Фруктовий лід в домашніх умовах
Літо, сонце, спека Коли сорок градусів у тіні, хочеться навіки оселитися в холодильнику. Порятунок несе тільки вода і морозиво - цілі гори крижаного десерту. Але довго безкарно сидіти на такому допінгу не можна. Потрібно шукати більш здорові способи охолодитися, і фруктовий лід послужить відмінною альтернативою морозиву. Він зовсім не містить жиру, а якщо фрукти досить солодкі, то і від цукру теж можна відязикатися.
Найпростіший спосіб - заморозити невеликі шматочки фруктів, а після подрібнити їх у блендері до стану пюре. Таким чином можна готувати навіть кавун і диню.
Для другого способу вже буде потрібно спеціальна форма. Але якщо ви ще не встигли нею обзавестися, підійдуть звичайні пластикові стаканчики і дерев'яні палички від магазинного морозива. Нарізаємо улюблені фрукти кубиками (можна взяти ягоди), засипаємо їх на третину в стаканчики і заливаємо до країв натуральним соком. Не забуваємо вертикально вставити палички і відправляємо в морозилку, застигати.
З наступними рецептами доведеться повозитися трохи довше, але і десерт вийти більш вишуканим.
Інгредієнти:
ківі - 8 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
вода - 1 ст.;
вино сухе біле - 1 ст.
Приготування
Очищені і порізані ківі збиваємо в блендері до однорідності. Протираємо це пюре через сито, щоб видалити насіння. Цукор висипаємо в каструльку, заливаємо водою і гріємо, помішуючи, на невеликому вогні, поки він не розчиниться. Тоді сироп доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Даємо охолонути і разом з вином виливаємо в ківі. Добре перемішуємо, заповнюємо форми і ставимо в морозилку. Коли маса почне застигати у стінок, ще раз перемішуємо виделкою і ставимо на холод, поки вона повністю не затвердіє.
Інгредієнти:
лайм - 6 шт.;
апельсин - 2 шт.;
йогурт натуральний - 1 /2 ст.;
полуниця - 1 ст.;
пудра цукрова - за смаком;
краплі шоколадні - 1 ст. ложка.
Приготування
Лайми розрізаємо навпіл, обережно виймаємо м'якоть і промиваємо скоринки. Полуницю збиваємо в пюре за допомогою блендера, вливаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і йогурт (він повинен бути густим). За бажанням додаємо цукрову пудру. Ще раз гарненько все збиваємо. Заповнюємо цією масою човники з лайма, додаємо в кожну кілька шоколадних крапель і відправляємо в морозилку. Коли вони застигнуть, виймаємо лайми, даємо їм трохи зігрітися і гарячим ножем розрізаємо на 3 частини. Виходить 36 кавунових скибочек.
Ну а якщо ви вважаєте, що без молочних ласощів нікуди, спробуйте приготувати смажене морозиво . А ще відмінно охолодить в літню спеку компот із слив .
Як зробити фруктовий лід будинку?
Найпростіший спосіб - заморозити невеликі шматочки фруктів, а після подрібнити їх у блендері до стану пюре. Таким чином можна готувати навіть кавун і диню.
Для другого способу вже буде потрібно спеціальна форма. Але якщо ви ще не встигли нею обзавестися, підійдуть звичайні пластикові стаканчики і дерев'яні палички від магазинного морозива. Нарізаємо улюблені фрукти кубиками (можна взяти ягоди), засипаємо їх на третину в стаканчики і заливаємо до країв натуральним соком. Не забуваємо вертикально вставити палички і відправляємо в морозилку, застигати.
З наступними рецептами доведеться повозитися трохи довше, але і десерт вийти більш вишуканим.
Як зробити фруктовий лід з ківі і вином в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Очищені і порізані ківі збиваємо в блендері до однорідності. Протираємо це пюре через сито, щоб видалити насіння. Цукор висипаємо в каструльку, заливаємо водою і гріємо, помішуючи, на невеликому вогні, поки він не розчиниться. Тоді сироп доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Даємо охолонути і разом з вином виливаємо в ківі. Добре перемішуємо, заповнюємо форми і ставимо в морозилку. Коли маса почне застигати у стінок, ще раз перемішуємо виделкою і ставимо на холод, поки вона повністю не затвердіє.
Фруктовий лід «Кавунові часточки» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Лайми розрізаємо навпіл, обережно виймаємо м'якоть і промиваємо скоринки. Полуницю збиваємо в пюре за допомогою блендера, вливаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і йогурт (він повинен бути густим). За бажанням додаємо цукрову пудру. Ще раз гарненько все збиваємо. Заповнюємо цією масою човники з лайма, додаємо в кожну кілька шоколадних крапель і відправляємо в морозилку. Коли вони застигнуть, виймаємо лайми, даємо їм трохи зігрітися і гарячим ножем розрізаємо на 3 частини. Виходить 36 кавунових скибочек.
Ну а якщо ви вважаєте, що без молочних ласощів нікуди, спробуйте приготувати смажене морозиво . А ще відмінно охолодить в літню спеку компот із слив .
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейль з ківі
Фруктові коктейлі в жаркий літній період освіжити організм допоможуть відмінно, якщо, звичайно ж, вони зроблені зі свіжих ягід і фруктів. Сьогодні ми
Фруктовий смузі
Смузі - це смачний і корисний напій, який готується з допомогою блендера з овочів, ягід і фруктів. Ось про останньому варіанті приготування смузі ми
Ягідний сорбет
Сорбет - це фруктове морозиво, яке не містить в собі зазвичай молочних продуктів або яєць. Таке оригінальне ласощі робиться на основі ягід і фруктів
Сорбет з ківі
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре з додаванням сиропу. Це відмінний варіант десерту для тих, хто дотримується дієти і стежить за
Фруктовий салат з бананами
Фруктові салати - проста солодка закуска, яку можна подавати самостійно, або в компанії з йогуртом, пудингом, морозивом. Давайте розглянемо декілька
Морозиво з йогурту
Хто з нас не любить морозиво? Напевно, таких немає. Це смачне і корисне ласощі можна придбати в будь-якому магазині. Але сьогодні ми детально