Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Що приготувати з бананів?

Що приготувати з бананів?

18-01-2015, 21:50
566
Що приготувати з бананів?
Зазвичай в наших широтах господині не задаються таким питанням. Банани самодостатні самі по собі. Їх дуже люблять діти, і це відмінний спосіб підкріпитися, не пошкодивши фігурі, не тільки для спортсменів. Але іноді банани, як і будь-ласощі, приїдаються і залежуються в холодильнику, стрімко темніють і їх доводиться терміново рятувати. І, звичайно ж, найпростіше - це приготувати банановий коктейль . Як це зробити, ми вже досить докладно писали на сторінках нашого сайту. Пропонуємо ще один цікавий рецепт.

Як приготувати шпинатно-банановий коктейль?


Інгредієнти:

  • банани - 2 шт.;

  • шпинат - 10 листочків;

  • вода - 05 склянки;

  • мед - 2 ч. ложки;

  • лід - 5 кубиків.


  • Приготування
    Банани чистимо, нарізаємо кружечками і покласти в чашу блендера. Туди ж відправляємо ретельно промиті листки шпинату. Додаємо воду і мед. Гарненько все збиваємо, перелити коктейль у високий келих з льодом і насолоджуємося корисним і поживним напоєм. Ідеальний сніданок після ранкової пробіжки!
    Як приготувати смажені банани? Також немає нічого простіше. Нарізаємо кружечками і обсмажуємо на вершковому маслі буквально півхвилинки з кожної сторони. Але особливо смачні такі банани у фруктової карамелі .
    Досить додати трохи бананів в тісто для млинців або оладок, як десерт звичний перетворитися в щось екзотичне. Гарні також бананові торти, пироги й кекси.

    Як приготувати бананово-морозиво торт?


    Інгредієнти:

  • банани - 4 шт.;

  • печиво шоколадне - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 70 г;

  • вершки (жирність не менше 30 %) - 1 ст.;

  • молоко згущене - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 05 ч. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Печиво подрібнюємо блендером в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло, щіпку солі і вимішуємо «тісто». Викладаємо його у форму для тортів, формуємо дно і високі бортики. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15.
    Тим часом приготуємо крем. Для нього вибираємо тільки великі і дуже стиглі банани. Дві штуки чистимо і розминаємо в пюре. Додаємо ванільний екстракт і згущене молоко, все добре перемішуємо. Збиваємо вершки до міцних піків (не перестарайтеся, щоб не перетворити їх у масло!) і поступово вводимо в бананову суміш. Коли основа нашого торта охолоне, заповнюємо її вершково-банановим кремом, розрівнюємо поверхню і відправляємо мінімум на 12 годин у холодильник.
    Потім заготовку торта виймаємо і покриваємо «черепицею» з тонко нарізаних кружечками залишилися бананів. Присипаємо зверху цукром. Включаємо у духовки режим «гриль» на максимум і відправляємо наш торт буквально на пару хвилин. А коли він покриється карамельною скоринкою, тут же витягаємо і знову ховаємо в морозилку. Там його слід витримати ще не менше години. Клопітно, але результат того вартий! Дістаємо торт лише за 10 хвилин до подачі, щоб він не занадто відтанув.
    А для особливо дбайливих господинь відмінно підійде рецепт, який врятує не тільки «розмазані» банани, але і позавчорашній зачерствевший батон.

    Як приготувати банановий пудинг?


    Інгредієнти:

  • багет - 1 шт.;

  • банани - 7 шт.;

  • лайм - 1 шт.;

  • вершки (жирність 10 %) - 1 ст.;

  • пудра цукрова - 150 г;

  • корінь імбиру - 2 см;

  • ванілін - 1 упаковка;

  • масло вершкове - 6 ст. ложкек;

  • сухарі панірувальні - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Банани чистимо, розрізаємо вздовж і обсмажуємо на вершковому маслі з двох боків до золотистої скоринки. Викладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою і ваніліном.
    У сотейнику розігріваємо (але не доводимо до кипіння!) вершки. Додаємо пару столових ложок цукрової пудри і натерті на дрібній тертці цедру лайма і імбир.
    Беремо форму для випічки кексів, змащуємо її маслом і присипаємо сухарями. Починаємо збирати наш пудинг.
    Що приготувати з бананів?
    Нарізаємо злегка зачерствевший багет скибочками, занурюємо їх у ароматні гарячі вершки і викладаємо дно і боки форми. Потім - шар смажених бананів. І так, чергуючи, заповнюємо весь обсяг. Закінчуємо обов'язково хлібом - це дно нашого майбутнього пудингу. Поливаємо зверху розтопленим вершковим маслом і відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку. Але виймаємо з форми не відразу - даємо настоятися і як слід просочитися. Після накриваємо великою плоскою тарілкою і перевертаємо. Прикрашаємо готовий пудинг кружечками лайма, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чаєм або молоком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Молочно-банановий коктейль
    Молочно-банановий коктейль
    Молочно-банановий коктейль - відмінна ідея для спекотного літнього дня. Такий напій зробити не просто легко, а неймовірно легко. До того ж він є ще і
    Банановий коктейль
    Банановий коктейль
    Банановий коктейль - це чудовий початок дня! Та й під час спекотних літніх днів пити його одне задоволення! Так давайте ж розберемося в питанні
    Банановий мус
    Банановий мус
    Банановий мус - ніжне ласощі, яке володіє всіма якостями, щоб сподобатися і дітям, і дорослим. Готувати його дуже легко, головне - дати йому
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
    Сирно-банановий пиріг
    Сирно-банановий пиріг
    Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
    Банановий пудинг
    Банановий пудинг
    Любите пудинги? Тоді ця стаття написана саме для вас. У ній ми розповімо про приготування ніжного бананового десерту, яке припаде до смаку усій