Пиріг з замороженою полуницею
Полуниця є однією з найбільш затребуваних ягід для приготування різних страв, десертів і особливо у випічці солодких пирогів. Заморозивши її запас, ви будете насолоджуватися пирогами з замороженою полуницею весь рік, приготувавши їх у духовці або в мультиварці. Це блюдо не тільки смачно, але і корисно, так як правильно заморожена полуниця зберігає свої цінні властивості і вітаміни, то чого так не вистачає взимку.
Тісто для пирога може бути листкове, дріжджове або пісочне. А додавання в пиріг з замороженою полуницею сирною прошарку зробить випічку легкою, ніжною і повітряної.
Як легко і швидко приготувати пиріг з замороженої полуниці, ми розповімо в нашій статті.
Якщо у вас в морозилці лежать без діла листкове тісто і полуниця, то без особливих зусиль можна змусити їх стати вам у пригоді і порадувати ваших близьких і друзів їх прекрасним поєднанням в румяном пирозі.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто – 05 кг;
заморожена полуниця – 500 г;
цукор – 75 г;
борошно пшеничне – 35 г;
крохмаль – 30 г;
яйце – 1 шт;
рослинна олія;
цукрова пудра – 15 р.
Приготування
Дістаємо тісто з морозилки і полуницю і розморожуємо. Даємо стекти рідини з полуниці, з неї можна приготувати полуничний сироп.
Тісто розкачуємо, залишаємо трохи для прикраси, а решта викладаємо на змащену маслом і покладену в форму для випічки пергаментний папір так, щоб з боків вийшли бортики висотою приблизно три сантиметри.
Тісто притрушиваем злегка цукром, викладаємо на нього полуницю, присипаємо крохмалем і знову цукром. Підверніть трохи бортики, і скріплюємо вирізаними з решти тіста смужками у вигляді решітки. Тепер акуратно змащуємо поверхню тіста збитим яйцем, присипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно тридцять хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від того, як тонко ви розкатали тісто.
Пирогу даємо охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, подаємо з чаєм або молоком і насолоджуємося!
Якщо ви любите поєднання пісочного тіста і фруктів, то наступні рецепти для вас.
Інгредієнти:
заморожена полуниця – 800 г;
борошно пшеничне – 350 г;
м'яке вершкове масло – 150 г;
розпушувач – 5 г;
цукор ванільний – 1 пакетик;
цукровий пісок – 300 г;
яйце – 1 шт.;
желе для торта – 1 пакет;
сіль – щіпка.
Приготування
Дістаємо полуницю з холодильника, і поки вона розморожується, займемося приготуванням тіста. Для цього збиваємо масло з половиною цукрового піску, дрібкою солі і пакетиком ванільного цукру. Продовжуючи збивати, додаємо спочатку яйце, а потім поступово всипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо круте еластичне тісто. Тепер прокладаємо його у форму для випічки, так щоб вийшли бортики заввишки від двох до трьох сантиметрів і ставимо в холодильник на сорок хвилин.
З полуниці зливаємо сік, доводимо його до об'єму 250 мл і відставляємо в сторону, з нього ми пізніше приготуємо желе для пирога.
Дістаємо охолоджене тісто, викладаємо на нього полуницю, посипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці тридцять п'ять хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, готуємо з соку і пакетики желе заливку і відразу ж швидко і акуратно заливаємо нею ягоди на нашому пирозі.
Все, дуже смачний і при цьому красивий пиріг готовий.
Інгредієнти:
заморожена полуниця – 300 г;
сир м'який – 300 г;
сметана – 25 г;
цукор ванільний – 1 пакетик;
яйце – 2 шт.;
цукровий пісок – 200 г;
борошно пшеничне – 8 ст. ложок;
м'яке вершкове масло – 150 г;
розпушувач – 8 г;
свіжа м'ята.
Приготування
Натерте на тертці м'яке вершкове масло, 50 грам цукру і одне яйце змішуємо ретельно блендером або міксером. Потім потроху підсипаючи борошно з розпушувачем, замішуємо круте еластичне тісто і кладемо в холодильник на тридцять хвилин.
Для крему збиваємо блендером в одній посуді м'який сир, сметану, залишився цукровий пісок, одне яйце і пакетик ванільного цукру до однорідності.
Охолоджене тісто розкачуємо і викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, підвертаючих бортики заввишки не менше двох сантиметрів. Тепер викладаємо крем, зверху розподіляємо розморожені ягоди полуниці. Випікаємо в духовці, розігрітій до 165 градусів протягом сорока хвилин.
Готовий пиріг при подачі прикрашаємо листочками м'яти.
