Картопляний хліб на відварі, заквасці, з дріжджами і з пюре
Картопляний хліб належить до особливого роду випічки, де овоч замінює частину борошна, використовуючись у вигляді пюре або тертої маси. Такого виробу властивий приємний аромат, пишний м'якуш і м'яка скоринка. Багато країн мають унікальними рецептами приготування і охоче діляться ними c господинями, схильними до експериментів на кухні.
Хліб з картоплі різноманітний варіантами. Такий хліб, більше схожий на картопляну запіканку, кришиться і не використовується для бутербродів.
Як правило, тісто замішують з картопляного пюре і частини борошна, додаючи спеції, дріжджі, воду або відвар. Іноді, його печуть зовсім без борошна і дріжджів, використовуючи вівсяні пластівці, сметану, кефір.
Хліб з додаванням картоплі можна робити з очищених варених бульб або бульб зварених у мундирі.
Частіше використовують співвідношення пюре до борошна 1:2.
Хліб з картопляним пюре слід замішувати не менше 20 хвилин.
Картопляний хліб в духовці поповнить рецепти якісної випічки. Дріжджове тісто, замішане на картоплі, швидко піднімається і виходить пишним і повітряним. Картопля - заповнює недолік крохмалю і грає роль розпушувача, поліпшує структуру м'якушки. З додаванням відвару, цей ефект зростає в десятки разів.
Інгредієнти:
свіжі дріжджі - 15 г;
відварна картопля - 4 шт.;
борошно - 600 г;
картопляний відвар - 200 мл;
масло - 60 мл;
яйце - 1 шт.;
цукор - 30 р.
Приготування
Дріжджі розітріть з цукром, додайте 100 мл відвару і відставте на 10 хвилин.
Додайте пюрированный картопля, яйце, дріжджі, сіль, відвар, масло, 500 г борошна і замісити тісто.
Поставте його в тепло на 40 хвилин.
Обімніть, додайте 100 г борошна і поверніть в тепло ще на годину.
Сформуйте і поставте на расстойку в духовку при 30 градусах на годину.
Збільшіть температуру до 180 і випікайте картопляний хліб 30 хвилин.
Закваска на картоплі для хліба - альтернатива дріжджам. Відварну картоплю, з якого роблять закваску, містить азотисту сполучення, що сприяє її підвищеної активності. Тому, потрапляючи в тісто, вона прискорює бродіння і робить його структуру настільки легкою і пористої, що готова буханець при стисненні, приймає колишню форму.
Інгредієнти:
картопля в мундирі - 1 шт.;
цукор - 30 г;
вода - 220 мл;
борошно - 420 г;
сіль - 10 г;
масло - 80 г;
відварна картопля - 150 р.
Приготування
Картопля в мундирі очистіть і натріть.
Перемішайте з 10 г цукру, 120 мл теплої води і поставте в тепло.
Через 3 доби підгодуйте 20 г борошна.
Змішайте 60 мл закваски з 100 мл води і 100 г борошна і відставте на 2 години.
Додайте опару пюрированный картоплю, сіль, олія, цукор 300 г борошна.
Сформуйте хліб і поставте його на расстойку.
Випікайте картопляний хліб при 180 градусах 30 хвилин.
Прихильники органічної випічки можуть приготувати хліб на картопляної опарі. Картопляні дріжджі, використовувані при замішуванні тіста, робляться з сирої тертої картоплі і є натуральним і корисним продуктом, який додає випічки обсягу без використання здобних компонентів, роблячи її дуже смачною і ароматною.
Інгредієнти:
вода - 1 л;
цукор - 20 г;
сіль - 20 г;
картопляні дріжджі - 300 мл;
борошно - 2 кг;
масло - 40 мл
Приготування
Розчиніть у воді сіль і цукор.
Додайте картопляні дріжджі і 500 г борошна.
Поставте на годину в тепло.
Додайте решту борошно.
Сформуйте хліб, і відставте його на 2 години.
Випікайте 80 хвилин при зниженні температури від 200 до 150 градусів.
Картопляний хліб по-фінськи - це товсті і апетитні бездріжджові коржі Риеска. Їх печуть по всій країні, замішуючи тісто з картопляного пюре і різноманітних сортів борошна. Даний варіант є поєднання пшеничного борошна і вівсяних пластівців, щільна текстура яких яскраво контрастує з м'якістю картопляного тіста.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 500 г;
вівсяні пластівці - 120 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 250 г;
масло - 60 г;
цукор і сіль - по 10 р;
розпушувач - 10 р.
Приготування
Збийте яйце з цукром, сіллю, маслом і пюре.
Додайте всі інше і сформуйте 10 коржів.
Випікайте картопляний фінська хліб 20 хвилин при 200 градусах.
