Як приготувати мюслі?
«Все, з завтрашнього дня сідаю на дієту! Тільки мюслі і кефірчик» Ну хто з прекрасних дам не давав собі такої клятви, починаючи боротьбу за ідеальну фігуру з спустошення полиць найближчого магазину? Пластівці в яскравих коробках обіцяють нам стрункість в найкоротші терміни, але коштують ой як не дешево, та й склад деяких сумішей викликає заслужені побоювання. Так чому б не спробувати приготувати мюслі самостійно, в черговий раз переконавшись, що і корисне може бути смачним. А «підсаджуватися» на такі здорові сніданки краще всією сім'єю. Ваші дітки з задоволення похрустят домашніми мюслі, заправленими соком, йогуртом або молоком. До речі, про те, як приготувати йогурт ми розповідали не так давно, а значить рецепт можна взяти на замітку.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні - 500 г;
стружка кокосова - 100 г;
мигдаль - 50 г;
насіння соняшникове - 50 г;
вишня сушена (без кісточок) - 50 р;
цукати - 100 г;
родзинки - 50 г;
мед - 100г;
сік апельсиновий - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
кориця мелена - 1 ч. ложка;
ваніль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Для запечених мюслі вибираємо вівсяні пластівці №1 найбільші з цільного зерна. Змішуємо їх з насінням і кокосовою стружкою. Додаємо крупно порізаний мигдаль. Щоб з горіхами було легше впоратися, замочуємо мигдаль на 10 хвилин в окропі.
У сотейнику змішуємо мед, масло, сік і корицю. Прогріваємо кілька хвилин на маленькому вогні. Після додаємо ванілін, перемішуємо і рівномірно розподіляємо цю заправку з вівсяним пластівців. Знову акуратно все перемішуємо і викладаємо тонким шаром на змащений маслом деко. Відправляємо на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку. Періодично пластівці турбуємо, перевертаючи. Коли запечені мюслі охолонуть, змішуємо їх з цукатами і сухофруктами. Свої корисні властивості такі домашні мюслі зберігають до 2-х місяців, якщо тримати їх у темному сухому місці.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні - 2 ст.;
яблуко - 1 шт.;
груша - 1 шт.;
банан - 1 шт.;
мигдаль - 2 ст. ложки;
сухофрукти - 1 ст. ложка.
Приготування
Перед тим як приготувати мюслі, з яблука і груші знімаємо шкірку, видаляємо насіння і натираємо на крупній тертці. Дуже стиглий банан розминаємо виделкою. Сухофрукти промиваємо і дрібно нарізаємо. Невеликими шматочками рубаємо мигдаль. Змішуємо всі складові з геркулесом. Даємо «тесту» трохи настоятися, щоб пластівці просочилися соком. Викладаємо його рівним шаром товщиною близько 15 см на покритий пергаментом деко. Надаємо форму прямокутника, вирівнюємо краю. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, підрум'янитися. Ще гарячий пласт нарізаємо на батончики. Зовні вони виходять хрусткими, а всередині - м'якими. І нічого зайвого, одна користь від таких солодощів! А ще на сніданок можна приготувати вівсяні млинці вони як і мюслі - смачні і корисні.
Мюслі, запечені з горіхом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для запечених мюслі вибираємо вівсяні пластівці №1 найбільші з цільного зерна. Змішуємо їх з насінням і кокосовою стружкою. Додаємо крупно порізаний мигдаль. Щоб з горіхами було легше впоратися, замочуємо мигдаль на 10 хвилин в окропі.
У сотейнику змішуємо мед, масло, сік і корицю. Прогріваємо кілька хвилин на маленькому вогні. Після додаємо ванілін, перемішуємо і рівномірно розподіляємо цю заправку з вівсяним пластівців. Знову акуратно все перемішуємо і викладаємо тонким шаром на змащений маслом деко. Відправляємо на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку. Періодично пластівці турбуємо, перевертаючи. Коли запечені мюслі охолонуть, змішуємо їх з цукатами і сухофруктами. Свої корисні властивості такі домашні мюслі зберігають до 2-х місяців, якщо тримати їх у темному сухому місці.
Батончики-мюслі, запечені з яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приготувати мюслі, з яблука і груші знімаємо шкірку, видаляємо насіння і натираємо на крупній тертці. Дуже стиглий банан розминаємо виделкою. Сухофрукти промиваємо і дрібно нарізаємо. Невеликими шматочками рубаємо мигдаль. Змішуємо всі складові з геркулесом. Даємо «тесту» трохи настоятися, щоб пластівці просочилися соком. Викладаємо його рівним шаром товщиною близько 15 см на покритий пергаментом деко. Надаємо форму прямокутника, вирівнюємо краю. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, підрум'янитися. Ще гарячий пласт нарізаємо на батончики. Зовні вони виходять хрусткими, а всередині - м'якими. І нічого зайвого, одна користь від таких солодощів! А ще на сніданок можна приготувати вівсяні млинці вони як і мюслі - смачні і корисні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гранола - рецепт
Гранола - дуже поживна і корисна суміш фруктів, сухофруктів, вівсяних пластівців. Вона відмінно підходить для сніданку, оскільки містить все, що
Як готувати мюслі?
Як готувати мюслі? Чим їх залити до сніданку? Що до них додати? Цими питаннями задаються багато любителі корисного харчування. Сьогодні ми
Батончики мюслі - рецепт
Якщо ваше чадо ні дня не може прожити без солодощів, запропонуйте замінити шкідливі цукерки на корисні і смачні батончики мюслі. Дитина навряд чи
Мюслі в домашніх умовах
Мюслі - це чудовий сніданок. Чому? Тому що він поживний, корисний і дуже легко готується. Звичайно, найпростіше купити мюслі в магазині, проте ви ж
Сирна запіканка з медом
Сирна запіканка - просте і смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Її готують з додаванням різних інгредієнтів. Давайте розглянемо декілька
Мюслі на сніданок
Мюслі - це корисна суміш, приготована зі злаків, сухофруктів, горіхів, фруктів, ягід, меду та спецій. І сьогодні ми розповімо вам, як смачно і