Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Арахісове масло - рецепт

Арахісове масло - рецепт

18-01-2015, 23:23
1 667
Арахісове масло - рецепт
Арахісове масло лише починає набувати популярність на теренах нашої країни, але вже забезпечило собі місце серед улюблених багатьма снеків. Його можна придбати практично в будь-якому супермаркеті, але от ціна на цей корисний продукт завжди надмірно завищена, так і користь сумнівна через наявність маси консервантів і стабілізаторів. Тому в цій статті ми вирішили розібратися з тим, як приготувати арахісове масло в домашніх умовах.

Як зробити арахісове масло своїми руками?


Рецепт приготування арахісового масла елементарно простий все, що потрібно зробити - це підібрати якісні продукти, в першу чергу це правило стосується самого арахісу. Горішки для рецепта знадобиться підсушені, у такому вигляді їх можна придбати вже упакованими в супермаркеті, а можна підсушити самостійно в мікрохвильовій печі, духовці або просто на сковороді. Головне - слідкуйте, щоб масло не потрапив жоден підгорілу примірник, інакше смак буде непоправно зіпсований.
Наступний базовий інгредієнт - масло, яке визначить смак арахісової пасти. Хочете класичний арахісовий смак, вибирайте арахісове масло, а вирішите додати страві родзинку - додайте оливкову, кунжутне або просте соняшникову олію.
Вибравши два базових інгредієнта все, що залишається зробити - це доповнити їх медом і сіллю, а далі приступати до готування.
Інгредієнти:

  • арахіс - 450 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 1/2 ч. ложки;

  • арахісове масло - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Арахіс підсушуємо в духовці і очищаємо від лушпиння. Горішки закладаємо в комбайн разом з медом і сіллю і перемелюємо в протягом однієї хвилини. Далі відскрібаємо вміст зі стінок чаші комбайна, заливаємо арахісове масло і продовжуємо перемелювати до необхідної консистенції. Щоб отримати пастоподібна арахісове масло на весь процес піде близько 5-7 хвилин, а для олії з крупинками досить 3-4. Якщо ви хочете, щоб в пасті траплялися великі шматочки горішків, відсипте трохи цілого арахісу і додайте його до основної маси, коли остання вже практично готова.
    Отримане арахісове масло зазвичай подають на тостах або крекерах разом з джемом, їдять з фруктами або додають випічку. До того ж пасту з арахісу можна змішати з цукровим сиропом і поливати їм млинці або просочувати кекси.

    Шоколадне арахісове масло будинку - рецепт


    Шоколадне арахісове масло - ще одна різновид снека, яка користується величезною популярністю на заході, але до наших країв ще не дійшла. Готувати таку пасту з арахісу досить просто, про що ми і розповімо в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • шоколадні «краплі» - 1/2 ст;

  • арахісове масло - 1 1/2 ст;

  • вершкове масло - 1/4 ст;

  • цукор - 1/2 ст;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • розчинна кава - 1 ч. ложка;

  • гаряча вода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Шоколадні «крапельки» або шматочки шоколаду, рівноцінні за обсягом, топимо в мікрохвильове печі або на водяній бані до однорідності. Отриману масу злегка охолоджуємо і перекладаємо у велику миску.
    Арахісове масло - рецепт
    Додаємо арахісова та вершкове масло, цукор і ванільний екстракт. Перемішуємо до однорідної консистенції.
    Кава розчиняємо в чайній ложці гарячої води, отриману кашку також відправляємо до шоколадної арахісової пасти, ретельно перемішуємо. У підсумку отримуємо близько 2 склянок готового шоколадного арахісового масла, яке необхідно помістити в скляну баночку і використовувати за потреби.
    Зберігати такі ласощі можна поза холодильника, особливо якщо ви впевнені в тому, що розправитися з ним протягом найближчого тижня. Ну а якщо ви вважаєте, що краще харчуватися не тільки арахісовим маслом, але й іншими солодощами, то зверніть увагу на наші рецепти апельсинового джем а, а також придивіться до того, як зробити Нутеллу будинку ! Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Конфітюр - рецепт
    Конфітюр - рецепт
    Любите готувати різні варення і джеми? У такому випадку вам повинно бути цікаво, що ж таке конфітюр. Це сучасна альтернатива улюблених домашніх
    Морозиво з банана
    Морозиво з банана
    Сьогоднішня наша стаття присвячена любителям морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах. І зараз ми з вами поділимося цікавими рецептами
    Горіхова паста
    Горіхова паста
    Горіхова паста - смачна солодка закуска, яку можна просто намазати на хліб, або використовувати в якості начинки для млинців та іншої випічки. А як
    Шоколадно-банановий крем
    Шоколадно-банановий крем
    Крем з бананів і шоколаду - відмінне доповнення для улюблених десертів, хоча і далеко не дієтичне. Давайте розглянемо декілька варіантів його
    Печиво без масла
    Печиво без масла
    Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Тхина - рецепт
    Тхина - рецепт
    Східна паста тхина годиться для приготування соусів, основних страв, традиційних солодощів або маринадів. Рецепти цього популярного страви ми