» » Капустяний пиріг для ледачих – рецепт

Капустяний пиріг для ледачих – рецепт

Капустяний пиріг для ледачих – рецепт
Думаєте, що б таке приготувати смачне, а особливо возитися неохота? Можна, наприклад, спекти капустяний пиріг, дотримуючись рецептом для ледачих. Думаєте, складно? Тоді ця стаття точно для вас.
Смачний «ледачий» капустяний пиріг приготувати простіше простого, це завдання посильне навіть початківцям кулінарам і тим, хто не любить особливо заморочуватися приготуванням їжі.
Розповімо, як приготувати «ледачий» капустяний пиріг, по суті справи, це блюдо готується приблизно таким же чином, як будь-яка запіканка.

«Лінивий» капустяний пиріг на кефірі з грибами і кмином (північноєвропейський стиль)


Інгредієнти:

  • капуста – близько 500 м;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • гриби свіжі (печериці, білі, гливи) – 5-8 шт.;

  • олія рослинна;

  • масло вершкове;

  • кефір – близько 100 мл;

  • борошно пшеничне цільнозернові – близько 8 ст. ложок;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • насіння кмину;

  • мелений коріандр, аніс, фенхель;

  • зелень городня.


  • Приготування
    У сковороді на рослинному маслі злегка спассеруем дрібно нашатковану цибулю, потім додамо гриби, нарізані трохи крупніше. Тушкуємо цибульно-грибну суміш протягом 20 хвилин (гливи можна швидше).
    Капусту дрібно шаткуємо. Закладаємо в миску капусту, цибульно-грибну суміш, додаємо яйця, кефір, спеції, рубану зелень і борошно, перемішуємо. Суміш повинна бути середньої густоти, не дуже рідка. Змащуємо форму вершковим маслом і заповнюємо її сумішшю. Випікаємо в духовій шафі протягом близько півгодини (температура – близько 200°С). Такий пиріг добре подати з гарячим м'ясним, грибним або рибним бульйоном.
    Якщо хочете більш ситний капустяний пиріг, можна в цибульно-грибну суміш додати трохи м'ясного фаршу.
    Спробуємо підійти до завдання трошки креативніше, пофантазуємо, наприклад, про те, як би готували капустяний пиріг жителі європейського Середземномор'я. До речі, є різні сорти капусти, наприклад, дуже корисна брокколі.

    Капустяний пиріг на майонезі – рецепт для лінивих (південний стиль)


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі або кольорова – близько 500 м;

  • майонез – близько 8 ст. ложок;

  • борошно – близько 8 ст. ложок;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • червоний перець солодкий – 2 шт.;

  • рубана зелень (базилік, розмарин, петрушка, кінза);

  • червоний пекучий перець;

  • сіль – 1 щіпка;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Броколі розбираємо на окремі качанчики максимально дрібно, залишилися великі частини дрібно рубаємо, заливаємо окропом, через 8 хвилин воду зливаємо і відкидаємо на друшляк. Подрібнюємо солодкий перець. У мисці з'єднуємо брокколі, солодкий перець, яйця, майонез, спеції, рубану зелень і борошно, додаємо дрібку солі, перемішуємо. Заповнюємо сумішшю змащену маслом форму і випікаємо до готовності протягом близько півгодини. До цього пирога подаємо середземноморський соус (оливкова олія, винний оцет, гірчиця, часник).
    Можна і зовсім по-іншому.

    «Ледачий» капустяний пиріг з рисом в паназиатском стилі – рецепт


    Інгредієнти:

  • капуста пекінська – близько 500 м;

  • рис зварений – 1 склянка;

  • борошно пшеничне – 5 ст. ложок;

  • крохмаль рисовий або кукурудзяний – 5 ст. ложок;

  • яйця курячі – 3-4 шт.;
  • Капустяний пиріг для ледачих – рецепт

  • насіння кунжуту – 2 ст. ложки;

  • пекучий червоний перець;

  • спеції сухі мелені;

  • рубана зелень (лемонграс, кінза та ін);

  • соєвий соус;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Капусту дрібно рубаємо, змішуємо борошно з крохмалем. Змішуємо в мисці капусту, насіння кунжуту, яйця, рубану зелень, спеції, крохмале-борошняну суміш. Додаємо зварений рис і соєвий соус. Замішуємо тісто, заповнюємо ним змащену маслом форму і випікаємо до готовності в духовій шафі при середній температурі. До цього пирога подаємо гострий томатно-часниковий соус або фруктовий.
    Додав: admin | 5-07-2015, 21:09
    Переглядів: 892