Мюслі в домашніх умовах
Що таке мюслі? Правильно, це запечені в духовці вівсяні пластівці, сухофрукти та горіхи. Кращого поживного і корисного сніданку просто не можна придумати. До того ж в них міститься дуже багато вітамінів і необхідної для організму рослинної клітковини, завдяки якій поліпшується обмін речовин і травлення.
Основний компонент будь-мюслі - вівсяні пластівці, які багаті рослинними білками і містять велику кількість заліза, кальцію і вітамінів групи В.
З мюслі дуже легко і просто готуються і, на відміну від магазинних, зовсім не містять шкідливих речовин і добавок, зайвого цукру. Їх дуже добре є у поєднанні зі свіжими фруктами або ягодами, і змішувати з холодним соком, молоком або йогуртом. Також мюслі можна спокійно приготувати про запас: адже вони прекрасно і довго зберігаються в закритій банці в холодильнику.
Для приготування мюслі в домашніх умовах використовуються вівсяні пластівці не швидкого приготування, їх можна також змішувати з ячмінними, пшеничними або житніми. Горіхи, сухофрукти та насіння можна використовувати будь-які, на ваш смак. Мед якщо захочете, замініть на цукровий або кленовий сироп.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні - 2 ст.;
насіння - 05 ст.;
рубані горіхи - 05 склянки;
сушений родзинки - 05 склянки;
сушена вишня або журавлина - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
мед - 50 мл;
мелена кориця - 05 ч. ложки;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
кип'ячена вода - 1 ст. ложка;
цукровий пісок - 2 ст. ложки.
Приготування
Як зробити мюслі будинку? Отже, для початку розігріваємо, як слід духовку, приблизно до 140 градусів. Потім в каструльці змішуємо цукор, сіль, вівсяні пластівці і рубані горіхи. Мед трохи нагріваємо і розтоплюємо на слабкому вогні до рідкого стану. Додаємо трохи води, кориці за смаком, рослинного масла і все перемішуємо до однорідності. Далі виливаємо суміш в сухі інгредієнти і трохи збиваємо. Деко змащуємо олією, застеляємо папером і рівномірним шаром розкладаємо всю масу. Випікаємо в духовці протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи. Потім дістаємо з духовки, додаємо сухофрукти і запікаємо ще 10 хвилин до золотистого кольору. Далі остуджуємо, ламаємо і прибираємо хрусткі з мюслі в банку з щільною кришкою.
Подаємо з теплим молоком або соком. Ось і все, мюслі своїми руками готові!
До речі, мюслі з тим же успіхом можна подати і з домашнім йогуртом, рецепт якого є на нашому сайті. А ще у нас є рецепт приготування йогурту в йогуртниці ! Так що сміливо робіть мюслі!
Основний компонент будь-мюслі - вівсяні пластівці, які багаті рослинними білками і містять велику кількість заліза, кальцію і вітамінів групи В.
З мюслі дуже легко і просто готуються і, на відміну від магазинних, зовсім не містять шкідливих речовин і добавок, зайвого цукру. Їх дуже добре є у поєднанні зі свіжими фруктами або ягодами, і змішувати з холодним соком, молоком або йогуртом. Також мюслі можна спокійно приготувати про запас: адже вони прекрасно і довго зберігаються в закритій банці в холодильнику.
Для приготування мюслі в домашніх умовах використовуються вівсяні пластівці не швидкого приготування, їх можна також змішувати з ячмінними, пшеничними або житніми. Горіхи, сухофрукти та насіння можна використовувати будь-які, на ваш смак. Мед якщо захочете, замініть на цукровий або кленовий сироп.
Як приготувати мюслі будинку?
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити мюслі будинку? Отже, для початку розігріваємо, як слід духовку, приблизно до 140 градусів. Потім в каструльці змішуємо цукор, сіль, вівсяні пластівці і рубані горіхи. Мед трохи нагріваємо і розтоплюємо на слабкому вогні до рідкого стану. Додаємо трохи води, кориці за смаком, рослинного масла і все перемішуємо до однорідності. Далі виливаємо суміш в сухі інгредієнти і трохи збиваємо. Деко змащуємо олією, застеляємо папером і рівномірним шаром розкладаємо всю масу. Випікаємо в духовці протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи. Потім дістаємо з духовки, додаємо сухофрукти і запікаємо ще 10 хвилин до золотистого кольору. Далі остуджуємо, ламаємо і прибираємо хрусткі з мюслі в банку з щільною кришкою.
Подаємо з теплим молоком або соком. Ось і все, мюслі своїми руками готові!
До речі, мюслі з тим же успіхом можна подати і з домашнім йогуртом, рецепт якого є на нашому сайті. А ще у нас є рецепт приготування йогурту в йогуртниці ! Так що сміливо робіть мюслі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гранола - рецепт
Гранола - дуже поживна і корисна суміш фруктів, сухофруктів, вівсяних пластівців. Вона відмінно підходить для сніданку, оскільки містить все, що
Ягідний мус - рецепт
Ягідний мус - дуже смачне і апетитне ласощі, яке хочеться їсти постійно. Не вірите? Тоді приготуйте його за наші рецептами і переконайтеся самі! А
Як приготувати мюслі?
Якщо ви вважаєте, що сніданок повинен бути ситним, корисним і смачним, то ця стаття для вас. Ми вирішили розповісти, як зробити дуже цікаве блюдо -
Як готувати мюслі?
Як готувати мюслі? Чим їх залити до сніданку? Що до них додати? Цими питаннями задаються багато любителі корисного харчування. Сьогодні ми
Батончики мюслі - рецепт
Якщо ваше чадо ні дня не може прожити без солодощів, запропонуйте замінити шкідливі цукерки на корисні і смачні батончики мюслі. Дитина навряд чи
Мюслі на сніданок
Мюслі - це корисна суміш, приготована зі злаків, сухофруктів, горіхів, фруктів, ягід, меду та спецій. І сьогодні ми розповімо вам, як смачно і