Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вишневий пиріг «Насолода»

Вишневий пиріг «Насолода»

5-07-2015, 21:10
729
Вишневий пиріг «Насолода»
Вишневий пиріг «Насолода» - десерт швидкого приготування з вдалим поєднанням смаків вишні, ніжного вершково-сирного крему і легкого бісквіта.
У приготуванні цього пирога можна використовувати як свіжу вишню, так і заморожену, консервованої у власному соку і навіть плоди з насичених не переварених компотів.
Розповімо, як приготувати вишневий пиріг «Насолода», цей рецепт нескладний, а результати точно порадують ваших гостей і домашніх.
Інгредієнти:

  • куряче яйце – 3-4 шт.;

  • пшеничне борошно високосортна – 150 г;

  • цукор-пісок (або пудра) – 120 г;

  • шоколад готовий темний – 100 г;

  • вишня свіжа без кісточок (можна заморожена або консервована).


  • Для крему:

  • вершки натуральні жирністю 33-35% – 250 мл;

  • ром, коньяк або вишневий лікер – 1 ст. ложка;

  • тертий мускатний горіх – 1 щіпка;

  • ваніль або кориця – 1 щіпка;

  • сир маскарпоне (або будь-напіврідкий сир) – 250 г;

  • цукор-пісок (або пудра) – 100-120 р.


  • Приготування:
    Яйця з цукром ретельно збиваємо, краще окремо збити білки з частиною цукру і окремо жовтки з іншою частиною, а потім з'єднати в тісті. Додаємо потроху просіяне борошно, замішуємо не дуже густе тісто. Форма повинна бути відносно глибокої, заповнювати її слід приблизно на 1/3 оскільки бісквіт в процесі випікання піднімається. Заповнюємо тістом змащену вершковим маслом форму (силіконові форми можна не змащувати). Ставимо форму з тестом в заздалегідь розігрітий духову шафу, випікаємо протягом 25 хвилин при температурі близько 200°С.
    Поки печеться бісквіт, готуємо крем. Трохи підігріваємо вершки, додаємо сир маскарпоне (або інший подібний), також додаємо цукор, мускатний горіх, ром, ваніль або корицю. Збиваємо крем.

    Як зробити вишневий пиріг?


    Витягаємо корж з форми і просочуємо вишневим соком, змішаним з цукром (чи густим компотом). Викладаємо на корж
    Вишневий пиріг «Насолода»
    вишню. Обливаємо пиріг поверх вишні кремом. Шоколад тремо на дрібній тертці і щедро присипаємо їм поверхню пирога.
    Ставимо пиріг в прохолодне місце на 2-4 години, щоб бісквіт добре просочився.
    Слід зауважити, що в приготуванні вишневого пирога «Насолода» можна використовувати й інші креми на основі вершків, наприклад, вершково-шоколадний (з порошком какао). Ще краще приготувати крем на основі несолодкого йогурту середньої жирності. У такому варіанті цей десерт виходить більш легким.
    Чудовий вишневий пиріг «Насолода» можна подавати зі свіжим чаєм, кавою, ройбушем та іншими подібними напоями.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Віденський пиріг з вишнею
    Віденський пиріг з вишнею
    Ніжний ягідний пиріг, який готується дуже просто і з доступних продуктів. Тим більше влітку, коли можна частіше балувати своїх рідних цій чудовій
    Торт з вишнею
    Торт з вишнею
    Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Листковий пиріг з вишнею
    Листковий пиріг з вишнею
    Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Клафуті з черешнею
    Клафуті з черешнею
    Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у