Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гранола - рецепт

Гранола - рецепт

18-01-2015, 23:24
1 982
Гранола - рецепт
Домашня гранола - це приголомшливо смачна суміш вівсяних пластівців, горіхів і сухофруктів, запечених в духовці до золотистого кольору і веселого хрускоту. Крім цього гранола дуже корисна, адже в ній міститься багато клітковини і вітамінів, які повністю зберігаються завдяки спеціальній щадною термообробці. Вона чудово діє на обмін речовин, травлення і плюс очищає судини від холестерину. Найголовніше правило полягає в тому, що зберігати домашню гранолу потрібно тільки в холодильнику під щільною кришкою.
Її можна посипати свіжими фруктами і ягодами, заливати гарячим прохолодним молоком або йогуртом. Давайте розглянемо з вами цікаві та смачні рецепти приготування граноли в домашніх умовах!

Кленова гранола


Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 2 ст.;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • насіння соняшнику - 50 г;

  • родзинки без кісточок - 50 г;

  • сушена вишня або журавлина - 10 г;

  • кленовий сироп - 30 мл;

  • мелена кориця - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • вода - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь розігріваємо до 130°C. злегка Скроплюємо деко рослинним маслом. Змішуємо в мисці вівсяні пластівці, цукор, сіль і подрібнені волоські горіхи. На слабкому вогні доводимо до кипіння кленовий сироп, додаємо масло, воду і трохи кориці. Потім виливаємо в вівсяну суміш і акуратно перемішуємо ложкою. Розподіляємо рівним шаром по листу і відправляємо запікатися в духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу дістаємо деко, вмішуємо в гранолу сухофрукти і готуємо ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки. Остуджуємо і нарізаємо порційними шматочками. Замість кленового сиропу ви з легкістю можете використовувати рідкий мед!

    Яблучна гранола - рецепт


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 3 ст.;

  • мигдаль - 05 склянки;

  • насіння соняшнику - 05 ст.;

  • кунжут - 20 г;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • мелений імбир - 05 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • яблучне несолодке пюре - 1 ст.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь розігріваємо до 150 градусів. Застеляємо деко папером для випічки. В одній мисці ретельно змішуємо всі сухі інгредієнти: мигдаль, вівсяні пластівці, насіння, кунжут, корицю, сіль, імбир. В іншій - всі рідкі: дитяче яблучне пюре, мед і оливкове масло. Потім заливаємо отриманою сумішшю вівсяні пластівці і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Розподіляємо гранолу рівномірним шаром по листу і запікаємо приблизно 35 хвилин, періодично помішуючи кожні 10 хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури, перекладаємо в контейнер з щільною кришкою і зберігати в холодильнику.

    Дієтична гранола


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 200 г;

  • фундук - 100 г;

  • цукати - 200 г;

  • мед - 50 мл;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати гранолу? Вівсяні пластівці, горіхи і сухофрукти в мисці перемішуємо. Окремо нагріваємо мед, щоб він став рідким. Змішуємо його з рослинним маслом і акуратно виливаємо отриману суміш в пластівці.
    Потім деко застеляємо папером для випічки або змащуємо рослинним маслом. Викладаємо пластівці і добре утрамбовуємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 160°C приблизно 30 хвилин до золотистого кольору.
    Повністю охолодити і нарізаємо на довгі прямокутники. Подаємо смачні і поживні батончики гранола до теплого парного молока або свіжозвареної чаю.

    Гранола парфе


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 150 г;

  • горіхи - 100 г;

  • родзинки - 50 г;

  • мед - 1 ст. ложка;
  • Гранола - рецепт

  • йогурт - 200 мл;

  • свіжі ягоди - за смаком.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці і горішки подрібнюємо гарненько в блендері і швидко обсмажуємо з медом на сухій сковороді. Потім додаємо родзинки і все перемішуємо. Далі ретельно моєму ягоди, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Тепер беремо красивий прозорий келих і викладаємо наш десерт шарами: спочатку натуральний йогурт, потім пластівці з горішками та родзинками і нарешті - ягоди. За бажанням, можете повторити всі шари. Зверху можете полити фруктовим джемом або рідким медом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смузі з вівсянкою
    Смузі з вівсянкою
    Смузі з вівсянкою - корисний напій на сніданок, який додасть енергії і активує травлення. Давайте розберемося, як зробити його з додаванням кефіру,
    Як приготувати мюслі?
    Як приготувати мюслі?
    Якщо ви вважаєте, що сніданок повинен бути ситним, корисним і смачним, то ця стаття для вас. Ми вирішили розповісти, як зробити дуже цікаве блюдо -
    Батончики мюслі - рецепт
    Батончики мюслі - рецепт
    Якщо ваше чадо ні дня не може прожити без солодощів, запропонуйте замінити шкідливі цукерки на корисні і смачні батончики мюслі. Дитина навряд чи
    Мюслі в домашніх умовах
    Мюслі в домашніх умовах
    Мюслі - це чудовий сніданок. Чому? Тому що він поживний, корисний і дуже легко готується. Звичайно, найпростіше купити мюслі в магазині, проте ви ж
    Вівсяне печиво без борошна
    Вівсяне печиво без борошна
    Багато з нас пам'ятають дивовижний смак вівсяного печива з дитинства. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити більш дієтичний варіант цього ласощі без
    Вівсяне печиво з родзинками
    Вівсяне печиво з родзинками
    Вівсяне печиво - це улюблене багатьма ласощі з дитинства. Варіантів його випічки з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні мова піде про