Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з полуницею - рецепт

Пиріг з полуницею - рецепт

5-07-2015, 21:14
1 244
Пиріг з полуницею - рецепт
Полуничні пироги можна готувати не тільки в сезон цієї чудової ягоди, але і в будь-який час року, адже заморожена полуниця продається в будь-якому супермаркеті. В залежності від рецепту тесту, кожен може вибрати пиріг за своїм смаком, або експериментувати, готуючи нове ласощі кожен день.

Сирний пиріг з полуницею на кефірі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір - 500 мл;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 700 р.


  • Для начинки:

  • свіжа полуниця - 400 г;

  • сир - 500 г;

  • смородинове желе - 3 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішати з іншими інгредієнтами для тіста. Залишаємо готове тісто в холодильнику на 40 хвилин, після чого розкачуємо, викладаємо на нього вантаж, наприклад, квасоля або крупу, щоб тісто не піднімалося, і випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів, до тих пір, поки воно не покриється рум'яною скоринкою (в середньому на це йде 35-40 хвилин).
    Тим часом сир збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до однорідності. Желе розводимо у воді, дотримуючись інструкції на упаковці. Ягоди миємо, обсушуємо, при необхідності розрізаємо навпіл.
    На остиглий корж виливаємо сирну начинку, зверху розкладаємо ягоди максимально щільним шаром і заливаємо їх смородиновим желе. Залишаємо пиріг зі свіжою полуницею в холодильнику до повного застигання желе.

    Пісочний пиріг з полуницею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 2 1/2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • порошок для випічки - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 250 г;

  • крижана вода - 1/3 ст.


  • Для начинки:

  • цукор - 3/4 ст.;

  • крохмаль - 1/3 ст.;

  • полуниця - 3 ст.;

  • ревінь - 400 г;

  • апельсинова цедра - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Почнемо з приготування тіста. Борошно просіваємо і ретельно змішуємо з розпушувачем. Додаємо до сухих інгредієнтів щіпку солі і нарізане кубиками холодне масло. Розтираємо тісто в крихту і, додаючи трохи холодної води, формуем його в кулю. Куля пісочного тіста накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 40 хвилин.
    При бажанні, в начинку для пирога можна додати ревінь, але робити це не обов'язково. Отже, якщо ви все-таки зупинили свою увагу на рецепті з ревенем, то наріжте стебла невеликими кубиками і покладіть в миску з полуницею. Посипте начинку крохмалем, додайте цукру і трохи апельсинової цедри для аромату.
    Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, поверх розподіляємо начинку і ставимо десерт в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 40-45 хвилин пиріг буде готовий.

    Як приготувати бісквітний пиріг з полуницею?


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 3/4 ст.;

  • полуничне желе - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • яйця - 2 шт.;

  • полуничне пюре - 2 ст. ложки;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • збиті вершки, свіжа полуниця, мигдаль для прикраси.


  • Пиріг з полуницею - рецепт
    Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Молоко збиваємо з ванільним екстрактом. В іншій мисці з'єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
    З допомогою міксера збиваємо рослинне і вершкове масло з цукром і желатином близько півтора хвилин. Додаємо в суміш яйця по одному, до повного вимішування. Після поступово підсипаємо суміш сухих інгредієнтів , чергуючи його з молоком, яке слід додавати в два підходи. Як тільки тісто стане однорідним, до нього можна додати полуничне пюре. Виливаємо тісто у форму і випікаємо 25-30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остуджуємо і прикрашаємо вершками, горіхами і свіжими ягодами, або декоруємо на свій розсуд.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з замороженою полуницею
    Пиріг з замороженою полуницею
    Закінчення ягідного сезону зовсім не означає, що поласувати домашніми солодкими пирогами більше не вдасться. Напевно в морозильнику кожної господині
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг
    Фруктовий пиріг - це чудовий десерт зі свіжих фруктів в літній час і з консервованих взимку. Таке ласощі відмінно підійде до чашки чаю або кави в
    Рецепт пирога з чорницями
    Рецепт пирога з чорницями
    Чорниця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити безліч дивовижних десертів, варення, джемів і т. д. А сьогодні мова піде про дивовижний пиріг з
    Пиріг з маком
    Пиріг з маком
    Мак є чудовим доповненням до випічки, надаючи їй оригінальний смак. І зараз ми розповімо вам, як спекти бісквітний, сирний, листковий пиріг з маком.
    Кростата з джемом
    Кростата з джемом
    Кростата - це італійський відкритий пиріг, який готується з різноманітними солодкими начинками. І сьогодні ми розглянемо кілька рецептів створення