Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
«Не червона хата кутами, а красна пирогами!» — так говориться в народній мудрості. У минулі часи одним з найпоширеніших видів випічки, яку готувала будь-яка господиня, були смачні і рум'яні пироги.
Дріжджові пиріжки смажені з зеленою цибулею і яйцем – відмінний, на всі випадки життя універсальний рецепт. Приготувати таку начинку нескладно, а щоб пиріжки вийшли смачними, потрібно всього лише дотримувати зазначені в рецепті співвідношення інгредієнтів і час приготування тесту .
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 300 мл;
борошно - 3 склянки;
цукор - 6 ст. л.;
м'яке вершкове масло - 30 гр;
яйце – 1 шт;
сіль;
сухі пекарські дріжджі - 1-2 ч. л.;
рафінована соняшникова олія.
Для начинки:
пір'я молодої зеленої цибулі - 2 пучка;
яйця, варені круто – 6 шт;
сіль;
майонез – 3 ст. л.
Приготування
У глибокій каструлі злегка збити цукор, сире яйце, сіль. Туди ж додати дріжджі і тепле молоко, перемішати. Борошно додавати маленькими порціями в отриману масу, вибиваючи таким чином. Тісто має стати повітряним. Коли воно буде добре вымешано, його необхідно помістити в тепле місце і накрити серветкою або рушником десь на 1 годину. Тісто потрібно буде злегка обім'яти, коли виросте в каструльці і залишити підходити ще протягом 15 ч.
Поки тісто росте, приготуємо начинку. Яйця з зеленою цибулькою дрібно порізати, посолити і додати майонез.
Як тісто підніметься вдруге, можна приступати ліпити пиріжки. Третю частину тіста розкачайте товщиною пів сантиметра і склянкою або кухлем видавити кружечки. Покладіть начинку в кружечок з тіста і закрийте краю пиріжка, притиснувши пальцями. Потім, злегка стисніть пиріжок в руках, надавши йому форму. Обсмажте на розігрітій сковорідці, змащеній рафінованим маслом на невеликому вогні з усіх боків до рум'яного кольору.
Раніше такі пиріжки символізували прихід тепла, так як зелений цибулька вже активно зростав на грядках. Сьогодні ж зелень можна придбати в будь-якому магазині цілий рік. Щоб збільшити соковитість такої начинки, необхідно знати один маленький секрет: додати вершкове масло, а пікантність додасть голландський сир.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 200 мл;
вода – 300 мл;
цукор - 60 г;
яйце – 1 шт.;
сухі пекарські дріжджі - 10 гр;
борошно – 15 кг;
сіль - 1 ч. л.;
вершкове масло – 50 гр.
Для начинки:
пір'я молодого зеленого цибулі - 2-3 пучка;
яйця, варені круто – 6-8 шт;
вершкове масло – 30 гр;
твердий голландський сир – 50 гр.
Приготування
Готуємо опару. Для цього з'єднуємо в каструльці тепле молоко і воду, цукор, дріжджі, яйце і м'яке вершкове масло. Після отримання однорідної маси невеликими частинами додаємо борошно і гарненько вимішуємо і ставимо опару в тепле місце на 1-15 години, обов'язково накривши каструлю рушником. Така дія повторити і залишити тісто на 1 годину, поки воно знову не підійде.
Поки тісто піднімається приготуємо начинку. Варені круто яйця з зеленою цибулькою дрібно порізати, додати сіль, перець, розтоплене вершкове масло і потерти на тертці сир. Все це добре перемішати.
Підійшло тісто розділити на маленькі порційні шматки, розкачати кожен шматочок качалкою і в центр кружечка покласти начинку. Краї защипнути і сформувати гарний рівний пиріжок і покласти швом вниз на деко, змащене рослинним маслом. Пиріжки зверху змастити збитим жовтком або яйцем для рум'яної скоринки. Піч духові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею в нагрітій духовці близько 25-30 хвилин при температурі не більше 180 градусів, в залежності від типу духовки.
Дріжджові пиріжки смажені з зеленою цибулею і яйцем – відмінний, на всі випадки життя універсальний рецепт. Приготувати таку начинку нескладно, а щоб пиріжки вийшли смачними, потрібно всього лише дотримувати зазначені в рецепті співвідношення інгредієнтів і час приготування тесту .
Рецепт пиріжків з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У глибокій каструлі злегка збити цукор, сире яйце, сіль. Туди ж додати дріжджі і тепле молоко, перемішати. Борошно додавати маленькими порціями в отриману масу, вибиваючи таким чином. Тісто має стати повітряним. Коли воно буде добре вымешано, його необхідно помістити в тепле місце і накрити серветкою або рушником десь на 1 годину. Тісто потрібно буде злегка обім'яти, коли виросте в каструльці і залишити підходити ще протягом 15 ч.
Поки тісто росте, приготуємо начинку. Яйця з зеленою цибулькою дрібно порізати, посолити і додати майонез.
Як тісто підніметься вдруге, можна приступати ліпити пиріжки. Третю частину тіста розкачайте товщиною пів сантиметра і склянкою або кухлем видавити кружечки. Покладіть начинку в кружечок з тіста і закрийте краю пиріжка, притиснувши пальцями. Потім, злегка стисніть пиріжок в руках, надавши йому форму. Обсмажте на розігрітій сковорідці, змащеній рафінованим маслом на невеликому вогні з усіх боків до рум'яного кольору.
Печені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Раніше такі пиріжки символізували прихід тепла, так як зелений цибулька вже активно зростав на грядках. Сьогодні ж зелень можна придбати в будь-якому магазині цілий рік. Щоб збільшити соковитість такої начинки, необхідно знати один маленький секрет: додати вершкове масло, а пікантність додасть голландський сир.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Готуємо опару. Для цього з'єднуємо в каструльці тепле молоко і воду, цукор, дріжджі, яйце і м'яке вершкове масло. Після отримання однорідної маси невеликими частинами додаємо борошно і гарненько вимішуємо і ставимо опару в тепле місце на 1-15 години, обов'язково накривши каструлю рушником. Така дія повторити і залишити тісто на 1 годину, поки воно знову не підійде.
Поки тісто піднімається приготуємо начинку. Варені круто яйця з зеленою цибулькою дрібно порізати, додати сіль, перець, розтоплене вершкове масло і потерти на тертці сир. Все це добре перемішати.
Підійшло тісто розділити на маленькі порційні шматки, розкачати кожен шматочок качалкою і в центр кружечка покласти начинку. Краї защипнути і сформувати гарний рівний пиріжок і покласти швом вниз на деко, змащене рослинним маслом. Пиріжки зверху змастити збитим жовтком або яйцем для рум'яної скоринки. Піч духові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею в нагрітій духовці близько 25-30 хвилин при температурі не більше 180 градусів, в залежності від типу духовки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Смажені пиріжки з яйцем і цибулею – улюблені ласощі багатьох. Безсумнівно, вони вам сподобаються, адже рецепт простий, а результат перевершить
Пиріжки з цибулею і яйцем в духовці
Немає такої людини, яка не любила б пиріжки. Ароматні і смачні з начинкою з цибулі і яєць — справжня домашня їжа, такі пиріжки не купиш. Спробуйте
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки з цибулею і яйцем
Любите пиріжки з різноманітними начинками? Тоді саме для вас наші сьогоднішні рецепти пиріжків з цибулею і яйцем. Готуються вони не надто довго, а
Пиріжки з зеленою цибулею
Пиріжки - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. Давайте