Літо, сонце, спека Коли сорок градусів у тіні, хочеться навіки оселитися в холодильнику. Порятунок несе тільки вода і морозиво - цілі гори крижаного десерту. Але довго безкарно сидіти на такому допінгу не можна. Потрібно шукати більш здорові способи охолодитися, і фруктовий лід послужить відмінною альтернативою морозиву. Він зовсім не містить жиру, а якщо фрукти досить солодкі, то і від цукру теж можна відязикатися.
Як зробити фруктовий лід будинку?
Найпростіший спосіб - заморозити невеликі шматочки фруктів, а після подрібнити їх у блендері до стану пюре. Таким чином можна готувати навіть кавун і диню.
Для другого способу вже буде потрібно спеціальна форма. Але якщо ви ще не встигли нею обзавестися, підійдуть звичайні пластикові стаканчики і дерев'яні палички від магазинного морозива. Нарізаємо улюблені фрукти кубиками (можна взяти ягоди), засипаємо їх на третину в стаканчики і заливаємо до країв натуральним соком. Не забуваємо вертикально вставити палички і відправляємо в морозилку, застигати.
З наступними рецептами доведеться повозитися трохи довше, але і десерт вийти більш вишуканим.
Як зробити фруктовий лід з ківі і вином в домашніх умовах?
Інгредієнти: ківі - 8 шт.; цукор - 1/2 ст.; вода - 1 ст.; вино сухе біле - 1 ст. Приготування Очищені і порізані ківі збиваємо в блендері до однорідності. Протираємо це пюре через сито, щоб видалити насіння. Цукор висипаємо в каструльку, заливаємо водою і гріємо, помішуючи, на невеликому вогні, поки він не розчиниться. Тоді сироп доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Даємо охолонути і разом з вином виливаємо в ківі. Добре перемішуємо, заповнюємо форми і ставимо в морозилку. Коли маса почне застигати у стінок, ще раз перемішуємо виделкою і ставимо на холод, поки вона повністю не затвердіє.
Фруктовий лід «Кавунові часточки» - рецепт
Інгредієнти: лайм - 6 шт.; апельсин - 2 шт.; йогурт натуральний - 1 /2 ст.; полуниця - 1 ст.; пудра цукрова - за смаком; краплі шоколадні - 1 ст. ложка. Приготування Лайми розрізаємо навпіл, обережно виймаємо м'якоть і промиваємо скоринки.
Полуницю збиваємо в пюре за допомогою блендера, вливаємо свіжовичавлений апельсиновий сік і йогурт (він повинен бути густим). За бажанням додаємо цукрову пудру. Ще раз гарненько все збиваємо. Заповнюємо цією масою човники з лайма, додаємо в кожну кілька шоколадних крапель і відправляємо в морозилку. Коли вони застигнуть, виймаємо лайми, даємо їм трохи зігрітися і гарячим ножем розрізаємо на 3 частини. Виходить 36 кавунових скибочек.
Ну а якщо ви вважаєте, що без молочних ласощів нікуди, спробуйте приготувати смажене морозиво . А ще відмінно охолодить в літню спеку компот із слив .