» » Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре
Картопляний хліб належить до особливого роду випічки, де овоч замінює частину борошна, використовуючись у вигляді пюре або тертої маси. Такого виробу властивий приємний аромат, пишний м'якуш і м'яка скоринка. Багато країн мають унікальними рецептами приготування і охоче діляться ними c господинями, схильними до експериментів на кухні.

Як спекти картопляний хліб?


Хліб з картоплі різноманітний варіантами. Такий хліб, більше схожий на картопляну запіканку, кришиться і не використовується для бутербродів.

  • Як правило, тісто замішують з картопляного пюре і частини борошна, додаючи спеції, дріжджі, воду або відвар. Іноді, його печуть зовсім без борошна і дріжджів, використовуючи вівсяні пластівці, сметану, кефір.

  • Хліб з додаванням картоплі можна робити з очищених варених бульб або бульб зварених у мундирі.

  • Частіше використовують співвідношення пюре до борошна 1:2.

  • Хліб з картопляним пюре слід замішувати не менше 20 хвилин.


  • Хліб на картопляному відварі

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Картопляний хліб в духовці поповнить рецепти якісної випічки. Дріжджове тісто, замішане на картоплі, швидко піднімається і виходить пишним і повітряним. Картопля - заповнює недолік крохмалю і грає роль розпушувача, поліпшує структуру м'якушки. З додаванням відвару, цей ефект зростає в десятки разів.
    Інгредієнти:

  • свіжі дріжджі - 15 г;

  • відварна картопля - 4 шт.;

  • борошно - 600 г;

  • картопляний відвар - 200 мл;

  • масло - 60 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 30 р.


  • Приготування

  • Дріжджі розітріть з цукром, додайте 100 мл відвару і відставте на 10 хвилин.

  • Додайте пюрированный картопля, яйце, дріжджі, сіль, відвар, масло, 500 г борошна і замісити тісто.

  • Поставте його в тепло на 40 хвилин.

  • Обімніть, додайте 100 г борошна і поверніть в тепло ще на годину.

  • Сформуйте і поставте на расстойку в духовку при 30 градусах на годину.

  • Збільшіть температуру до 180 і випікайте картопляний хліб 30 хвилин.


  • Картопляний хліб на заквасці


    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Закваска на картоплі для хліба - альтернатива дріжджам. Відварну картоплю, з якого роблять закваску, містить азотисту сполучення, що сприяє її підвищеної активності. Тому, потрапляючи в тісто, вона прискорює бродіння і робить його структуру настільки легкою і пористої, що готова буханець при стисненні, приймає колишню форму.
    Інгредієнти:

  • картопля в мундирі - 1 шт.;

  • цукор - 30 г;

  • вода - 220 мл;

  • борошно - 420 г;

  • сіль - 10 г;

  • масло - 80 г;

  • відварна картопля - 150 р.


  • Приготування

  • Картопля в мундирі очистіть і натріть.

  • Перемішайте з 10 г цукру, 120 мл теплої води і поставте в тепло.

  • Через 3 доби підгодуйте 20 г борошна.

  • Змішайте 60 мл закваски з 100 мл води і 100 г борошна і відставте на 2 години.

  • Додайте опару пюрированный картоплю, сіль, олія, цукор 300 г борошна.

  • Сформуйте хліб і поставте його на расстойку.

  • Випікайте картопляний хліб при 180 градусах 30 хвилин.


  • Рецепт хліба на картопляних дріжджах

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Прихильники органічної випічки можуть приготувати хліб на картопляної опарі. Картопляні дріжджі, використовувані при замішуванні тіста, робляться з сирої тертої картоплі і є натуральним і корисним продуктом, який додає випічки обсягу без використання здобних компонентів, роблячи її дуже смачною і ароматною.
    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • цукор - 20 г;

  • сіль - 20 г;

  • картопляні дріжджі - 300 мл;

  • борошно - 2 кг;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • Розчиніть у воді сіль і цукор.

  • Додайте картопляні дріжджі і 500 г борошна.

  • Поставте на годину в тепло.

  • Додайте решту борошно.

  • Сформуйте хліб, і відставте його на 2 години.

  • Випікайте 80 хвилин при зниженні температури від 200 до 150 градусів.


  • Фінська картопляний хліб - рецепт

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Картопляний хліб по-фінськи - це товсті і апетитні бездріжджові коржі Риеска. Їх печуть по всій країні, замішуючи тісто з картопляного пюре і різноманітних сортів борошна. Даний варіант є поєднання пшеничного борошна і вівсяних пластівців, щільна текстура яких яскраво контрастує з м'якістю картопляного тіста.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 500 г;

  • вівсяні пластівці - 120 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • масло - 60 г;

  • цукор і сіль - по 10 р;

  • розпушувач - 10 р.


  • Приготування



  • Збийте яйце з цукром, сіллю, маслом і пюре.

  • Додайте всі інше і сформуйте 10 коржів.

  • Випікайте картопляний фінська хліб 20 хвилин при 200 градусах.


