Заварний крем для торта
Заварний крем використовується, як начинка і прикраса для бісквіта, в трубочках, тістечок, і інших борошняних кондитерських виробах. Варто відзначити, що будь-якого крему властиво швидко псуватися, тому використовувати його потрібно практично відразу після виготовлення. Для тортів заварні креми застосовуються при склеюванні пластів, так як їм не властиво зберігати свою форму. Приготування заварного крему не вимагає витрат часу і грошей, процес створення цього продукту досить простий. Розглянемо докладніше рецепт заварного крему для торта.
Інгредієнти:
Щоб приготувати заварний крем на жовтках і молоці, він же основний, необхідно закип'ятити молоко, яєчні жовтки розтерти з цукром, попередньо відокремивши від білків. Потім в розтерту масу додається ванілін і підігріта до запаху розжареного горіха борошно, вливається гаряче молоко і все це ретельно уварюється, приблизно близько десяти хвилин. В процесі уварювання необхідно постійно помішувати масу, потім додати вершкове масло і швидко остудити. Потім заповнюємо готовим кремом кондитерський мішок і застосовуємо по обраному вами призначенням.
Заварний крем можна приготувати і в мікрохвильовці, готову масу при цьому не варять, а кладуть в мікрохвильову піч на 5-6 хвилин, кожну хвилину виймаючи і ретельно перемішуючи.
До речі, для розширення кругозору - цей крем ще носить назву французький заварний. А замість молока в рецепті можна використовувати воду, проте результати ваших праць вийдуть набагато поживніше і смачніше, якщо заварний крем буде приготований на молоці. В принципі, рецептура на цьому і закінчується, але потрібно пам'ятати, що дана технологія виготовлення заварного крему лише класична, а кулінарія - доля людей з фантазією, не звикли дотримуватися строгих рамок. Тому необхідно надати вам інші похідні рецепти смачного заварного крему - білковий заварний крем, без додавання яєць і з манною крупою.
Білковий заварний крем для торта
Замість яєчних жовтків в заварний крем для торта можуть йти і білки, збиті до збільшення в об'ємі приблизно в 5 разів, а молоко в такому випадку замінюють водою. Примітно, що температура цукрового сиропу (3:1) повинна бути в районі 122 градусів, інакше крем буде розпливатися, або в ньому утворюються грудочки при додаванні сиропу більш низької або високої температури відповідно. Білковий заварний крем в готовому вигляді являє собою досить стійку сніжно-білу пишну масу.
Заварний крем без яєць
Для людей, у яких алергія на яйця, або просто для тих, у кого цей інгредієнт за смаковими чи інших міркувань знаходиться в «чорному списку», пропонується рецепт заварного крему без яєць. Для його приготування половину наявного молока доводять до кипіння разом з цукром, перемішуючи до зникнення його кристаликів, вливають решту молока, додають борошно, ванілін, варять до досягнення масою густої консистенції, охолоджують, кладуть вершкове масло і збивають. Таким чином, ненависники яєчних продуктів можуть не ламати голову над тим, як зробити заварний крем, не включаючи дані інгредієнти в рецептуру. Густоти домагаються збільшенням кількості борошна.
Заварний крем для торта з манкою
Заварний крем з манкою також легкий у приготуванні - тут замість борошна використовується манна крупа, а для додання слабкого кислуватого смаку в готовий заварний крем для торта можна додати лимонний сік.
Заварний крем з вершками
Заварний крем з вершками виготовляють наступним чином: збиті з цукром вершки додають до готового основного крему. Крем можна подати як самостійне блюдо в креманках, а також з різними наповнювачами (джемами, варенням, цедрою тощо)
Вдалих експериментів на кулінарному фронті!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний крем
Сирний крем є одним з найбільш дієтичних десертів. Сам по собі сир і так дуже корисний, а в поєднанні з фруктами, шоколадом, згущеним молоком або
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Крем для вафельних коржів
Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
Класичний заварний крем - рецепт
Класичний заварний крем - це чудова начинка для тістечок, еклерів, трубочок, прошарку тортів. Способів його приготування досить багато. У нашій
Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
Білковий заварний крем
Заварний крем використовують в якості начинки для тортів, пирогів, тістечок, еклерів. І сьогодні ми детально розберемося, як приготувати білковий