Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджове тісто для булочок

Дріжджове тісто для булочок

5-07-2015, 21:44
1 746
Дріжджове тісто для булочок
Булочки домашні звичайно ж, любите? Треба думати, решта членів вашої родини, їх теж люблять і з задоволенням поглинати вранці з кавою або чаєм. Домашню булочку можна дати з собою дитині в школу або взяти для перекусу на роботу. Спекти домашні булочки досить нескладно. Зрозуміло, треба буде замісити тісто, а, от, яке?
Тут, як мовиться, можливі варіанти, вибір за вами.
Наводимо різні рецепти дріжджового тіста для булочок.
Значний загальний нюанс
У приготуванні дріжджового тіста розрізняють два основних способи:

  • на опарі (спочатку заводять опару, потім додають решту);

  • безопарний спосіб (всі інгредієнти змішують відразу, потім тісто підходить, расстаивается).


  • Тісто на булочки рекомендується робити на опарі (з цього і будемо виходити).

    Пісне солодке тісто для булочок – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 склянки або трохи більше;

  • дріжджі сухі – 1 ст. ложка (свіжі пресовані – 3 рази більше);

  • цукор – 1-3 ст. ложки;

  • вода або молоко – 1 стакан;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Звільнимо свідомість від поганих і зайвих думок, налаштуємося на креативне творення, при роботі з дріжджами це важливо. Відкладіть будь-які з'ясування відносин, настрій має бути рівним, спокійним і добрим, а краще радісним, тоді булочки вийдуть особливо пишними і смачними.
    Спочатку опара. У невеликій мисці змішуємо цукор з 2 столовими ложками борошна, заливаємо трохи теплим молоком або водою. Вносимо дріжджі, і ставимо ємність з опарою в тепло на півгодинки. Оптимальна температура росту дріжджів 35-38 градусів С.
    Тепер тісто. Коли опара досить підійшла і почала злегка густіти, перелити її в миску, додаємо сіль і ложку рослинної олії. Подсеивая потроху борошно, замішуємо тісто (руками або міксером зі спіралеподібною насадкою). Тісто вимішуємо не надто довго, повертаємо в миску і, накривши серветкою, ставимо в тепло хвилин на 20 або трохи більше. За цей час, передбачається, тісто має почати підходити, тоді його слід обім'яти, промесить (руками) і знову в тепло ще хвилин на 20. Після другої обминки і промешивания тесту можна формувати з нього булочки будь-якими зручними способами, будь-яких форм і випікати їх, або, якщо тісто недостатньо підійшло, можна повторити цикл ще раз.
    Булочки іноді роблять з начинками, часто це солодкі начинки, в цьому випадку, зайвий цукор в тісті зовсім необов'язковий.

    Смачне, але не солодке дріжджове тісто для булочок – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2-25 склянки або трохи більше;

  • дріжджі сухі – близько 10 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • молоко – 1 стакан;

  • сіль – 1 щіпка;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • горілка – 1 ст. ложка (поліпшить властивості тіста, сприяє випікання).


  • Приготування
    Опару замішуємо з теплого молока, 2 ст. ложок борошна, дріжджів і 2 ч. ложок цукру (читати попередній рецепт, див. вище). Розміщуємо опару в тепло на півгодинки.
    Підійшла опару, переливаємо в робочу миску, додаємо сіль, горілку яйця і замішуємо тісто, потроху подбавляя просіяне борошно. Після ретельного вимішування кладемо тісто в тепло на 20 хвилин в тепло. Коли тісто помітно збільшиться в
    Дріжджове тісто для булочок
    обсязі, обминаємо його і ще раз промешиваем руками. Знову ставимо в тепло. Цикл можна повторювати до 4 разів, більше не має сенсу. Формуємо з тіста булочки і випікаємо. Тісто, приготоване за цим рецептом, чудово підійде для солодких і несолодких пирогів і пиріжків з будь-якими начинками.
    Щоб приготувати дріжджове сирне тісто для булочок додати протертий сир в тісто тільки після другої вистоювання в теплі, оскільки сир продукт важкий, буде заважати підніматися. Сиру додаємо не більше 1/4 від загального обсягу. Для початку краще вмішати в тісто сир використовуючи вилку або міксер.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
    Опару для тіста
    Опару для тіста
    Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам
    Тісто на кисляку
    Тісто на кисляку
    Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -
    Булочки зі згущеним молоком
    Булочки зі згущеним молоком
    Булочки зі згущеним молоком - це смачне нехитре ласощі з радянських часів. Приготувати його не складе особливої праці. Пропонуємо вам досить простий
    Булочки з варенням
    Булочки з варенням
    Булочки з варенням - смачна випічка, яку можна подати до свіжозвареної кави або чаю на сніданок. Таке ласощі неодмінно оцінять і дорослі, і діти.