» » Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів
Заварний крем на молоці застосовується для просочення коржів наполеона, інших тортів. Їм наповнюють заварні тістечка, еклери, доповнюють всілякі десерти або подають просто так в креманках з фруктами, ягодами, горіхами, іншими добавками.

Як приготувати заварний крем на молоці?


Подбавши про наявність потрібних інгредієнтів з переліку вибраного рецепту, залишиться освоїти технологію створення крему і осягнути секрети щодо поліпшення його смаку.

  • Найчастіше готується заварний крем на молоці та яйцях, які надають йому додатковий смак і густоту. Важливо при нагріванні не давати субстанції кипіти, підтримуючи тихе ловлення при постійному помішуванні до загусання.

  • Для зручності приготування крему використовують водяну баню, яка забезпечить потрібний делікатний нагрівання основи або ємність з товстим дном.

  • Ванілін і ванільний цукор додають у десерт по завершенні термічної обробки, а натуральний стручок з насінням на початковому її етапі.

  • Замість борошна найчастіше використовують для загустіння крему крохмаль.

  • Молоко для крему допускається використовувати коров'яче або козяче свіже будь-якої жирності, сухе або згущене, а при бажанні зовсім взяти кокосовий або соєвий продукт.


  • Класичний заварний крем на молоці – рецепт

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Класичний заварний крем на молоці налічує десятки варіацій, кожна з яких по-своєму цікава і приваблива для кондитерів і споживачів. Замість яєць можна взяти 4 жовтка, що забезпечить більш ніжний оксамитовий смак десерту і насичений колір. Яйця при приготуванні не збивають, а тільки змішують з борошном міксером або віночком до однорідності.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 60 г;

  • молоко – 05 л;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • масло вершкове – 10 г;

  • ванільний цукор – 10 р.


  • Приготування

  • Молоко нагрівають з цукром до розчинення кристалів.

  • Розмішують яйця з борошном, вливають ополоник солодкого молока, після чого відправляють суміш у каструлю з солодкої молочної основою.

  • Нагрівають заварний крем на молоці при постійному помішуванні до загусання, знімають з вогню, вмішують ванільний цукор і масло, остуджують.


  • Заварний крем без яєць на молоці – рецепт


    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Приготувати заварний крем на молоці для наполеона або іншого десерту можна без участі яєць. Кількість доданої борошна може залежати від бажаної підсумкової густоти крему і варіюватися в межах 100-300 г на 05 л молочної основи. При підсумковому збиванні слід вводити заварную базу в масло невеликими порціями, щоразу домагаючись однорідності.
    Інгредієнти:

  • борошно – 280 м;

  • молоко – 05 л;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • масло вершкове – 200 г;

  • ванільний цукор – 2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Нагрівають молоко з цукром, але не кип'ятять.

  • Спочатку залишають невелику порцію молока, в якій розводять до однорідності борошно.

  • Доливають в борошняну базу трохи солодкої молочної основи, відправляють в каструлю і нагрівають при постійному помішуванні до загусання, після чого вмішують ванільний цукор.

  • Збивають масло, поступово вводять остиглу молочну базу.

  • Після отримання однорідної текстури заварний крем без яєць на молоці готовий.


  • Заварний крем на згущеному молоці

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Зробити заварний крем з молоком для торта можна на основі згущеного молока, яка додасть додаткову насиченість і неповторний аромат. М'яке вершкове олію слід додавати у вже остиглий крем. Перетворити характеристики просочення вдасться, якщо замість класичного згущеного молока використовувати варене.
    Інгредієнти:

  • борошно – 4ст. ложки;

  • молоко – 05 л;

  • цукровий пісок – 75-100 г;

  • масло вершкове – 200 г;

  • згущене молоко – 400 р.


  • Приготування

  • Змішують в каструлі цукор, борошно, додають молоко.

  • Суміш нагрівають при постійному помішуванні або збивання міксером до загустіння.

  • Після повного охолодження основи додають в неї згущене молоко і масло.

  • Збивають крем зі згущеного молока до однорідності і застосовують за призначенням.


  • Крем з козячим молоком

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Прихильників оригінальних кондитерських рішень зацікавить приготований крем для торта з козячого молока. Подібна просочення зробить десерт вишуканіше за смаком і набагато корисніші. При бажанні отриману основу можна використовувати для приготування морозива помістивши в спеціальний прилад або подати самостійно зі всілякими добавками.
    Інгредієнти:

  • борошно – 15 ст. ложки;

  • молоко козине – 1 л;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • жовтки – 3 шт.;

  • ванілін – 2 щіпки;

  • масло вершкове (за бажанням) – 50 р.


  • Приготування

  • Розтирають борошно з цукром, ваніліном і жовтками, додавши третину склянки молока.

  • Змішують масу з загальної порцією молока, розташовують на плиті в посудині з товстим дном і нагрівають на середньому вогні при постійному помішуванні до загусання, не даючи закипіти.

  • Після охолодження вмішують в заварний крем на козячому молоці за бажанням м'яке масло і збивають.


  • Заварний крем з сухого молока

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    При необхідності можна легко зробити заварний крем на сухому молоці, розчинивши в порції води продукт згідно інструкції на упаковці і виконавши будь-який рецепт з урахуванням всіх вимог. Існує можливість приготування доповнення до десертів і без заварювання основи. Такий крем можна готувати з какао або без нього.


    Інгредієнти:

  • молоко сухе – 10 ст. ложок;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • тепла вода – 8-10 ст. ложок;

  • какао або горіхи (за бажанням) – 1 ст. ложка;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування

  • З'єднують сухе молоко, цукор, вершкове м'яке масло, за бажанням какао або подрібнені горіхи і половину порції води.

  • Розтирають суміш ретельно, після чого вмішують іншу воду.

  • Ставлять крем з сухого молока на 30 хвилин у холодильник.


  • Шоколадний заварний крем на молоці

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Ласунам або шанувальників шоколаду сподобається приготований заварний крем з какао і молока або просочення, зроблена з додаванням розтопленого темного шоколаду. Останній повинен бути високої якості, виключно натуральним. 100 г продукту зможуть замінити 2 ст. ложки какао і стільки ж цукру.
    Інгредієнти:

  • молоко – 05 л;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 г;

  • шоколад – 100 р.


  • Приготування

  • Змішують борошно з яйцями, додавши трохи молока.

  • Інше молоко нагрівають з цукром і шоколадом до розчинення скибочок і кристалів при постійному помішуванні.

  • Додають в молочно-шоколадну основу суміш з яєць та борошна, прогрівають, розмішуючи, до загустіння.

  • Після охолодження вмішують в заварний крем на молоці масло, збивають.


  • Крем з кокосового молока

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Приготований крем з кокосового молока для торта набуває приємні тропічні ноти і перетворить смак будь-якого десерту. Якщо молочна основа спочатку солодке, то в неї додають ще приблизно 40-50 г цукру і нагрівають до розчинення всіх кристалів, перш ніж змішувати з жовтковою сумішшю.
    Інгредієнти:

  • молоко кокосове – 400 мл;

  • цукрова пудра – 50 г;

  • жовтки – 4 шт.;

  • борошно – 40 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • шоколад – 100 р.


  • Приготування

  • Розтирають жовтки з цукровою пудрою і борошном.

  • Вливають трохи кокосового молока, розмішують і виливають у сотейник з рештою молоком.

  • Нагрівають основу крему при постійному помішуванні до загусання, після чого залишають до повного охолодження.


  • Заварний крем на молоці для еклерів

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Для наповнення еклерів і заварних тістечок максимально підійде заварний крем на молоці з маслом. Максимально ніжною його текстура буде з крохмалем замість борошна. Крім того можна замінити яйце двома жовтками, що не менш благотворно позначиться на властивостях десерту. У крем часто додають ваніль або інші ароматизатори.
    Інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;

  • цукор – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • крохмаль – 30 г;

  • масло вершкове – 200 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Третину склянки молока змішують з крохмалем і ваніліном.

  • Розтерти яйце з цукром і молоком, що залишилося, нагрівають при постійному помішуванні до легкого загустіння і перших ознак кипіння.

  • Вливають в рідку базу крахмальное молоко, розмішуючи, прогрівають до загусання, охолоджують.


  • Заварний крем на соєвому молоці

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Заварний крем на рослинному молоці підійде в якості просочення при створенні десертів для алергетиків, вегетаріанської випічки або приготування солодощів під час посту. Особливу вишуканість крему додасть коричневий тростинний цукор, який через брак можна замінити звичайним, доповнивши склад ваніллю.
    Інгредієнти:

  • молоко соєве – 05 л;

  • цукор тростинний – 05 склянки;

  • вода – 05 склянки;

  • борошно – 05 склянки;

  • екстракт ванілі – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Доводять до кипіння суміш з соєвого молока з тростинним цукром і ванільним екстрактом.

  • У воді розводять борошно, вливають тонкою цівкою в киплячу молочно-соєвий основу, розмішуючи.

  • Прогрівають крем при помішуванні 3-5 хвилин, остуджують.


  • Крем з молока і крохмалю

    Заварний крем на молоці згущеному, кокосовому і сухому - рецепти для класичного «Наполеона» та інших коржів

    Заварний крем для «Медовика» на молоці часто готують з крохмалем, картопляним або кукурудзяною. Продукт позбавить десерт від мучного присмаку, який багатьом кондитерам і дегустаторам не по душі. Кількість додається масла можна відрегулювати за смаком або зовсім виключити добавку з складу, помітно знизивши калорійність ласощі.
    Інгредієнти:

  • молоко – 05 л;

  • цукор – 1 склянка;

  • яйце – 1 шт.;

  • крохмаль – 3 ст. ложки;

  • масло вершкове – 200 г;

  • ванілін – 2 щіпки.


  • Приготування

  • Розтирають в сотейнику яйце з цукром і крохмалем до одержання густої білястої маси.

  • Додають тепле молоко і прогрівають крем при постійному помішуванні до кипіння і загустіння.

  • Знімають посудину з вогню, вмішують ванілін, а після охолодження масло вершкове, трохи збивають крем міксером.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:41
    Переглядів: 75