Хочеться душі свята, хочеться порадувати сім'ю або здивувати гостей? Чому б не приготувати сметанний торт, рецепт якого можна урізноманітнити, додаючи різні інгредієнти: кава, шоколад, фрукти і ягоди, заливаючи желе або глазур'ю-кожен раз на виході вийде абсолютно новий і вишуканий десерт.
Сирно-сметанний торт
Практично кожна господиня, купуючи сметану, купує і сир. Як приготувати сметанний торт, запитаєте ви, щоб використовувати обидва продукту? Приготуємо сметанно-сирний торт. Ця випічка схожа на всім відомий медовик, тільки в коржі додається не мед, а сир. Готові коржі, до речі, ви прекрасно можете зберігати в морозильній камері і напередодні приходу гостей розморозити, намазати кремом і сметанний торт буде готовий.
Інгредієнти: борошно - 3 склянки; цукор - 1+3/4 склянки; масло вершкове - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; сода - 2 ч. ложки; лимонний сік - 1ч. ложка; цедра апельсина - за смаком; сир - 450 г; вершки - 450 мл; сметана - 600 г; апельсиновий лікер - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку спечемо коржі: 1 1/4 склянки цукру, вершкове масло і яйця змішайте в мисці і нагрійте на водяній бані до розчинення цукру. Потім додайте соду, апельсинову цедру і сік лимона. Перемішайте і додайте 2 склянки борошна. Масу добре вимісити і зніміть з вогню. Тепер додаємо сир і решту борошна, замішуємо тісто. Воно повинно трохи липнути до рук. Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин.
Охолоджене тісто розділіть на 8 частин, з кожної частини розкачати корж діаметром близько 25 див. В процесі розкочування постійно присипайте тісто борошном, тоді воно не буде прилипати до качалці. Духовку нагрійте до 200 градусів і на деку, застеленому пергаментом, випеките коржі, близько 6-8 хвилин кожен.
Для крему збиваємо сметану, вершки і 1/2 склянки цукру, додаємо лікер. Остиглі коржі змащуємо отриманою масою. Прикрашати торт можна обрізки від коржів або фруктами. До речі, щоб приготувати сметанний торт з фруктами, перекладати коржі ви можете не тільки кремом, але і викладати фрукти або ягоди - дуже добре поєднується зі сметанним кремом полуниця, груша, вишня. Готовий торт відправляємо в холодильник на 8-12 годин для просочення.
Шоколадно-сметанний торт
У цьому рецепті ми розповімо вам, як зробити сметанний торт з додаванням шоколаду.
Інгредієнти: згущене молоко - 1 банка; яйця - 3 шт.; цукор - 100 г; какао-порошок - 4 ст. ложки; борошно 130 г; розпушувач - 1 ч. ложки; сметана - 400 г; шоколад чорний тертий - 10 р. Приготування Для бісквіта збиваємо згущене молоко, какао, яйця, борошно і розпушувач - тісто повинне вийти рідкуватим. Ділимо на дві частини. Форму для запікання змащуємо маслом, виливаємо одну частину тіста і випікаємо в духовці при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Поки готується корж, робимо крем: збиваємо сметану з цукром до збільшення маси в два рази. Готовий корж, ще гарячий, розрізаємо вздовж навпіл і промазуємо кремом обидва коржа. Випікаємо другий корж і також розрізаємо на дві частини і промазуємо кремом рясно. Зверху домашній сметанний торт посипаємо натертим шоколадом, даємо охолонути і
прибираємо на пару годин в холодильник для просочення і застигання. Дуже добре поєднується з шоколадом вишня, якій можна прокласти коржі, щоб вийшов сметанний торт з вишнею.
Сметанний торт в мультиварці
Ті господині, які вже звикли користуватися улюбленою кухонним помічником, можуть замислитися над питанням: як спекти сметанний торт в мультиварці? А треба всього лише спекти бісквіт в режимі «випічка», потім розрізати його уздовж на кілька коржів, перемазати кремом і смачний сметанний торт готовий.