Журавлина в цукрі

Журавлина - це не просто ягода, це ще й відмінне ліки, прекрасне джерело вітаміну С. Ця ягода просто необхідна нам в сезон інфекцій і простуд! Серед усіх засобів по підвищенню імунітету журавлині немає рівних! Вона відмінно підвищує апетит, нормалізує обмінні процеси в організмі. Вона прекрасно зміцнює судини, приводить в норму рівень холестерину, перешкоджає утворенню тромбів, каменів у нирках, сечовому міхурі.
У вигляді «снігових кульок» журавлина приводить в невимовне захоплення не лише малечу, але й дорослих людей! Маленькі коробочки з цими цукерками іноді зустрічаються в магазинах. А ось завзятим любителям цього ласощі ми пропонуємо приготувати його вдома. Тим більше, що це зовсім не складно! Давайте поговоримо про те, як приготувати журавлину в цукрі?
Рецепт журавлини в цукрі
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити журавлину в цукрі? Щоб приготувати це чудове сніжне ласощі, беремо великі, щільні ягоди, гарненько миємо, перебираємо і висушуємо рушником. Потім приступаємо до приготування глазурі. Для цього відокремлюємо білок від жовтка і гарненько збиваємо білок міксером до утворення пишної білої піни. Цукрову пудру просіваємо, додаємо трохи лимонного соку і все перемішуємо. Поступово додаємо до збитого білка пудру і збиваємо дочиста. В результаті у вас повинна вийти густа тянучая глазур. Переливаємо її в миску, додаємо журавлину і дуже акуратно перемішуємо. На плоский піднос всипаємо просіяне цукрову пудру і чайною ложкою викладаємо по одній ягідці, ретельно обвалюючи їх в пудрі. Натискаємо дуже обережно, щоб не пошкодити і не пом'яти журавлину. Потім на інший піднос насипаємо ще пудри і злегка підсушені, але ще вологі цукерки, обкатуємо ще раз. Робимо це до тих пір, поки кулька з ягодою значно не збільшиться в розмірі і не стане абсолютно сухим. Готове ласощі обережно перекладаємо на сухе деко і відправляємо в розігріту до 45° теплу духовку на 25 хвилин.
Підсушену журавлину зверху ще раз посипаємо цукровою пудрою і зберігати в скляній, щільно закритій баночці. Пригощаємо цим казковим і чарівними ласощами своїх рідних і друзів, не розголошуючи рецепт приготування! Нехай це буде нашим з вами маленьким секретом!
Рецепт журавлини, протертою з цукром
Крім цукерок, ви можете перетерти журавлину з цукром, і у вас вийде ще одне корисне і смачне ласощі, яке можна використовувати як варення, готувати морси і додавати до десертів.
Інгредієнти:

Приготування
Рецепт приготування журавлини з цукром досить простий. Ягідки ретельно перебираємо, промиваємо під холодною водою і бланшируем в киплячій воді протягом 10 хвилин. Потім, відразу відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки стече вся зайва рідина.
Підготовлену ягоду змішуємо з цукром, ставимо на вогонь і нагріваємо до тих пір, поки весь цукор повністю не розчиниться. Після цього розкладаємо масу в сухі стерильні банки і стерилізуємо приблизно 30 хвилин. Закатуємо, ставимо денцем вгору, гарненько закутуємо і залишаємо в такому стан до повного охолодження. Ось і все, журавлина, перетерта з цукром готова! Приємного вам апетиту та міцного здоров'я!
Рекомендуємо добрі рецепти

Журавлина з медом
Журавлина з медом - це не тільки лікувальна, але і смачна їжа. Та й приготувати таку страву не складе особливих труднощів, потрібно мінімум

Як зберігати журавлину?
Напевно немає такої людини, яка б цінував журавлину за її смакові якості, зате її лікувальні властивості заперечувати безглуздо. Тому відмінним

Журавлина на зиму
Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали

Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А

Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька

Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими