Сметанний торт - рецепт
Хочеться душі свята, хочеться порадувати сім'ю або здивувати гостей? Чому б не приготувати сметанний торт, рецепт якого можна урізноманітнити, додаючи різні інгредієнти: кава, шоколад, фрукти і ягоди, заливаючи желе або глазур'ю-кожен раз на виході вийде абсолютно новий і вишуканий десерт.
Практично кожна господиня, купуючи сметану, купує і сир. Як приготувати сметанний торт, запитаєте ви, щоб використовувати обидва продукту? Приготуємо сметанно-сирний торт. Ця випічка схожа на всім відомий медовик, тільки в коржі додається не мед, а сир. Готові коржі, до речі, ви прекрасно можете зберігати в морозильній камері і напередодні приходу гостей розморозити, намазати кремом і сметанний торт буде готовий.
Інгредієнти:
борошно - 3 склянки;
цукор - 1+3/4 склянки;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
сода - 2 ч. ложки;
лимонний сік - 1ч. ложка;
цедра апельсина - за смаком;
сир - 450 г;
вершки - 450 мл;
сметана - 600 г;
апельсиновий лікер - 1 ст. ложка.
Приготування
Спочатку спечемо коржі: 1 1/4 склянки цукру, вершкове масло і яйця змішайте в мисці і нагрійте на водяній бані до розчинення цукру. Потім додайте соду, апельсинову цедру і сік лимона. Перемішайте і додайте 2 склянки борошна. Масу добре вимісити і зніміть з вогню. Тепер додаємо сир і решту борошна, замішуємо тісто. Воно повинно трохи липнути до рук. Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин.
Охолоджене тісто розділіть на 8 частин, з кожної частини розкачати корж діаметром близько 25 див. В процесі розкочування постійно присипайте тісто борошном, тоді воно не буде прилипати до качалці. Духовку нагрійте до 200 градусів і на деку, застеленому пергаментом, випеките коржі, близько 6-8 хвилин кожен.
Для крему збиваємо сметану, вершки і 1/2 склянки цукру, додаємо лікер. Остиглі коржі змащуємо отриманою масою. Прикрашати торт можна обрізки від коржів або фруктами. До речі, щоб приготувати сметанний торт з фруктами, перекладати коржі ви можете не тільки кремом, але і викладати фрукти або ягоди - дуже добре поєднується зі сметанним кремом полуниця, груша, вишня. Готовий торт відправляємо в холодильник на 8-12 годин для просочення.
У цьому рецепті ми розповімо вам, як зробити сметанний торт з додаванням шоколаду.
Інгредієнти:
згущене молоко - 1 банка;
яйця - 3 шт.;
цукор - 100 г;
какао-порошок - 4 ст. ложки;
борошно 130 г;
розпушувач - 1 ч. ложки;
сметана - 400 г;
шоколад чорний тертий - 10 р.
Приготування
Для бісквіта збиваємо згущене молоко, какао, яйця, борошно і розпушувач - тісто повинне вийти рідкуватим. Ділимо на дві частини. Форму для запікання змащуємо маслом, виливаємо одну частину тіста і випікаємо в духовці при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Поки готується корж, робимо крем: збиваємо сметану з цукром до збільшення маси в два рази. Готовий корж, ще гарячий, розрізаємо вздовж навпіл і промазуємо кремом обидва коржа. Випікаємо другий корж і також розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом рясно. Зверху домашній сметанний торт посипаємо натертим шоколадом, даємо охолонути і прибираємо на пару годин в холодильник для просочення і застигання. Дуже добре поєднується з шоколадом вишня, якій можна прокласти коржі, щоб вийшов сметанний торт з вишнею.
Ті господині, які вже звикли користуватися улюбленою кухонним помічником, можуть замислитися над питанням: як спекти сметанний торт в мультиварці? А треба всього лише спекти бісквіт в режимі «випічка», потім розрізати його уздовж на кілька коржів, перемазати кремом і смачний сметанний торт готовий.
Сирно-сметанний торт
Практично кожна господиня, купуючи сметану, купує і сир. Як приготувати сметанний торт, запитаєте ви, щоб використовувати обидва продукту? Приготуємо сметанно-сирний торт. Ця випічка схожа на всім відомий медовик, тільки в коржі додається не мед, а сир. Готові коржі, до речі, ви прекрасно можете зберігати в морозильній камері і напередодні приходу гостей розморозити, намазати кремом і сметанний торт буде готовий.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку спечемо коржі: 1 1/4 склянки цукру, вершкове масло і яйця змішайте в мисці і нагрійте на водяній бані до розчинення цукру. Потім додайте соду, апельсинову цедру і сік лимона. Перемішайте і додайте 2 склянки борошна. Масу добре вимісити і зніміть з вогню. Тепер додаємо сир і решту борошна, замішуємо тісто. Воно повинно трохи липнути до рук. Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин.
Охолоджене тісто розділіть на 8 частин, з кожної частини розкачати корж діаметром близько 25 див. В процесі розкочування постійно присипайте тісто борошном, тоді воно не буде прилипати до качалці. Духовку нагрійте до 200 градусів і на деку, застеленому пергаментом, випеките коржі, близько 6-8 хвилин кожен.
Для крему збиваємо сметану, вершки і 1/2 склянки цукру, додаємо лікер. Остиглі коржі змащуємо отриманою масою. Прикрашати торт можна обрізки від коржів або фруктами. До речі, щоб приготувати сметанний торт з фруктами, перекладати коржі ви можете не тільки кремом, але і викладати фрукти або ягоди - дуже добре поєднується зі сметанним кремом полуниця, груша, вишня. Готовий торт відправляємо в холодильник на 8-12 годин для просочення.
Шоколадно-сметанний торт
У цьому рецепті ми розповімо вам, як зробити сметанний торт з додаванням шоколаду.
Інгредієнти:
Приготування
Для бісквіта збиваємо згущене молоко, какао, яйця, борошно і розпушувач - тісто повинне вийти рідкуватим. Ділимо на дві частини. Форму для запікання змащуємо маслом, виливаємо одну частину тіста і випікаємо в духовці при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Поки готується корж, робимо крем: збиваємо сметану з цукром до збільшення маси в два рази. Готовий корж, ще гарячий, розрізаємо вздовж навпіл і промазуємо кремом обидва коржа. Випікаємо другий корж і також розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом рясно. Зверху домашній сметанний торт посипаємо натертим шоколадом, даємо охолонути і прибираємо на пару годин в холодильник для просочення і застигання. Дуже добре поєднується з шоколадом вишня, якій можна прокласти коржі, щоб вийшов сметанний торт з вишнею.
Сметанний торт в мультиварці
Ті господині, які вже звикли користуватися улюбленою кухонним помічником, можуть замислитися над питанням: як спекти сметанний торт в мультиварці? А треба всього лише спекти бісквіт в режимі «випічка», потім розрізати його уздовж на кілька коржів, перемазати кремом і смачний сметанний торт готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торти в мультиварці - рецепти
Мультиварка - така універсальна помічниця, в якій можна приготувати практично все, починаючи від супів, і закінчуючи пирогами і тортами. Ось про
Торт «Панчо» в домашніх умовах
Торт "Панчо" здобув популярність не так давно, всього якихось 10 років тому. Але це зовсім не означає, що він не смачний або складно готуватися,
Карамельний торт
Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Торт «Чорний принц»
Торт «Чорний принц» - дуже простий і неймовірно смачний десерт, готувати який одне задоволення. Якщо ви любите побалувати своє сімейство смачними
Кошлатий сметанний торт
Якщо вам раптом захотілося приготувати незвичайний і оригінальний десерт, то запам'ятайте рецепт кудлатого сметанного торта. Це ласощі не тільки