Ірландський картопляний хліб Фадж доповнює бекон і яйця під час сніданку, в обід - супи і салати, а на вечерю - соковиті сосиски. Це ситна і смачна паляничка з картопляного пюре, масла і борошна, обсмажені на сковороді до рум'яності, проста і легка у приготуванні, тому жителі Ірландії з неї починають і нею ж закінчують свій робочий день.
Інгредієнти:
відварна картопля - 4 шт.;
борошно - 100 г;
масло - 40 г;
сіль - 5 р.
Приготування
Картопля натріть і перемішайте з 20 г масла і борошном.
Розкачайте в коржик.
Смажте картопляний ірландський хліб в маслі 2 хвилини.
Бажаючим урізноманітнити випічку новими смаками і ароматами краще приготувати картопляний хліб з цибулею. При цьому можна скористатися будь-яким рецептом, додавши при замісі тіста, обсмажений в маслі або сушений лук. Використовувати сирої овоч не рекомендується: він зробить тісто «клеклым», не дасть пахощі і не пропечеться.
Інгредієнти:
картопля в мундирі - 250 г;
борошно 550 г;
дріжджі - 20 г;
молоко - 250 мл;
цибуля - 2 шт.;
вершкове масло - 30 г;
рослинна олія - 60 мл;
цукор - 20 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Картопля очистіть і розімніть в пюре.
Обсмажте цибулю.
Додайте тепле молоко, дріжджі, цукор і 100 г борошна.
Через 15 хвилин введіть в опару цибуля, картопля, всі інші компоненти і замісіть.
Через 30 хвилин сформуйте хліб і випікайте 40 хвилин при 180 градусах.
Німецьку приказку про грубуватість їх випічки, спростовує хліб з картоплею, замішаний на житній заквасці, з додаванням пшеничного і житнього борошна. Він готується з німецькою ґрунтовністю, тому, м'якуш виходить ноздреватым, скоринка відливає бронзовим кольором, а хліб приголомшує ароматом коріандру і пікантним смаком чорного перцю.
Інгредієнти:
борошно житнє - 90 г;
житній стартер - 45 г;
вода - 300 мл;
борошно пшеничне - 360 г;
сіль - 10 г;
пюре - 120 г;
коріандр і чорний перець.
Приготування
Для закваски змішайте 45 г житнього борошна зі стартером і 35 мл води.
Залиште бродити на добу при 25 градусах.
Розчиніть сіль у 260 мл води, додайте закваску, інші компоненти і вимішайте.
Сформуйте хліб і залиште на годину для расстойки.
Випікайте 40 хвилин, з пониженням температури, від 240 градусів з парою до 190 градусів.
Картопляний хліб без дріжджів - знахідка для тих, хто не має часу на випічку. Тим більше сьогодні, коли господині намагаються використовувати в якості заквасок прості натуральні продукти. Кефір чудово піднімає картопляне тісто. Взаємодіючи з крохмалем, він настільки прискорює бродіння, що дозволяє пекти хліб відразу.
Інгредієнти:
картопляне пюре - 160 г;
кефір - 250 мл;
борошно - 300 г;
сода - 10 г;
сіль - 10 г;
масло - 40 мл
Приготування
З'єднайте борошно з содою, сіллю і теплим кефіром.
Введіть картопляне пюре і вимішуйте тісто 10 хвилин.
Випікайте при 200 градусах 30 хвилин.
Хліб з картопляними пластівцями в хлібопічці можна пекти хоч кожен день. Сучасний агрегат допомагає отримати добротний хліб за 4 години, а картопляні пластівці, зроблені виключно з якісних бульб, в рази покращують смакові показники виробу. Хліб виходить пишним, не кришиться і чудово підходить для тостів.
Інгредієнти:
дріжджі - 5 г
борошно - 500 г;
молоко - 350 мл;
картопляні пластівці - 25 г;
сіль і цукор - по щіпці;
масло - 40 мл
Приготування
Викладіть всі інгредієнти згідно інструкції.
Готуйте в режимі «Основна випічка». Загальний час - 4 години.
Картопляно-житній хліб в мультиварці виходить пишним, ароматним, злегка солодкуватим. Житнє борошно довго замішується і піднімається. Картопля посилює процеси бродіння, тому тісто стає пухнастим вже через годину і сам «проситься» в мультиварку, де залишається встановити «Випічку» на 100 хвилин чекати звукового сигналу.
Інгредієнти:
пюре - 40 г;
житнє борошно - 500 г;
борошно пшеничне - 80 г;
дріжджі - 10 г;
молоко - 300 мл;
мед - 40 р.
Приготування
Додайте в молоко пюре, мед, дріжджі, по 40 г обидва види борошна і відставте на 30 хвилин.
Введіть борошно, вимішайте і расстаивайте годину.
Готуйте «Випікання» 1 годину 40 хвилин.
Як спекти картопляний хліб?
Хліб з картоплі різноманітний варіантами. Такий хліб, більше схожий на картопляну запіканку, кришиться і не використовується для бутербродів.
