Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварний крем без яєць

Заварний крем без яєць

24-04-2016, 17:35
1 247
Заварний крем без яєць
Незважаючи на те, що класичний рецепт містить яйця в своєму складі, заварний крем можна зробити і без яєць. В даному разі загусником для молока, вершків або їх суміші виступить борошно. Готовий крем по своєму смаку і консистенції відрізняється від класичного рецепта, а така варіація є ідеальною для вегетаріанців.

Заварний крем без яєць – рецепт


Мало того, що в основі такого крему не використовується ні одне яйце, так ще й масло можна замінити вершками, тим самим знизивши жирність готового продукту.
Інгредієнти:

  • молоко - 580 мл;

  • вершки - 115 мл;

  • стручок ванілі;

  • цукор - 55 г;

  • кукурудзяне борошно - 15 р.


  • Приготування
    Щоб борошно не бралася брижами в готовому кремі, її додають не в гарячу суміш молочних продуктів, а в холодну. Розведіть все борошно в молоці і поставте суміш на високий жар. Дочекайтеся закипання основи крему, при цьому безперервно перемішуючи його, оскільки на вогні борошно може все одно відокремитися від молока і взятися грудками. Практично відразу після нагрівання молока всипте цукор і додайте розрізаний ванільний стручок (або щіпку ваніліну, як більш доступний аналог). Коли крем загусне, зніміть його з вогню і залиште охолонути, впритул накривши плівкою, щоб верхівка не обвітрилася. Такий заварний крем без яєць можна використовувати для еклерів і бісквіта .

    Заварний крем без яєць і масла


    Ще один помітно менш жирний аналог класичного крему стає густіше за рахунок додавання желатину і спеціального порошку для приготування пудингів і заварних кремів, який можна знайти в будь-якому супермаркеті.
    Інгредієнти:

  • молоко - 440 мл;

  • вершки - 210 мл;

  • желатин - 5 г;

  • вода - 115 мл;

  • цукор - 75 г;

  • какао - 15 г;

  • порошок для крему - 10 р.


  • Приготування
    Попередньо залийте желатин водою для розбухання. Коли кристали розбухнуть, прийміть за підготовку інших складових. Змішайте молоко з какао і порошком для приготування заварного крему, намагаючись повністю розчинити їх, не залишаючи грудочок. Додайте суміш на вогні, влийте вершки і дочекайтеся закипання. Після змішайте гарячий крем з разбухшим желатином і зніміть з вогню. Додатково ви можете всипати в крем жменю шоколадної крихти, для більш вираженого смаку.

    Заварний крем без яєць на молоці – рецепт


    Урізноманітнити смак цього крему ми вирішили з допомогою додавання фруктового пюре, а конкретніше – пюре манго. Ви можете замінити його менш екзотичними аналогами.
    Інгредієнти:

  • молоко - 430 мл;

  • порошок для заварного крему - 35 г;

  • цукор - 55 г;

  • щіпка меленого кардамону;

  • мангове пюре - 230 мл


  • Приготування
    Змішайте порошок з невеликою порцією молока до усунення всіх грудочок, додайте щіпку кардамону і розведіть всі залишилися молоком. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся її закипання. Всипте цукор, дайте кристалам розійтися, а самому крему загуснути. Після, додайте мангове пюре і дайте крему проваритися ще пару хвилин.

    Як приготувати заварний крем на крохмалі без яєць?


    Альтернативою борошні і купівельними загустителям може виступити крохмаль, правда консистенція крему в такому випадку буде помітно можна відрізнити від оригінальної, вона стане трохи тягучим і киселеобразной.
    Заварний крем без яєць

    Інгредієнти:

  • молоко - 230 мл;

  • цукор - 360 г;

  • молоко - 180 мл;

  • крохмаль - 25 г;

  • вершкове масло - 190 р.


  • Приготування
    Третина молока використовуйте для розведення крохмалю, а решта молоко підігрійте разом з цукром до його розчинення кристалів. Влити гарячі вершки до крохмальний розчину, добре перемішайте і поверніть на вогонь. Як тільки крем стане густим, знімайте його з вогню, охолоджують і збивайте з м'яким маслом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заварний крем без масла
    Заварний крем без масла
    Популярний і відомий всім заварний крем можна зробити, не додаючи до складу масло - вийде не гірше традиційного варіанту. Далі розповімо, як
    Крем для профітролей
    Крем для профітролей
    Хоча рецептів основи для профітролей не так і багато, але так як оболонка виходить зовсім не солодкої - наповнювати її можна абсолютно різними
    Заварний крем із згущеним молоком
    Заварний крем із згущеним молоком
    Найбільш поширеним варіантом просочення різноманітних коржів для торта можна впевнено назвати найніжніший заварний крем, рецептів якого існує багато.
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Заварний крем для торта
    Заварний крем для торта
    Багато починаючі господині вважають, що заварний крем, який найчастіше використовують для торта і іншої солодкої випічки, дуже складний у
    Класичний заварний крем - рецепт
    Класичний заварний крем - рецепт
    Класичний заварний крем - це чудова начинка для тістечок, еклерів, трубочок, прошарку тортів. Способів його приготування досить багато. У нашій