  • Ірландський картопляний хліб

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Ірландський картопляний хліб Фадж доповнює бекон і яйця під час сніданку, в обід - супи і салати, а на вечерю - соковиті сосиски. Це ситна і смачна паляничка з картопляного пюре, масла і борошна, обсмажені на сковороді до рум'яності, проста і легка у приготуванні, тому жителі Ірландії з неї починають і нею ж закінчують свій робочий день.
    Інгредієнти:

  • відварна картопля - 4 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • масло - 40 г;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування

  • Картопля натріть і перемішайте з 20 г масла і борошном.

  • Розкачайте в коржик.

  • Смажте картопляний ірландський хліб в маслі 2 хвилини.


  • Картопляний хліб з цибулею в духовці

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Бажаючим урізноманітнити випічку новими смаками і ароматами краще приготувати картопляний хліб з цибулею. При цьому можна скористатися будь-яким рецептом, додавши при замісі тіста, обсмажений в маслі або сушений лук. Використовувати сирої овоч не рекомендується: він зробить тісто «клеклым», не дасть пахощі і не пропечеться.
    Інгредієнти:

  • картопля в мундирі - 250 г;

  • борошно 550 г;

  • дріжджі - 20 г;

  • молоко - 250 мл;

  • цибуля - 2 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • цукор - 20 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування

  • Картопля очистіть і розімніть в пюре.

  • Обсмажте цибулю.

  • Додайте тепле молоко, дріжджі, цукор і 100 г борошна.

  • Через 15 хвилин введіть в опару цибуля, картопля, всі інші компоненти і замісіть.

  • Через 30 хвилин сформуйте хліб і випікайте 40 хвилин при 180 градусах.


  • Німецький картопляний хліб - рецепт

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Німецьку приказку про грубуватість їх випічки, спростовує хліб з картоплею, замішаний на житній заквасці, з додаванням пшеничного і житнього борошна. Він готується з німецькою ґрунтовністю, тому, м'якуш виходить ноздреватым, скоринка відливає бронзовим кольором, а хліб приголомшує ароматом коріандру і пікантним смаком чорного перцю.
    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 90 г;

  • житній стартер - 45 г;

  • вода - 300 мл;

  • борошно пшеничне - 360 г;

  • сіль - 10 г;

  • пюре - 120 г;

  • коріандр і чорний перець.


  • Приготування

  • Для закваски змішайте 45 г житнього борошна зі стартером і 35 мл води.

  • Залиште бродити на добу при 25 градусах.

  • Розчиніть сіль у 260 мл води, додайте закваску, інші компоненти і вимішайте.

  • Сформуйте хліб і залиште на годину для расстойки.

  • Випікайте 40 хвилин, з пониженням температури, від 240 градусів з парою до 190 градусів.


  • Картопляний хліб на кефірі

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Картопляний хліб без дріжджів - знахідка для тих, хто не має часу на випічку. Тим більше сьогодні, коли господині намагаються використовувати в якості заквасок прості натуральні продукти. Кефір чудово піднімає картопляне тісто. Взаємодіючи з крохмалем, він настільки прискорює бродіння, що дозволяє пекти хліб відразу.
    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 160 г;

  • кефір - 250 мл;

  • борошно - 300 г;

  • сода - 10 г;

  • сіль - 10 г;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • З'єднайте борошно з содою, сіллю і теплим кефіром.

  • Введіть картопляне пюре і вимішуйте тісто 10 хвилин.

  • Випікайте при 200 градусах 30 хвилин.


  • Картопляний хліб в хлібопічці

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Хліб з картопляними пластівцями в хлібопічці можна пекти хоч кожен день. Сучасний агрегат допомагає отримати добротний хліб за 4 години, а картопляні пластівці, зроблені виключно з якісних бульб, в рази покращують смакові показники виробу. Хліб виходить пишним, не кришиться і чудово підходить для тостів.
    Інгредієнти:

  • дріжджі - 5 г

  • борошно - 500 г;

  • молоко - 350 мл;

  • картопляні пластівці - 25 г;

  • сіль і цукор - по щіпці;

  • масло - 40 мл


  • Приготування

  • Викладіть всі інгредієнти згідно інструкції.

  • Готуйте в режимі «Основна випічка». Загальний час - 4 години.


  • Рецепт житнього хліба на картоплю в мультиварці

    Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре

    Картопляно-житній хліб в мультиварці виходить пишним, ароматним, злегка солодкуватим. Житнє борошно довго замішується і піднімається. Картопля посилює процеси бродіння, тому тісто стає пухнастим вже через годину і сам «проситься» в мультиварку, де залишається встановити «Випічку» на 100 хвилин чекати звукового сигналу.
    Інгредієнти:

  • пюре - 40 г;

  • житнє борошно - 500 г;

  • борошно пшеничне - 80 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • молоко - 300 мл;

  • мед - 40 р.


  • Приготування

  • Додайте в молоко пюре, мед, дріжджі, по 40 г обидва види борошна і відставте на 30 хвилин.

  • Введіть борошно, вимішайте і расстаивайте годину.

  • Готуйте «Випікання» 1 годину 40 хвилин.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:29
    Переглядів: 118