Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати журавлину?

Як зберігати журавлину?

16-03-2015, 18:22
1 099
Як зберігати журавлину?
Важко знайти шанувальника журавлини, цінує цю маленьку ягідку за її смакові якості. Своєрідний кислувато-терпкий смак не завжди по душі багатьом, на відміну від її приголомшливих лікувальних властивостей. Журавлина не тільки багата вітамінами, але і прекрасно відновлює імунітет і додає сил в зимову холоднечу, але щоб ягоди збереглися до зими в цілості й схоронності, необхідно знати кілька тонкощів. У цій статті ми обговоримо те, як зберігати журавлину на зиму.

Як зберігати журавлину в домашніх умовах?


Де і як зберігати журавлину в квартирі знають далеко не багато, звідси і маємо купу джемів, киселів і варений з цією корисною ягодою. І все б нічого, та під час термічної обробки далеко не всі вітаміни залишаються в плодах.
Перед тим, як приступати до заготівлі безпосередньо, самі ягоди слід перебрати, зіпсовані, підбиті, або недостиглі викинути разом з листям і сміттям.
Завдяки бензойної кислоти, що міститься в журавлині, цілі і зрілі ягоди можуть прекрасно зберігатися до наступного врожаю, не боячись бактерій і без зайвих консервантів.
Для першого способу окрім самої журавлини і води нам не знадобиться нічого. Ягоди промиваємо холодною водою, воду для заливання ягід кип'ятимо і повністю охолодити. Розкладаємо журавлину по пляшках, або емальованим тазам і заливаємо кип'яченою водою. У такому вигляді ягода може зберегтися до наступного врожаю, при цьому, не втративши ніяких корисних властивостей. Єдиний мінус даного способу - зайва водянистість, яку набуває плід.
Зберігати моченую журавлину можна в холодильнику, або на балконі. Така ягода абсолютно не втрачає своїх лікувальних властивостей, чудово підходить для приготування киселів, або приготування випічки і, головним чином, для вживання у свіжому вигляді з цукром або медом.
Ще одним відомим способом зберігання будь ягоди, фрукта чи овоча, є заморозка, журавлина в цьому випадку теж не стала винятком. Перед заморожуванням ягоди необхідно знову ж таки перебрати, ретельно промити холодною водою і повністю висушити. Суху ягоду розфасовуємо по пластиковим пакетам, роблячи порції ягід такими, щоб їх було достатньо для одного використання, так як повторно заморожувати ягоду категорично забороняється. Морожену журавлину використовують так само, як і свіжу: варять журавлинні морси , додають до випічки і десертів, використовують як основу для соусу.
Наступний спосіб неодмінно припаде до смаку ласунам, адже в ньому використовується практично класичне поєднання журавлини з цукром. Для того щоб приготувати чинне, а до того ж дуже смачне засіб від застуди, досить з'єднати журавлину з рівною кількістю цукру і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Готову масу можна перетерти через сито для більшої однорідності. Зберігати журавлину, протерту з цукром досить просто, потрібно лише розкласти масу по банкам, і закривши пластиковими кришками, поставити в холодильник.
Способи зберігання журавлини
Спосіб зберігання ягоди зазвичай вибирають виходячи з терміну її збору: вересневий урожай характерний щільними і великими ягодами,
Як зберігати журавлину?
які чудово зберігаються під водою і підходять для заморожування. Ягоди другого врожаю, які збирають після перших морозів, зазвичай бувають соковитіше і смачніше, зберігати їх краще в холодильнику, або перетираючи з цукром.
І, нарешті, останній урожай отримують після сходу снігів. «Подснежние» ягоди дуже смачні і солодкі, однак застосовувати їх варто відразу ж, для зберігання вони не годяться, бо практично відразу ж втрачають свої корисні властивості. Таку ягоду чудово використовувати для журавлинних соусів , адже на її основі виходять солодкуваті і густі доповнення до м'ясних страв і десертів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сушена журавлина
Сушена журавлина
Журавлина - це досить корисна болотна ягода. З неї готують компоти, морси, соки, варення та джеми. І сьогодні ми поговоримо про те, як її правильно
Журавлина з медом
Журавлина з медом
Журавлина з медом - це не тільки лікувальна, але і смачна їжа. Та й приготувати таку страву не складе особливих труднощів, потрібно мінімум
Журавлина на зиму
Журавлина на зиму
Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
Варення з журавлини з яблуками
Варення з журавлини з яблуками
Заготовки на зиму, звичайно ж, справа клопітна, але як приємно в холодну пору року відкрити баночку корисного ласощі до чаю. І сьогодні ми поділимося
Варення з журавлини - рецепт
Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
Варення з журавлини з апельсином
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька