Гранола - рецепт
Домашня гранола - це приголомшливо смачна суміш вівсяних пластівців, горіхів і сухофруктів, запечених в духовці до золотистого кольору і веселого хрускоту. Крім цього гранола дуже корисна, адже в ній міститься багато клітковини і вітамінів, які повністю зберігаються завдяки спеціальній щадною термообробці. Вона чудово діє на обмін речовин, травлення і плюс очищає судини від холестерину. Найголовніше правило полягає в тому, що зберігати домашню гранолу потрібно тільки в холодильнику під щільною кришкою.
Її можна посипати свіжими фруктами і ягодами, заливати гарячим прохолодним молоком або йогуртом. Давайте розглянемо з вами цікаві та смачні рецепти приготування граноли в домашніх умовах!
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 2 ст.;
коричневий цукор - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
волоські горіхи - 50 г;
насіння соняшнику - 50 г;
родзинки без кісточок - 50 г;
сушена вишня або журавлина - 10 г;
кленовий сироп - 30 мл;
мелена кориця - 05 ч. ложки;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
вода - 1 ст. ложка.
Приготування
Духовку заздалегідь розігріваємо до 130°C. злегка Скроплюємо деко рослинним маслом. Змішуємо в мисці вівсяні пластівці, цукор, сіль і подрібнені волоські горіхи. На слабкому вогні доводимо до кипіння кленовий сироп, додаємо масло, воду і трохи кориці. Потім виливаємо в вівсяну суміш і акуратно перемішуємо ложкою. Розподіляємо рівним шаром по листу і відправляємо запікатися в духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу дістаємо деко, вмішуємо в гранолу сухофрукти і готуємо ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки. Остуджуємо і нарізаємо порційними шматочками. Замість кленового сиропу ви з легкістю можете використовувати рідкий мед!
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 3 ст.;
мигдаль - 05 склянки;
насіння соняшнику - 05 ст.;
кунжут - 20 г;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
мелений імбир - 05 ч. ложки;
сіль - щіпка;
яблучне несолодке пюре - 1 ст.;
мед - 3 ст. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Духовку заздалегідь розігріваємо до 150 градусів. Застеляємо деко папером для випічки. В одній мисці ретельно змішуємо всі сухі інгредієнти: мигдаль, вівсяні пластівці, насіння, кунжут, корицю, сіль, імбир. В іншій - всі рідкі: дитяче яблучне пюре, мед і оливкове масло. Потім заливаємо отриманою сумішшю вівсяні пластівці і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Розподіляємо гранолу рівномірним шаром по листу і запікаємо приблизно 35 хвилин, періодично помішуючи кожні 10 хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури, перекладаємо в контейнер з щільною кришкою і зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 200 г;
фундук - 100 г;
цукати - 200 г;
мед - 50 мл;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Як приготувати гранолу? Вівсяні пластівці, горіхи і сухофрукти в мисці перемішуємо. Окремо нагріваємо мед, щоб він став рідким. Змішуємо його з рослинним маслом і акуратно виливаємо отриману суміш в пластівці.
Потім деко застеляємо папером для випічки або змащуємо рослинним маслом. Викладаємо пластівці і добре утрамбовуємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 160°C приблизно 30 хвилин до золотистого кольору.
Повністю охолодити і нарізаємо на довгі прямокутники. Подаємо смачні і поживні батончики гранола до теплого парного молока або свіжозвареної чаю.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 150 г;
горіхи - 100 г;
родзинки - 50 г;
мед - 1 ст. ложка;
йогурт - 200 мл;
свіжі ягоди - за смаком.
Приготування
Вівсяні пластівці і горішки подрібнюємо гарненько в блендері і швидко обсмажуємо з медом на сухій сковороді. Потім додаємо родзинки і все перемішуємо. Далі ретельно моєму ягоди, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Тепер беремо красивий прозорий келих і викладаємо наш десерт шарами: спочатку натуральний йогурт, потім пластівці з горішками та родзинками і нарешті - ягоди. За бажанням, можете повторити всі шари. Зверху можете полити фруктовим джемом або рідким медом.
