Пампушки з часником – рецепт
Пампушки – культова українська випічка, популярна і в Росії, представляє собою маленькі круглі булочки, найчастіше з дріжджового тіста. Звичайний розмір пампушок – приблизно як волоський горіх або трохи більшим. Пампушки найчастіше випікають в духовці і подають до борщу чи супу з часниковою підливою.
З історії пампушок
Існує кілька версій походження пампушок, однак точно можна сказати, що своєї популярності пампушки зобов'язані кулінарним традиціям міста Одеса, де звичай подавати пампушки в ресторанах почав активно поширюватися ще з другої половини XIX століття.
Розповімо, як приготувати пампушки з часником.
Відомо безліч рецептів тесту для пампушок, її замішують, використовуючи борошно різних злаків (пшеничну, гречану, житнє і ін) і деякі інші продукти (яйця, масло, молочні продукти).
Інгредієнти:
борошно пшеничне цільнозернові (можна в суміші з гречаної 1:1) – приблизно 2 склянки або трохи більше;
молоко – 1 стакан;
масло вершкове – 25 г (необов'язково);
яйце куряче – 1 шт.;
дріжджі сухі – 1 пакетик (або в 3 рази більше свіжих);
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
В окремій мисці або склянці в трохи підігрітому молоці розчиняємо цукор, додаємо дріжджі, пару ложок борошна, ретельно розмішуємо і ставимо в тепло на півгодинки. Переливаємо підійшла опару в робочу миску, додаємо розтоплене масло, яйце і просіяне борошно. Вимішуємо тісто руками або міксером зі спіралеподібною насадкою. Скачуємо тісто в кулю, покласти в миску і, накривши чистим рушником, поміщаємо в тепло. Коли тісто добре підійде, обминаємо його і недовго промешиваем руками (якщо необхідно, повторимо цикл). Скачуємо з тіста «ковбаску», ділимо її ножем на приблизно однакові шматочки, з яких скачуємо круглі кульки розміром з волоський горіх. Розміщуємо кульки на змащеному маслом або свинячим жиром деко і випікаємо в духовій шафі до рум'яності.
Готові пампушки подаємо до борщу чи супу, в окремому блюдце подаємо часникову підливку (найпростіший варіант: товчений часник з рослинною олією + трохи солі). Їмо пампушки, умочуючи в підливу.
Інгредієнти:
картопля – 5 шт. середнього розміру;
борошно пшеничне цільнозернові – 4-8 ст. ложок;
яйце куряче – 2 шт.;
мелені спеції (чорний перець, мускатний горіх, коріандр, гвоздика);
масло вершкове або вершки жирні – 30 р.
Приготування
Варимо картоплю до готовності будь-яким способом і пюрируем його. Трохи охолоджуємо пюре і додаємо в нього спочатку вершки або масло, а потім яйця і спеції. Швидко і ретельно перемішуємо виделкою або міксером. З отриманого картопляного тіста за допомогою столової або десертної ложки формуємо кульки і викладаємо на змащене жиром деко. Випікаємо в духовці 25 хвилин. Пампушки з картоплі можна подати як окрему страву, наприклад, з вершково - часниковим соусом або з грибами, тушкованими в сметані, з м'ясними або рибними стравами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне (або в суміші з вівсяної, проса, житнього, гречаного) – 2 склянки;
молоко або вода – 1 склянка;
дріжджі – 1 пакетик;
цукор – 1 ч. ложка;
олія рослинна.
Приготування
В теплій воді або молоці розводимо цукор і дріжджі. Додаємо трохи олії (20 мл приблизно) і потроху підсипаємо борошно. Замішуємо тісто і ставимо його в тепле місце хвилин на 20. Обминаємо тісто, скачуємо з нього приблизно однакові кульки і даємо їм трохи підрости. Печемо на деку (попередньо змастивши його) до рум'яності. Подаємо з часниковою підливою (див. вище).