Хліб на картопляному відварі
Картопляний хліб в духовці поповнить рецепти якісної випічки. Дріжджове тісто, замішане на картоплі, швидко піднімається і виходить пишним і повітряним. Картопля - заповнює недолік крохмалю і грає роль розпушувача, поліпшує структуру м'якушки. З додаванням відвару, цей ефект зростає в десятки разів.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляний хліб на заквасці
Закваска на картоплі для хліба - альтернатива дріжджам. Відварну картоплю, з якого роблять закваску, містить азотисту сполучення, що сприяє її підвищеної активності. Тому, потрапляючи в тісто, вона прискорює бродіння і робить його структуру настільки легкою і пористої, що готова буханець при стисненні, приймає колишню форму.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт хліба на картопляних дріжджах
Прихильники органічної випічки можуть приготувати хліб на картопляної опарі. Картопляні дріжджі, використовувані при замішуванні тіста, робляться з сирої тертої картоплі і є натуральним і корисним продуктом, який додає випічки обсягу без використання здобних компонентів, роблячи її дуже смачною і ароматною.
Інгредієнти:
Приготування
Фінська картопляний хліб - рецепт
Картопляний хліб по-фінськи - це товсті і апетитні бездріжджові коржі Риеска. Їх печуть по всій країні, замішуючи тісто з картопляного пюре і різноманітних сортів борошна. Даний варіант є поєднання пшеничного борошна і вівсяних пластівців, щільна текстура яких яскраво контрастує з м'якістю картопляного тіста.
Інгредієнти:
Приготування
Ірландський картопляний хліб
Ірландський картопляний хліб Фадж доповнює бекон і яйця під час сніданку, в обід - супи і салати, а на вечерю - соковиті сосиски. Це ситна і смачна паляничка з картопляного пюре, масла і борошна, обсмажені на сковороді до рум'яності, проста і легка у приготуванні, тому жителі Ірландії з неї починають і нею ж закінчують свій робочий день.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляний хліб з цибулею в духовці
Бажаючим урізноманітнити випічку новими смаками і ароматами краще приготувати картопляний хліб з цибулею. При цьому можна скористатися будь-яким рецептом, додавши при замісі тіста, обсмажений в маслі або сушений лук. Використовувати сирої овоч не рекомендується: він зробить тісто «клеклым», не дасть пахощі і не пропечеться.
Інгредієнти:
Приготування
Німецький картопляний хліб - рецепт
Німецьку приказку про грубуватість їх випічки, спростовує хліб з картоплею, замішаний на житній заквасці, з додаванням пшеничного і житнього борошна. Він готується з німецькою ґрунтовністю, тому, м'якуш виходить ноздреватым, скоринка відливає бронзовим кольором, а хліб приголомшує ароматом коріандру і пікантним смаком чорного перцю.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляний хліб на кефірі
Картопляний хліб без дріжджів - знахідка для тих, хто не має часу на випічку. Тим більше сьогодні, коли господині намагаються використовувати в якості заквасок прості натуральні продукти. Кефір чудово піднімає картопляне тісто. Взаємодіючи з крохмалем, він настільки прискорює бродіння, що дозволяє пекти хліб відразу.
Інгредієнти:
Приготування
Картопляний хліб в хлібопічці
Хліб з картопляними пластівцями в хлібопічці можна пекти хоч кожен день. Сучасний агрегат допомагає отримати добротний хліб за 4 години, а картопляні пластівці, зроблені виключно з якісних бульб, в рази покращують смакові показники виробу. Хліб виходить пишним, не кришиться і чудово підходить для тостів.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт житнього хліба на картоплю в мультиварці
Картопляно-житній хліб в мультиварці виходить пишним, ароматним, злегка солодкуватим. Житнє борошно довго замішується і піднімається. Картопля посилює процеси бродіння, тому тісто стає пухнастим вже через годину і сам «проситься» в мультиварку, де залишається встановити «Випічку» на 100 хвилин чекати звукового сигналу.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Солодкий хліб на сковороді в духовці і в хлібопічці - рецепти кабардинской, азербайджанської та португальської випічки
Солодкий хліб – додаток до чаю, кави, або оригінальна добавка до несолодким закусок, якщо спекти виріб з житнього борошна з сухофруктами. Кожна
Хліб на кефірі в духовці – рецепт
Безсумнівно, домашня випічка перевершує магазинні версії за всіма параметрами. Хоча б по тому, скільки різноманітних рецептів існує лише одного
Картопляний хліб в хлібопічці
Якщо у вас є хлібопічка, і ви любите готувати в ній різний хліб, не зупиняючись на одному рецепті, то ця стаття для вас. У ній ми докладно опишемо
Хліб з житнього борошна
Житній хліб набагато корисніше білого пшеничного та інших видів хлібобулочних виробів, тому що в ньому міститься набагато більше вітамінів і
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо