Що таке мюслі? Правильно, це запечені в духовці вівсяні пластівці, сухофрукти та горіхи. Кращого поживного і корисного сніданку просто не можна придумати. До того ж в них міститься дуже багато вітамінів і необхідної для організму рослинної клітковини, завдяки якій поліпшується обмін речовин і травлення.
Основний компонент будь-мюслі - вівсяні пластівці, які багаті рослинними білками і містять велику кількість заліза, кальцію і вітамінів групи В.
З мюслі дуже легко і просто готуються і, на відміну від магазинних, зовсім не містять шкідливих речовин і добавок, зайвого цукру. Їх дуже добре є у поєднанні зі свіжими фруктами або ягодами, і змішувати з холодним соком, молоком або йогуртом. Також мюслі можна спокійно приготувати про запас: адже вони прекрасно і довго зберігаються в закритій банці в холодильнику.
Для приготування мюслі в домашніх умовах використовуються вівсяні пластівці не швидкого приготування, їх можна також змішувати з ячмінними, пшеничними або житніми. Горіхи, сухофрукти та насіння можна використовувати будь-які, на ваш смак. Мед якщо захочете, замініть на цукровий або кленовий сироп.
Як приготувати мюслі будинку?
Інгредієнти: пластівці вівсяні - 2 ст.; насіння - 05 ст.; рубані горіхи - 05 склянки; сушений родзинки - 05 склянки; сушена вишня або журавлина - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; мед - 50 мл; мелена кориця - 05 ч. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; кип'ячена вода - 1 ст. ложка; цукровий пісок - 2 ст. ложки. Приготування Як зробити мюслі будинку? Отже, для початку розігріваємо, як слід духовку, приблизно до 140 градусів. Потім в каструльці змішуємо цукор, сіль, вівсяні пластівці і рубані горіхи. Мед трохи нагріваємо і розтоплюємо на слабкому вогні до рідкого стану. Додаємо трохи води, кориці за смаком, рослинного масла і все перемішуємо до однорідності. Далі виливаємо суміш в сухі інгредієнти і трохи збиваємо. Деко змащуємо олією, застеляємо папером і рівномірним шаром розкладаємо всю масу. Випікаємо в духовці протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи.
Потім дістаємо з духовки, додаємо сухофрукти і запікаємо ще 10 хвилин до золотистого кольору. Далі остуджуємо, ламаємо і прибираємо хрусткі з мюслі в банку з щільною кришкою.
Подаємо з теплим молоком або соком. Ось і все, мюслі своїми руками готові!
До речі, мюслі з тим же успіхом можна подати і з домашнім йогуртом, рецепт якого є на нашому сайті. А ще у нас є рецепт приготування йогурту в йогуртниці ! Так що сміливо робіть мюслі!