Зазвичай в наших широтах господині не задаються таким питанням. Банани самодостатні самі по собі. Їх дуже люблять діти, і це відмінний спосіб підкріпитися, не пошкодивши фігурі, не тільки для спортсменів. Але іноді банани, як і будь-ласощі, приїдаються і залежуються в холодильнику, стрімко темніють і їх доводиться терміново рятувати. І, звичайно ж, найпростіше - це приготувати банановий коктейль . Як це зробити, ми вже досить докладно писали на сторінках нашого сайту. Пропонуємо ще один цікавий рецепт.
Як приготувати шпинатно-банановий коктейль?
Інгредієнти: банани - 2 шт.; шпинат - 10 листочків; вода - 05 склянки; мед - 2 ч. ложки; лід - 5 кубиків. Приготування Банани чистимо, нарізаємо кружечками і покласти в чашу блендера. Туди ж відправляємо ретельно промиті листки шпинату. Додаємо воду і мед. Гарненько все збиваємо, перелити коктейль у високий келих з льодом і насолоджуємося корисним і поживним напоєм. Ідеальний сніданок після ранкової пробіжки!
Як приготувати смажені банани? Також немає нічого простіше. Нарізаємо кружечками і обсмажуємо на вершковому маслі буквально півхвилинки з кожної сторони. Але особливо смачні такі банани у фруктової карамелі .
Досить додати трохи бананів в тісто для млинців або оладок, як десерт звичний перетворитися в щось екзотичне. Гарні також бананові торти, пироги й кекси.
Як приготувати бананово-морозиво торт?
Інгредієнти: банани - 4 шт.; печиво шоколадне - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; масло вершкове - 70 г; вершки (жирність не менше 30 %) - 1 ст.; молоко згущене - 2 ст. ложки; ванільний екстракт - 05 ч. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Печиво подрібнюємо блендером в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло, щіпку солі і вимішуємо «тісто». Викладаємо його у форму для тортів, формуємо дно і високі бортики. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15.
Тим часом приготуємо крем. Для нього вибираємо тільки великі і дуже стиглі банани. Дві штуки чистимо і розминаємо в пюре. Додаємо ванільний екстракт і згущене молоко, все добре перемішуємо. Збиваємо вершки до міцних піків (не перестарайтеся, щоб не перетворити їх у масло!) і поступово вводимо в бананову суміш. Коли основа нашого торта охолоне, заповнюємо її вершково-банановим кремом, розрівнюємо поверхню і відправляємо мінімум на 12 годин у холодильник.
Потім заготовку торта виймаємо і покриваємо «черепицею» з тонко нарізаних кружечками залишилися бананів. Присипаємо зверху цукром. Включаємо у духовки режим «гриль» на максимум і відправляємо наш торт буквально на пару хвилин. А коли він покриється карамельною скоринкою, тут же витягаємо і знову ховаємо в морозилку. Там його слід витримати ще не менше години. Клопітно, але результат того вартий! Дістаємо торт лише за 10 хвилин до подачі, щоб він не занадто відтанув.
А для особливо дбайливих господинь відмінно підійде рецепт, який врятує не тільки «розмазані» банани, але і позавчорашній зачерствевший батон.
Як приготувати банановий пудинг?
Інгредієнти: багет - 1 шт.; банани - 7 шт.; лайм - 1 шт.; вершки (жирність 10 %) - 1 ст.; пудра цукрова - 150 г; корінь імбиру - 2 см; ванілін - 1 упаковка; масло вершкове - 6 ст. ложкек; сухарі панірувальні - 3 ст. ложки. Приготування Банани чистимо, розрізаємо вздовж і обсмажуємо на вершковому маслі з двох боків до золотистої скоринки. Викладаємо на тарілку і посипаємо цукровою пудрою і ваніліном.
У сотейнику розігріваємо (але не доводимо до кипіння!) вершки. Додаємо пару столових ложок цукрової пудри і натерті на дрібній тертці цедру лайма і імбир.
Беремо форму для випічки кексів, змащуємо її маслом і присипаємо сухарями. Починаємо збирати наш пудинг.
Нарізаємо злегка зачерствевший багет скибочками, занурюємо їх у ароматні гарячі вершки і викладаємо дно і боки форми. Потім - шар смажених бананів. І так, чергуючи, заповнюємо весь обсяг. Закінчуємо обов'язково хлібом - це дно нашого майбутнього пудингу. Поливаємо зверху розтопленим вершковим маслом і відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку. Але виймаємо з форми не відразу - даємо настоятися і як слід просочитися. Після накриваємо великою плоскою тарілкою і перевертаємо. Прикрашаємо готовий пудинг кружечками лайма, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чаєм або молоком.