У будь-якому разі, різні страви з пампушками бажають залишатися стрункими краще їсти в першій половині дня.
З історії пампушок
Існує кілька версій походження пампушок, однак точно можна сказати, що своєї популярності пампушки зобов'язані кулінарним традиціям міста Одеса, де звичай подавати пампушки в ресторанах почав активно поширюватися ще з другої половини XIX століття.
Розповімо, як приготувати пампушки з часником.
Тісто для пампушок
Відомо безліч рецептів тесту для пампушок, її замішують, використовуючи борошно різних злаків (пшеничну, гречану, житнє і ін) і деякі інші продукти (яйця, масло, молочні продукти).
Ситні пишні пампушки з часником – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В окремій мисці або склянці в трохи підігрітому молоці розчиняємо цукор, додаємо дріжджі, пару ложок борошна, ретельно розмішуємо і ставимо в тепло на півгодинки. Переливаємо підійшла опару в робочу миску, додаємо розтоплене масло, яйце і просіяне борошно. Вимішуємо тісто руками або міксером зі спіралеподібною насадкою. Скачуємо тісто в кулю, покласти в миску і, накривши чистим рушником, поміщаємо в тепло. Коли тісто добре підійде, обминаємо його і недовго промешиваем руками (якщо необхідно, повторимо цикл). Скачуємо з тіста «ковбаску», ділимо її ножем на приблизно однакові шматочки, з яких скачуємо круглі кульки розміром з волоський горіх. Розміщуємо кульки на змащеному маслом або свинячим жиром деко і випікаємо в духовій шафі до рум'яності.
Готові пампушки подаємо до борщу чи супу, в окремому блюдце подаємо часникову підливку (найпростіший варіант: товчений часник з рослинною олією + трохи солі). Їмо пампушки, умочуючи в підливу.
Пряні пампушки з картоплею в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Варимо картоплю до готовності будь-яким способом і пюрируем його. Трохи охолоджуємо пюре і додаємо в нього спочатку вершки або масло, а потім яйця і спеції. Швидко і ретельно перемішуємо виделкою або міксером. З отриманого картопляного тіста за допомогою столової або десертної ложки формуємо кульки і викладаємо на змащене жиром деко. Випікаємо в духовці 25 хвилин. Пампушки з картоплі можна подати як окрему страву, наприклад, з вершково - часниковим соусом або з грибами, тушкованими в сметані, з м'ясними або рибними стравами.
Пампушки пісні з часником – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В теплій воді або молоці розводимо цукор і дріжджі. Додаємо трохи олії (20 мл приблизно) і потроху підсипаємо борошно. Замішуємо тісто і ставимо його в тепле місце хвилин на 20. Обминаємо тісто, скачуємо з нього приблизно однакові кульки і даємо їм трохи підрости. Печемо на деку (попередньо змастивши його) до рум'яності. Подаємо з часниковою підливою (див. вище).
У будь-якому разі, різні страви з пампушками бажають залишатися стрункими краще їсти в першій половині дня.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на кефірі
Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
Пампушки з часником до борщу
Щоб в повній мірі насолодитися справжнім червоним борщем, не полінуйтеся приготувати до нього часникові пампушки. Пампушки відмінно доповнюють борщ,
Сирні пампушки
Сирні пампушки відмінно підійдуть до сімейного чаювання, тим більше, що готувати їх зовсім не складно. З золотистою скоринкою зовні, м'які всередині,
Борщ з пампушками
Борщ - це відоме традиційне блюдо російської та української кухонь, до якого замість хліба часто подають пампушки. Вони являють собою круглі
Батон - рецепт
Приготувати батон будинку без хлібопічки - завдання, на перший погляд, непросте. Однак з рецептами з нашої статті ви зможете готувати це популярне
Пампушки - рецепт
Пампушки навряд чи назвеш самим дієтичним десертом, однак, як і пампушки, вони анітрохи не втрачають своєї популярності у зв'язку з цим. Тим, кого не