Вернуться назад Распечатать

Пампушки з часником до борщу

Пампушки з часником до борщу
Справжній український борщ асоціюється безпосередньо з здобними пампушками, политими часниковою сумішшю. Ці ароматні булочки пікантно підкреслять смак гарячого страви і додадуть додатковий затишок вашому сімейному обіду. Давайте розглянемо з вами, як приготувати пампушки до борщу.

Рецепт борщу з пампушками


Інгредієнти:
Для борщу:

  • яловича грудинка – 800 г;

  • буряк – 1 шт.;

  • білокачанна капуста – 200 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • лимон – за смаком;

  • спеції.


  • Для пампушок:

  • борошно – 400 г;

  • вода – 1 ст.;

  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 15 ч. ложки;

  • молоко – 2 ст. ложки;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • цукор – за смаком;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    М'ясо кладемо в воду і після закипання знімаємо пінку. Додаємо очищену цілу цибулину і морквину, лаврові листочки і спеції за смаком. Варимо бульйон години 2 а цим часом готуємо тісто для пампушок. В теплу воду наливаємо олію і висипаємо через сито трохи борошна. Викладаємо ком на стіл і вимішуємо до гладкого стану. Потім промазуємо ємність рослинним маслом, кладемо тісто, накриваємо плівкою і ставимо на годину в тепло.
    Овочі миємо, чистимо й нарізаємо середнім кубиком. На сковороді нагріваємо олію і пасеруємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву, через 5 хвилин закидаємо буряк, вичавлюємо трохи лимонного соку і кидаємо дрібку цукру. Вливаємо трохи бульйону, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин на 20. З готового бульйону виймаємо овочі, а м'ясо знімаємо з кісток і повертаємо назад в каструлю. Додаємо капусту, картоплю і болгарський перець, проварюємо 15 хвилин, викладаємо обжарку і помідор. Приправляємо борщ спеціями, видавлюємо часник, додаємо зелень і вимикаємо плиту. Закриваємо кришкою і даємо борщу настоятися близько 40 хвилин.
    Цим часом формуємо з підійшов тіста булочки, викладаємо їх у форму для випічки, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо верх молоком і відправляємо в гарячу духовку на 20 хвилин. Для заливки видавлюємо через прес часник, додаємо рослинне масло, трохи води, солі і збиваємо цю суміш виделкою. Коли пампушки пропечуться, виливаємо заливку і даємо булочкам просочитися хвилин 10.

    Рецепт часникових пампушок до борщу


    Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;

  • сухі дріжджі – 1 пакетик;

  • цукор – 2 ч. ложка;

  • маргарин – 50 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 45 ст.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • зелень кропу;

  • яєчний жовток для змазування.


  • Приготування
    Як приготувати пампушки до борщу? В тепленьке молоко висипаємо дріжджі, сіль і цукор. Даємо суміші постояти хвилин 15 вбиваємо яйце і додаємо трохи борошна. Потім вливаємо розтоплений маргарин і масло. Вводимо борошно і гарненько вимішуємо тісто. Далі формуємо з нього невеликі кульки і викладаємо їх у форму. Залишаємо на 40 хвилин, а потім ставимо в духовку. Випікаємо булочки до готовності. Робимо соус: у масло видавлюємо часник, додаємо подрібнений кріп і перемішуємо. Змащуємо дуже смачні пампушки сумішшю і подаємо до борщу.

    Рецепт пампухів на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль;

  • сухі дріжджі – 7 г;

  • олія рослинна;

  • яйце – 2 шт.


  • Для соусу:

  • часник – 3 зубчики;

  • свіжий кріп – за смаком;

  • масло рослинне – 50 мл
  • Пампушки з часником до борщу


    Приготування
    В кефірі розводимо дріжджі, додаємо одне яйце, цукор, сіль і виливаємо масло. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто для пампушок. Накриваємо його серветкою і прибираємо приблизно на годину в тепле місце. Після цього обминаємо тісто, ділимо на однакові кульки і викладаємо їх у форму, змащену маслом. Покриваємо їх зверху збитим яйцем і випікаємо в духовці приблизно півгодини. Цим часом готуємо соус: в тарілку видавлюємо часник, додаємо до нього порізану зелень і вливаємо олію. Готові пампушки промазуємо часниковим соусом і подаємо до борщу.