Тісто для пирога може бути листкове, дріжджове або пісочне. А додавання в пиріг з замороженою полуницею сирною прошарку зробить випічку легкою, ніжною і повітряної.
Як легко і швидко приготувати пиріг з замороженої полуниці, ми розповімо в нашій статті.
Якщо у вас в морозилці лежать без діла листкове тісто і полуниця, то без особливих зусиль можна змусити їх стати вам у пригоді і порадувати ваших близьких і друзів їх прекрасним поєднанням в румяном пирозі.
Пиріг з замороженою полуницею з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Дістаємо тісто з морозилки і полуницю і розморожуємо. Даємо стекти рідини з полуниці, з неї можна приготувати полуничний сироп.
Тісто розкачуємо, залишаємо трохи для прикраси, а решта викладаємо на змащену маслом і покладену в форму для випічки пергаментний папір так, щоб з боків вийшли бортики висотою приблизно три сантиметри.
Тісто притрушиваем злегка цукром, викладаємо на нього полуницю, присипаємо крохмалем і знову цукром. Підверніть трохи бортики, і скріплюємо вирізаними з решти тіста смужками у вигляді решітки. Тепер акуратно змащуємо поверхню тіста збитим яйцем, присипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно тридцять хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від того, як тонко ви розкатали тісто.
Пирогу даємо охолонути, притрушиваем цукровою пудрою, подаємо з чаєм або молоком і насолоджуємося!
Якщо ви любите поєднання пісочного тіста і фруктів, то наступні рецепти для вас.
Пиріг з замороженою полуницею з пісочного тіста
Інгредієнти:
Приготування
Дістаємо полуницю з холодильника, і поки вона розморожується, займемося приготуванням тіста. Для цього збиваємо масло з половиною цукрового піску, дрібкою солі і пакетиком ванільного цукру. Продовжуючи збивати, додаємо спочатку яйце, а потім поступово всипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо круте еластичне тісто. Тепер прокладаємо його у форму для випічки, так щоб вийшли бортики заввишки від двох до трьох сантиметрів і ставимо в холодильник на сорок хвилин.
З полуниці зливаємо сік, доводимо його до об'єму 250 мл і відставляємо в сторону, з нього ми пізніше приготуємо желе для пирога.
Дістаємо охолоджене тісто, викладаємо на нього полуницю, посипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці тридцять п'ять хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо, готуємо з соку і пакетики желе заливку і відразу ж швидко і акуратно заливаємо нею ягоди на нашому пирозі.
Все, дуже смачний і при цьому красивий пиріг готовий.
Пиріг з сиром і замороженою полуницею
Інгредієнти:
Приготування
Натерте на тертці м'яке вершкове масло, 50 грам цукру і одне яйце змішуємо ретельно блендером або міксером. Потім потроху підсипаючи борошно з розпушувачем, замішуємо круте еластичне тісто і кладемо в холодильник на тридцять хвилин.
Для крему збиваємо блендером в одній посуді м'який сир, сметану, залишився цукровий пісок, одне яйце і пакетик ванільного цукру до однорідності.
Охолоджене тісто розкачуємо і викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, підвертаючих бортики заввишки не менше двох сантиметрів. Тепер викладаємо крем, зверху розподіляємо розморожені ягоди полуниці. Випікаємо в духовці, розігрітій до 165 градусів протягом сорока хвилин.
Готовий пиріг при подачі прикрашаємо листочками м'яти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з полуницею - рецепт
Пиріг з полуницею — це дивовижне ласощі, яке можна готувати як влітку із свіжих ягід, так і взимку — з заморожених. У нашій статті ми зібрали для вас
Лимонний пиріг з меренгою
Це одне з класичних солодких страв англійської кухні, прославилося на весь світ. Десерт коштує того, щоб витратити на нього сили і час! Вам потрібно
Пиріг з вишнею - рецепт
Що може бути смачніше домашнього пирога з вишнями, особливо влітку. Пишний, м'який і ароматний. З холодним компотом або гарячим чаєм така випічка
Пиріг з замороженої вишнею
Ідеальна начинка для пирога – соковиті ягоди і фрукти. Особливо хороша вишня. Вона володіє достатньою солодкістю в поєднанні з приємною кислинкою.
Шарлотка з полуницею
Сьогодні хочемо поділитися рецептом приготування шарлотки з полуниці. Ягоду можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Такий пиріг виходить
Слойки з полуницею
Любите посидіти у вихідний день в компанії друзів за чашкою з домашньою випічкою, тоді пропонуємо вам зробити ніжні і тануть у роті слоечки з