Її можна посипати свіжими фруктами і ягодами, заливати гарячим прохолодним молоком або йогуртом. Давайте розглянемо з вами цікаві та смачні рецепти приготування граноли в домашніх умовах!
Кленова гранола
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь розігріваємо до 130°C. злегка Скроплюємо деко рослинним маслом. Змішуємо в мисці вівсяні пластівці, цукор, сіль і подрібнені волоські горіхи. На слабкому вогні доводимо до кипіння кленовий сироп, додаємо масло, воду і трохи кориці. Потім виливаємо в вівсяну суміш і акуратно перемішуємо ложкою. Розподіляємо рівним шаром по листу і відправляємо запікатися в духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу дістаємо деко, вмішуємо в гранолу сухофрукти і готуємо ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки. Остуджуємо і нарізаємо порційними шматочками. Замість кленового сиропу ви з легкістю можете використовувати рідкий мед!
Яблучна гранола - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь розігріваємо до 150 градусів. Застеляємо деко папером для випічки. В одній мисці ретельно змішуємо всі сухі інгредієнти: мигдаль, вівсяні пластівці, насіння, кунжут, корицю, сіль, імбир. В іншій - всі рідкі: дитяче яблучне пюре, мед і оливкове масло. Потім заливаємо отриманою сумішшю вівсяні пластівці і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Розподіляємо гранолу рівномірним шаром по листу і запікаємо приблизно 35 хвилин, періодично помішуючи кожні 10 хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури, перекладаємо в контейнер з щільною кришкою і зберігати в холодильнику.
Дієтична гранола
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати гранолу? Вівсяні пластівці, горіхи і сухофрукти в мисці перемішуємо. Окремо нагріваємо мед, щоб він став рідким. Змішуємо його з рослинним маслом і акуратно виливаємо отриману суміш в пластівці.
Потім деко застеляємо папером для випічки або змащуємо рослинним маслом. Викладаємо пластівці і добре утрамбовуємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 160°C приблизно 30 хвилин до золотистого кольору.
Повністю охолодити і нарізаємо на довгі прямокутники. Подаємо смачні і поживні батончики гранола до теплого парного молока або свіжозвареної чаю.
Гранола парфе
Інгредієнти:
Приготування
Вівсяні пластівці і горішки подрібнюємо гарненько в блендері і швидко обсмажуємо з медом на сухій сковороді. Потім додаємо родзинки і все перемішуємо. Далі ретельно моєму ягоди, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Тепер беремо красивий прозорий келих і викладаємо наш десерт шарами: спочатку натуральний йогурт, потім пластівці з горішками та родзинками і нарешті - ягоди. За бажанням, можете повторити всі шари. Зверху можете полити фруктовим джемом або рідким медом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смузі з вівсянкою
Смузі з вівсянкою - корисний напій на сніданок, який додасть енергії і активує травлення. Давайте розберемося, як зробити його з додаванням кефіру,
Як приготувати мюслі?
Якщо ви вважаєте, що сніданок повинен бути ситним, корисним і смачним, то ця стаття для вас. Ми вирішили розповісти, як зробити дуже цікаве блюдо -
Батончики мюслі - рецепт
Якщо ваше чадо ні дня не може прожити без солодощів, запропонуйте замінити шкідливі цукерки на корисні і смачні батончики мюслі. Дитина навряд чи
Мюслі в домашніх умовах
Мюслі - це чудовий сніданок. Чому? Тому що він поживний, корисний і дуже легко готується. Звичайно, найпростіше купити мюслі в магазині, проте ви ж
Вівсяне печиво без борошна
Багато з нас пам'ятають дивовижний смак вівсяного печива з дитинства. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити більш дієтичний варіант цього ласощі без
Вівсяне печиво з родзинками
Вівсяне печиво - це улюблене багатьма ласощі з дитинства. Варіантів його випічки з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні мова піде про