Дріжджове тісто для булочок

Тут, як мовиться, можливі варіанти, вибір за вами.
Наводимо різні рецепти дріжджового тіста для булочок.
Значний загальний нюанс
У приготуванні дріжджового тіста розрізняють два основних способи:
Тісто на булочки рекомендується робити на опарі (з цього і будемо виходити).
Пісне солодке тісто для булочок – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Звільнимо свідомість від поганих і зайвих думок, налаштуємося на креативне творення, при роботі з дріжджами це важливо. Відкладіть будь-які з'ясування відносин, настрій має бути рівним, спокійним і добрим, а краще радісним, тоді булочки вийдуть особливо пишними і смачними.
Спочатку опара. У невеликій мисці змішуємо цукор з 2 столовими ложками борошна, заливаємо трохи теплим молоком або водою. Вносимо дріжджі, і ставимо ємність з опарою в тепло на півгодинки. Оптимальна температура росту дріжджів 35-38 градусів С.
Тепер тісто. Коли опара досить підійшла і почала злегка густіти, перелити її в миску, додаємо сіль і ложку рослинної олії. Подсеивая потроху борошно, замішуємо тісто (руками або міксером зі спіралеподібною насадкою). Тісто вимішуємо не надто довго, повертаємо в миску і, накривши серветкою, ставимо в тепло хвилин на 20 або трохи більше. За цей час, передбачається, тісто має почати підходити, тоді його слід обім'яти, промесить (руками) і знову в тепло ще хвилин на 20. Після другої обминки і промешивания тесту можна формувати з нього булочки будь-якими зручними способами, будь-яких форм і випікати їх, або, якщо тісто недостатньо підійшло, можна повторити цикл ще раз.
Булочки іноді роблять з начинками, часто це солодкі начинки, в цьому випадку, зайвий цукор в тісті зовсім необов'язковий.
Смачне, але не солодке дріжджове тісто для булочок – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Опару замішуємо з теплого молока, 2 ст. ложок борошна, дріжджів і 2 ч. ложок цукру (читати попередній рецепт, див. вище). Розміщуємо опару в тепло на півгодинки.
Підійшла опару, переливаємо в робочу миску, додаємо сіль, горілку яйця і замішуємо тісто, потроху подбавляя просіяне борошно. Після ретельного вимішування кладемо тісто в тепло на 20 хвилин в тепло. Коли тісто помітно збільшиться в

Щоб приготувати дріжджове сирне тісто для булочок додати протертий сир в тісто тільки після другої вистоювання в теплі, оскільки сир продукт важкий, буде заважати підніматися. Сиру додаємо не більше 1/4 від загального обсягу. Для початку краще вмішати в тісто сир використовуючи вилку або міксер.
Рекомендуємо добрі рецепти

Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з

Опару для тіста
Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам

Тісто на кисляку
Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -

Булочки зі згущеним молоком
Булочки зі згущеним молоком - це смачне нехитре ласощі з радянських часів. Приготувати його не складе особливої праці. Пропонуємо вам досить простий

Булочки з варенням
Булочки з варенням - смачна випічка, яку можна подати до свіжозвареної кави або чаю на сніданок. Таке ласощі неодмінно оцінять і дорослі, і діти.