Полуничні пироги можна готувати не тільки в сезон цієї чудової ягоди, але і в будь-який час року, адже заморожена полуниця продається в будь-якому супермаркеті. В залежності від рецепту тесту, кожен може вибрати пиріг за своїм смаком, або експериментувати, готуючи нове ласощі кожен день.
Сирний пиріг з полуницею на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 500 мл; вершкове масло - 100 г; яйце - 1 шт.; борошно - 700 р. Для начинки:
свіжа полуниця - 400 г; сир - 500 г; смородинове желе - 3 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Борошно просіваємо і змішати з іншими інгредієнтами для тіста. Залишаємо готове тісто в холодильнику на 40 хвилин, після чого розкачуємо, викладаємо на нього вантаж, наприклад, квасоля або крупу, щоб тісто не піднімалося, і випікаємо в духовці розігрітій до 200 градусів, до тих пір, поки воно не покриється рум'яною скоринкою (в середньому на це йде 35-40 хвилин).
Тим часом сир збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю до однорідності. Желе розводимо у воді, дотримуючись інструкції на упаковці. Ягоди миємо, обсушуємо, при необхідності розрізаємо навпіл.
На остиглий корж виливаємо сирну начинку, зверху розкладаємо ягоди максимально щільним шаром і заливаємо їх смородиновим желе. Залишаємо пиріг зі свіжою полуницею в холодильнику до повного застигання желе.
Пісочний пиріг з полуницею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 1/2 ст.; сіль - щіпка; порошок для випічки - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 250 г; крижана вода - 1/3 ст. Для начинки:
цукор - 3/4 ст.; крохмаль - 1/3 ст.; полуниця - 3 ст.; ревінь - 400 г; апельсинова цедра - 1/4 ч. ложки. Приготування Почнемо з приготування тіста. Борошно просіваємо і ретельно змішуємо з розпушувачем. Додаємо до сухих інгредієнтів щіпку солі і нарізане кубиками холодне масло. Розтираємо тісто в крихту і, додаючи трохи холодної води, формуем його в кулю. Куля пісочного тіста накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 40 хвилин.
При бажанні, в начинку для пирога можна додати ревінь, але робити це не обов'язково. Отже, якщо ви все-таки зупинили свою увагу на рецепті з ревенем, то наріжте стебла невеликими кубиками і покладіть в миску з полуницею. Посипте начинку крохмалем, додайте цукру і трохи апельсинової цедри для аромату.
Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, поверх розподіляємо начинку і ставимо десерт в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 40-45 хвилин пиріг буде готовий.
Як приготувати бісквітний пиріг з полуницею?
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; порошок для випічки - 1 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор - 3/4 ст.; полуничне желе - 2 ст. ложки; вершкове масло - 4 ст. ложки; рослинне масло - 5 ст. ложок; яйця - 2 шт.; полуничне пюре - 2 ст. ложки; молоко - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; збиті вершки, свіжа полуниця, мигдаль для прикраси. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Молоко збиваємо з ванільним екстрактом. В іншій мисці з'єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
З допомогою міксера збиваємо рослинне і вершкове масло з цукром і желатином близько півтора хвилин. Додаємо в суміш яйця по одному, до повного вимішування. Після поступово підсипаємо суміш сухих інгредієнтів , чергуючи його з молоком, яке слід додавати в два підходи. Як тільки тісто стане однорідним, до нього можна додати полуничне пюре. Виливаємо тісто у форму і випікаємо 25-30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остуджуємо і прикрашаємо вершками, горіхами і свіжими ягодами, або декоруємо на свій розсуд.