Арахісове масло лише починає набувати популярність на теренах нашої країни, але вже забезпечило собі місце серед улюблених багатьма снеків. Його можна придбати практично в будь-якому супермаркеті, але от ціна на цей корисний продукт завжди надмірно завищена, так і користь сумнівна через наявність маси консервантів і стабілізаторів. Тому в цій статті ми вирішили розібратися з тим, як приготувати арахісове масло в домашніх умовах.
Як зробити арахісове масло своїми руками?
Рецепт приготування арахісового масла елементарно простий все, що потрібно зробити - це підібрати якісні продукти, в першу чергу це правило стосується самого арахісу. Горішки для рецепта знадобиться підсушені, у такому вигляді їх можна придбати вже упакованими в супермаркеті, а можна підсушити самостійно в мікрохвильовій печі, духовці або просто на сковороді. Головне - слідкуйте, щоб масло не потрапив жоден підгорілу примірник, інакше смак буде непоправно зіпсований.
Наступний базовий інгредієнт - масло, яке визначить смак арахісової пасти. Хочете класичний арахісовий смак, вибирайте арахісове масло, а вирішите додати страві родзинку - додайте оливкову, кунжутне або просте соняшникову олію.
Вибравши два базових інгредієнта все, що залишається зробити - це доповнити їх медом і сіллю, а далі приступати до готування.
Інгредієнти: арахіс - 450 г; сіль - 1 ч. ложка; мед - 1 1/2 ч. ложки; арахісове масло - 1 1/2 ст. ложки. Приготування Арахіс підсушуємо в духовці і очищаємо від лушпиння. Горішки закладаємо в комбайн разом з медом і сіллю і перемелюємо в протягом однієї хвилини. Далі відскрібаємо вміст зі стінок чаші комбайна, заливаємо арахісове масло і продовжуємо перемелювати до необхідної консистенції. Щоб отримати пастоподібна арахісове масло на весь процес піде близько 5-7 хвилин, а для олії з крупинками досить 3-4. Якщо ви хочете, щоб в пасті траплялися великі шматочки горішків, відсипте трохи цілого арахісу і додайте його до основної маси, коли остання вже практично готова.
Отримане арахісове масло зазвичай подають на тостах або крекерах разом з джемом, їдять з фруктами або додають випічку. До того ж пасту з арахісу можна змішати з цукровим сиропом і поливати їм млинці або просочувати кекси.
Шоколадне арахісове масло будинку - рецепт
Шоколадне арахісове масло - ще одна різновид снека, яка користується величезною популярністю на заході, але до наших країв ще не дійшла. Готувати таку пасту з арахісу досить просто, про що ми і розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти: шоколадні «краплі» - 1/2 ст; арахісове масло - 1 1/2 ст; вершкове масло - 1/4 ст; цукор - 1/2 ст; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; розчинна кава - 1 ч. ложка; гаряча вода - 1 ч. ложка. Приготування Шоколадні «крапельки» або шматочки шоколаду, рівноцінні за обсягом, топимо в мікрохвильове печі або на водяній бані до однорідності. Отриману масу злегка охолоджуємо і перекладаємо у велику миску.
Додаємо арахісова та вершкове масло, цукор і ванільний екстракт. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Кава розчиняємо в чайній ложці гарячої води, отриману кашку також відправляємо до шоколадної арахісової пасти, ретельно перемішуємо. У підсумку отримуємо близько 2 склянок готового шоколадного арахісового масла, яке необхідно помістити в скляну баночку і використовувати за потреби.
Зберігати такі ласощі можна поза холодильника, особливо якщо ви впевнені в тому, що розправитися з ним протягом найближчого тижня. Ну а якщо ви вважаєте, що краще харчуватися не тільки арахісовим маслом, але й іншими солодощами, то зверніть увагу на наші рецепти апельсинового джем а, а також придивіться до того, як зробити Нутеллу будинку ! Приємного апетиту!