Вернуться назад Распечатать

Заварний крем на жовтках

Заварний крем на жовтках
Заварний крем, приготований на жовтках, можна використовувати для оформлення наполеона наповнення еклерів, а також в якості крему для торт «Графські руїни» або будь-якого іншого. Його ніжний смак і приголомшливо шовковиста текстура перетворить будь десерт і зробить його просто чарівним.
Запропоновані нижче рецепти заварного крему на жовтках допоможуть вам реалізувати в кращому вигляді цілий ряд рецептів солодкої випічки, отримавши при цьому відмінний результат.

Заварний крем на жовтках – рецепт


Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 495 мл;

  • жовтки яєчні великі – 4 шт.;

  • пшеничне борошно – 45 г;

  • цукровий пісок – 195 г;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • масло селянське вершкове – 25 р.


  • Приготування
    Безумовно, самий смачний і шалено красивий за кольором заварний крем вийде з жовтків домашніх яєць. Але якщо таких немає, то можна використовувати і фабричні з магазину.
    Спочатку необхідно закип'ятити молоко і дати йому охолонути до температури 50-55 градусів, і поки воно остигає, відокремлюємо необхідну кількість жовтків від білків. Борошно просіяне з'єднуємо з цукровим піском, перемішуємо і висипаємо до жовтків. Розтираємо компоненти за допомогою вилки ретельно до одержання густої маси.
    Тепер починаємо потроху вливати трохи остигле молоко, інтенсивно розмішуючи компоненти при цьому і домагаючись повного розчинення всіх цукрових кристалів і отримання однорідної за текстурою і кольором рідкої основи для заварного крему. Переливаємо отриману масу в каструлю, в якій було молоко, і маємо її на вогні. Прогріваємо вміст до кипіння і загусання, безперервно й інтенсивно при цьому розмішуючи його за допомогою ложки щоб уникнути утворення грудочок.
    Коли необхідна густина крему буде досягнута, вмішуємо в нього шматочок вершкового масла і даємо йому рівномірно розподілитися. Заварний крем на жовтках можна приготувати і без масла, тим самим знизивши його калорійність, але з останнім він виходить більш ніжним, гладким і шовковистим. Крім того, без масла текстура крему після остигання буде більш рідкою, що можна виправити, додавши в процесі приготування трохи більше борошна.

    Заварний крем з 12 жовтків – рецепт без борошна


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 250 мл;

  • жовтки яєчні – 12 шт.;

  • цукровий пісок – 400 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • масло селянське вершкове – 350 р.


  • Приготування
    Для приготування крему без борошна, кип'ятимо молоко з цукром-піском і ванільним цукром при помішуванні, після чого тонкою цівкою вливаємо розмішані жовтки, інтенсивно і безперервно при цьому розмішуючи основу крему. Даємо масі закипіти, не припиняючи її розмішувати, і знімаємо з вогню. Після охолодження вмішуємо в крем м'яке вершкове масло і все ретельно збиваємо за допомогою міксера.