Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварний крем на жовтках

Заварний крем на жовтках

18-11-2016, 19:39
1 797
Заварний крем на жовтках
Заварний крем, приготований на жовтках, можна використовувати для оформлення наполеона наповнення еклерів, а також в якості крему для торт «Графські руїни» або будь-якого іншого. Його ніжний смак і приголомшливо шовковиста текстура перетворить будь десерт і зробить його просто чарівним.
Запропоновані нижче рецепти заварного крему на жовтках допоможуть вам реалізувати в кращому вигляді цілий ряд рецептів солодкої випічки, отримавши при цьому відмінний результат.

Заварний крем на жовтках – рецепт


Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 495 мл;

  • жовтки яєчні великі – 4 шт.;

  • пшеничне борошно – 45 г;

  • цукровий пісок – 195 г;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • масло селянське вершкове – 25 р.


  • Приготування
    Безумовно, самий смачний і шалено красивий за кольором заварний крем вийде з жовтків домашніх яєць. Але якщо таких немає, то можна використовувати і фабричні з магазину.
    Спочатку необхідно закип'ятити молоко і дати йому охолонути до температури 50-55 градусів, і поки воно остигає, відокремлюємо необхідну кількість жовтків від білків. Борошно просіяне з'єднуємо з цукровим піском, перемішуємо і висипаємо до жовтків. Розтираємо компоненти за допомогою вилки ретельно до одержання густої маси.
    Тепер починаємо потроху вливати трохи остигле молоко, інтенсивно розмішуючи компоненти при цьому і домагаючись повного розчинення всіх цукрових кристалів і отримання однорідної за текстурою і кольором рідкої основи для заварного крему. Переливаємо отриману масу в каструлю, в якій було молоко, і маємо її на вогні. Прогріваємо вміст до кипіння і загусання, безперервно й інтенсивно при цьому розмішуючи його за допомогою ложки щоб уникнути утворення грудочок.
    Коли необхідна густина крему буде досягнута, вмішуємо в нього шматочок вершкового масла і даємо йому рівномірно розподілитися. Заварний крем на жовтках можна приготувати і без масла, тим самим знизивши його калорійність, але з останнім він виходить більш ніжним, гладким і шовковистим. Крім того, без масла текстура крему після остигання буде більш рідкою, що можна виправити, додавши в процесі приготування трохи більше борошна.

    Заварний крем з 12 жовтків – рецепт без борошна


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 250 мл;

  • жовтки яєчні – 12 шт.;

  • цукровий пісок – 400 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • масло селянське вершкове – 350 р.


  • Приготування
    Для приготування крему без борошна, кип'ятимо молоко з цукром-піском і ванільним цукром при помішуванні, після чого тонкою цівкою вливаємо розмішані жовтки, інтенсивно і безперервно при цьому розмішуючи основу крему. Даємо масі закипіти, не припиняючи її розмішувати, і знімаємо з вогню. Після охолодження вмішуємо в крем м'яке вершкове масло і все ретельно збиваємо за допомогою міксера.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заварний крем без масла
    Заварний крем без масла
    Популярний і відомий всім заварний крем можна зробити, не додаючи до складу масло - вийде не гірше традиційного варіанту. Далі розповімо, як
    Заварний крем із згущеним молоком
    Заварний крем із згущеним молоком
    Найбільш поширеним варіантом просочення різноманітних коржів для торта можна впевнено назвати найніжніший заварний крем, рецептів якого існує багато.
    Торт «Крем-брюле»
    Торт «Крем-брюле»
    Чудовий, ароматний десерт у вас вийде, якщо скористаєтеся поданими далі докладним рецептом. Розповімо, як правильно і досить оригінально спорудити
    Заварний крем для «Медовика»
    Заварний крем для «Медовика»
    Класичний «Медовик» готується зі сметанним кремом, але якщо ви хочете спробувати більш оригінальний рецепт - приготуйте медовик з заварним кремом.
    Заварний крем для торта
    Заварний крем для торта
    Багато починаючі господині вважають, що заварний крем, який найчастіше використовують для торта і іншої солодкої випічки, дуже складний у
    Класичний заварний крем - рецепт
    Класичний заварний крем - рецепт
    Класичний заварний крем - це чудова начинка для тістечок, еклерів, трубочок, прошарку тортів. Способів його приготування досить багато. У нашій