» » Пиріг з замороженою полуницею

Пиріг з замороженою полуницею

Пиріг з замороженою полуницею
Полуниця є однією з найбільш затребуваних ягід для приготування різних страв, десертів і особливо у випічці солодких пирогів. Заморозивши її запас, ви будете насолоджуватися пирогами з замороженою полуницею весь рік, приготувавши їх у духовці або в мультиварці. Це блюдо не тільки смачно, але і корисно, так як правильно заморожена полуниця зберігає свої цінні властивості і вітаміни, то чого так не вистачає взимку.
Тісто для пирога може бути листкове, дріжджове або пісочне. А додавання в пиріг з замороженою полуницею сирною прошарку зробить випічку легкою, ніжною і повітряної.
Як легко і швидко приготувати пиріг з замороженої полуниці, ми розповімо в нашій статті.
Якщо у вас в морозилці лежать без діла листкове тісто і полуниця, то без особливих зусиль можна змусити їх стати вам у пригоді і порадувати ваших близьких і друзів їх прекрасним поєднанням в румяном пирозі.

Пиріг з замороженою полуницею з листкового тіста


Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 05 кг;

  • заморожена полуниця – 500 г;

  • цукор – 75 г;

  • борошно пшеничне – 35 г;

  • крохмаль – 30 г;

  • яйце – 1 шт;

  • рослинна олія;

  • цукрова пудра – 15 р.


  • Приготування
    Дістаємо тісто з морозилки і полуницю і розморожуємо. Даємо стекти рідини з полуниці, з неї можна приготувати полуничний сироп.
    Тісто розкачуємо, залишаємо трохи для прикраси, а решта викладаємо на змащену маслом і покладену в форму для випічки пергаментний папір так, щоб з боків вийшли бортики висотою приблизно три сантиметри.
    Тісто притрушиваем злегка цукром, викладаємо на нього полуницю, присипаємо крохмалем і знову цукром. Підверніть трохи бортики, і скріплюємо вирізаними з решти тіста смужками у вигляді решітки. Тепер акуратно змащуємо поверхню тіста збитим яйцем, присипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно тридцять хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від того, як тонко ви розкатали тісто.
    Пирогу даємо охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, подаємо з чаєм або молоком і насолоджуємося!
    Якщо ви любите поєднання пісочного тіста і фруктів, то наступні рецепти для вас.

    Пиріг з замороженою полуницею з пісочного тіста


    Інгредієнти:

  • заморожена полуниця – 800 г;

  • борошно пшеничне – 350 г;

  • м'яке вершкове масло – 150 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • цукор ванільний – 1 пакетик;

  • цукровий пісок – 300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • желе для торта – 1 пакет;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Дістаємо полуницю з холодильника, і поки вона розморожується, займемося приготуванням тіста. Для цього збиваємо масло з половиною цукрового піску, дрібкою солі і пакетиком ванільного цукру. Продовжуючи збивати, додаємо спочатку яйце, а потім поступово всипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо круте еластичне тісто. Тепер прокладаємо його у форму для випічки, так щоб вийшли бортики заввишки від двох до трьох сантиметрів і ставимо в холодильник на сорок хвилин.
    З полуниці зливаємо сік, доводимо його до об'єму 250 мл і відставляємо в сторону, з нього ми пізніше приготуємо желе для пирога.
    Дістаємо охолоджене тісто, викладаємо на нього полуницю, посипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці тридцять п'ять хвилин.
    Готовий пиріг охолоджуємо, готуємо з соку і пакетики желе заливку і відразу ж швидко і акуратно заливаємо нею ягоди на нашому пирозі.
    Все, дуже смачний і при цьому красивий пиріг готовий.

    Пиріг з сиром і замороженою полуницею


    Інгредієнти:

  • заморожена полуниця – 300 г;

  • сир м'який – 300 г;

  • сметана – 25 г;

  • цукор ванільний – 1 пакетик;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • борошно пшеничне – 8 ст. ложок;

  • м'яке вершкове масло – 150 г;

  • розпушувач – 8 г;

  • свіжа м'ята.


  • Приготування
    Натерте на тертці м'яке вершкове масло, 50 грам цукру і одне яйце змішуємо ретельно блендером або міксером. Потім потроху підсипаючи борошно з розпушувачем, замішуємо круте еластичне тісто і кладемо в
    Пиріг з замороженою полуницею
    холодильник на тридцять хвилин.
    Для крему збиваємо блендером в одній посуді м'який сир, сметану, залишився цукровий пісок, одне яйце і пакетик ванільного цукру до однорідності.
    Охолоджене тісто розкачуємо і викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, підвертаючих бортики заввишки не менше двох сантиметрів. Тепер викладаємо крем, зверху розподіляємо розморожені ягоди полуниці. Випікаємо в духовці, розігрітій до 165 градусів протягом сорока хвилин.
    Готовий пиріг при подачі прикрашаємо листочками м'яти.
    Додав: admin | 5-07-2015, 20:58
    Переглядів: 448