» » Вишневий пиріг «Насолода»

Вишневий пиріг «Насолода»

Вишневий пиріг «Насолода»
Вишневий пиріг «Насолода» - десерт швидкого приготування з вдалим поєднанням смаків вишні, ніжного вершково-сирного крему і легкого бісквіта.
У приготуванні цього пирога можна використовувати як свіжу вишню, так і заморожену, консервованої у власному соку і навіть плоди з насичених не переварених компотів.
Розповімо, як приготувати вишневий пиріг «Насолода», цей рецепт нескладний, а результати точно порадують ваших гостей і домашніх.
Інгредієнти:

  • куряче яйце – 3-4 шт.;

  • пшеничне борошно високосортна – 150 г;

  • цукор-пісок (або пудра) – 120 г;

  • шоколад готовий темний – 100 г;

  • вишня свіжа без кісточок (можна заморожена або консервована).


  • Для крему:

  • вершки натуральні жирністю 33-35% – 250 мл;

  • ром, коньяк або вишневий лікер – 1 ст. ложка;

  • тертий мускатний горіх – 1 щіпка;

  • ваніль або кориця – 1 щіпка;

  • сир маскарпоне (або будь-напіврідкий сир) – 250 г;

  • цукор-пісок (або пудра) – 100-120 р.


  • Приготування:
    Яйця з цукром ретельно збиваємо, краще окремо збити білки з частиною цукру і окремо жовтки з іншою частиною, а потім з'єднати в тісті. Додаємо потроху просіяне борошно, замішуємо не дуже густе тісто. Форма повинна бути відносно глибокої, заповнювати її слід приблизно на 1/3 оскільки бісквіт в процесі випікання піднімається. Заповнюємо тістом змащену вершковим маслом форму (силіконові форми можна не змащувати). Ставимо форму з тестом в заздалегідь розігрітий духову шафу, випікаємо протягом 25 хвилин при температурі близько 200°С.
    Поки печеться бісквіт, готуємо крем. Трохи підігріваємо вершки, додаємо сир маскарпоне (або інший подібний), також додаємо цукор, мускатний горіх, ром, ваніль або корицю. Збиваємо крем.

    Як зробити вишневий пиріг?


    Витягаємо корж з форми і просочуємо вишневим соком, змішаним з цукром (чи густим компотом). Викладаємо на корж
    Вишневий пиріг «Насолода»
    вишню. Обливаємо пиріг поверх вишні кремом. Шоколад тремо на дрібній тертці і щедро присипаємо їм поверхню пирога.
    Ставимо пиріг в прохолодне місце на 2-4 години, щоб бісквіт добре просочився.
    Слід зауважити, що в приготуванні вишневого пирога «Насолода» можна використовувати й інші креми на основі вершків, наприклад, вершково-шоколадний (з порошком какао). Ще краще приготувати крем на основі несолодкого йогурту середньої жирності. У такому варіанті цей десерт виходить більш легким.
    Чудовий вишневий пиріг «Насолода» можна подавати зі свіжим чаєм, кавою, ройбушем та іншими подібними напоями.
    Додав: admin | 5-07-2015, 21:10
    Переглядів: 419