«Все, з завтрашнього дня сідаю на дієту! Тільки мюслі і кефірчик» Ну хто з прекрасних дам не давав собі такої клятви, починаючи боротьбу за ідеальну фігуру з спустошення полиць найближчого магазину? Пластівці в яскравих коробках обіцяють нам стрункість в найкоротші терміни, але коштують ой як не дешево, та й склад деяких сумішей викликає заслужені побоювання. Так чому б не спробувати приготувати мюслі самостійно, в черговий раз переконавшись, що і корисне може бути смачним. А «підсаджуватися» на такі здорові сніданки краще всією сім'єю. Ваші дітки з задоволення похрустят домашніми мюслі, заправленими соком, йогуртом або молоком. До речі, про те, як приготувати йогурт ми розповідали не так давно, а значить рецепт можна взяти на замітку.
Мюслі, запечені з горіхом - рецепт
Інгредієнти: пластівці вівсяні - 500 г; стружка кокосова - 100 г; мигдаль - 50 г; насіння соняшникове - 50 г; вишня сушена (без кісточок) - 50 р; цукати - 100 г; родзинки - 50 г; мед - 100г; сік апельсиновий - 2 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; кориця мелена - 1 ч. ложка; ваніль - 1/2 ч. ложки. Приготування Для запечених мюслі вибираємо вівсяні пластівці №1 найбільші з цільного зерна. Змішуємо їх з насінням і кокосовою стружкою. Додаємо крупно порізаний мигдаль. Щоб з горіхами було легше впоратися, замочуємо мигдаль на 10 хвилин в окропі.
У сотейнику змішуємо мед, масло, сік і корицю. Прогріваємо кілька хвилин на маленькому вогні. Після додаємо ванілін, перемішуємо і рівномірно розподіляємо цю заправку з вівсяним пластівців. Знову акуратно все перемішуємо і викладаємо тонким шаром на змащений маслом деко. Відправляємо на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку. Періодично пластівці турбуємо, перевертаючи. Коли запечені мюслі охолонуть, змішуємо їх з цукатами і сухофруктами. Свої корисні властивості такі домашні мюслі зберігають до 2-х місяців, якщо тримати їх у темному сухому місці.
Батончики-мюслі, запечені з яблуком
Інгредієнти: пластівці вівсяні - 2 ст.; яблуко - 1 шт.; груша - 1 шт.; банан - 1 шт.; мигдаль - 2 ст. ложки; сухофрукти - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим як приготувати мюслі, з яблука і груші знімаємо шкірку, видаляємо насіння і натираємо на крупній тертці. Дуже стиглий банан розминаємо виделкою. Сухофрукти промиваємо і дрібно нарізаємо.
Невеликими шматочками рубаємо мигдаль. Змішуємо всі складові з геркулесом. Даємо «тесту» трохи настоятися, щоб пластівці просочилися соком. Викладаємо його рівним шаром товщиною близько 15 см на покритий пергаментом деко. Надаємо форму прямокутника, вирівнюємо краю. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, підрум'янитися. Ще гарячий пласт нарізаємо на батончики. Зовні вони виходять хрусткими, а всередині - м'якими. І нічого зайвого, одна користь від таких солодощів! А ще на сніданок можна приготувати вівсяні млинці вони як і мюслі - смачні і корисні.