Заварний крем для «Медовика»
Будь ласощі стає в десять разів смачніше, якщо доповнити його смачним заварним кремом. Класичний «Медовик» також не стане винятком, адже цей торт – справжнє поле для експериментів. Медові коржі просочують білковим і елементарно простим сметанним кремом, і якщо вам здається, що всі варіації ласощі ви вже перепробували, зверніть свою увагу на наступні рецепти.
Простий заварний крем – звична начинка для еклерів, але це не означає, що варто обмежуватися лише пишними тістечками. Спробуйте приготувати з класичним кремом «Медовик».
Інгредієнти:
яєчні жовтки - 60 г;
цукровий пісок - 65 г;
борошно - 15 г;
крохмаль картопляний - 15 г;
молоко - 300 мл;
1/2 стручка ванілі.
Приготування
У невеликій мисці збиваємо яєчні жовтки з цукром до білого кольору, додаємо крохмаль і борошно, ще раз перемішуємо і відставляємо в сторону.
У сотейнику підігріваємо молоко зі стручком ванілі. Знімаємо молоко з вогню, витягаємо ваніль і, інтенсивно помішуючи яєчні жовтки віночком, починаємо вливати до них гаряче молоко. діяти необхідно гранично швидко, щоб жовтки не згорнулися.
Готовий крем повертаємо на середній вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння. Переливаємо крем в охолоджену миску і накриваємо харчовою плівкою поверх так, щоб плівка стикалася з шаром крему – таким чином, останній не заветрітся під час охолодження. Тепер залишається лише повністю охолодити наш смачний заварний крем і використовувати для приготування «Медовика».
Якщо минулий рецепт був виключно класичним, то цей – повна його протилежність. Ви пробували шоколадний «Медовик»? Ні? Тоді саме час приступити до приготування!
Інгредієнти:
темний шоколад - 200 г;
цукровий пісок - 245 г;
крохмаль - 95 г;
яйця - 2 шт.;
яєчні жовтки - 4 шт.;
молоко - 1 л;
щіпка солі;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
крапля ванільного екстракту.
Приготування
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і залишаємо над нею, щоб він залишався рідким.
У мисці середнього розміру з'єднуємо крохмаль з половиною цукру, додаємо цілі яйця і яєчні жовтки збиваємо протягом 2 хвилин не зупиняючись, готова суміш повинна стати білою і повітряної.
Окремо з'єднуємо половину цукру з молоком і сіллю, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо практично до закипання. Вливаємо гаряче молоко до яєць, безперервно помішуючи. Приготування заварного крему для «Медовика» майже завершено, залишається лише повернути суміш назад на вогонь, помішуючи, дочекатися поки крем загусне, додати ваніль, масло і шоколад, а потім повністю остудити масу перед використанням.
Інгредієнти:
молоко - 1 л;
вершкове масло - 50 г;
паличка кориці;
смужка лимонної цедри;
цукор - 130 г;
крохмаль - 60 г;
яєчні жовтки - 8 шт.;
ваніль.
Приготування
У каструльку наливаємо молоко, додаємо смужку лимонної цедри, ваніль і паличку кориці, доводимо суміш до закипання і знімаємо з вогню. Проціджуємо молоко через сито. Окремо, з допомогою міксера, збиваємо жовтки з цукром в пишну білу масу, додаємо крохмаль, попередньо розведений в 50 мл холодної води. Заливаємо яєчну суміш гарячим молоком і ставимо на вогонь. Додаємо вершкове масло, чекаємо, поки крем загусне і знімаємо його з вогню. Зважаючи на те, що заварний крем швидко псується, бажано охолодити його максимально також максимально швидко, так що, в ідеалі, відразу переливайте заварний крем для торта «Медовик» в холодну миску, накривайте плівкою і відправте в холодильник. Як тільки крем охолоне, залишиться лише добре перемішати його, переконавшись у відсутності грудочок, і використовувати для приготування десерту.
Класичний заварний крем для «Медовика»
Простий заварний крем – звична начинка для еклерів, але це не означає, що варто обмежуватися лише пишними тістечками. Спробуйте приготувати з класичним кремом «Медовик».
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій мисці збиваємо яєчні жовтки з цукром до білого кольору, додаємо крохмаль і борошно, ще раз перемішуємо і відставляємо в сторону.
У сотейнику підігріваємо молоко зі стручком ванілі. Знімаємо молоко з вогню, витягаємо ваніль і, інтенсивно помішуючи яєчні жовтки віночком, починаємо вливати до них гаряче молоко. діяти необхідно гранично швидко, щоб жовтки не згорнулися.
Готовий крем повертаємо на середній вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння. Переливаємо крем в охолоджену миску і накриваємо харчовою плівкою поверх так, щоб плівка стикалася з шаром крему – таким чином, останній не заветрітся під час охолодження. Тепер залишається лише повністю охолодити наш смачний заварний крем і використовувати для приготування «Медовика».
Рецепт заварного крему для «Медовика»
Якщо минулий рецепт був виключно класичним, то цей – повна його протилежність. Ви пробували шоколадний «Медовик»? Ні? Тоді саме час приступити до приготування!
Інгредієнти:
Приготування
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і залишаємо над нею, щоб він залишався рідким.
У мисці середнього розміру з'єднуємо крохмаль з половиною цукру, додаємо цілі яйця і яєчні жовтки збиваємо протягом 2 хвилин не зупиняючись, готова суміш повинна стати білою і повітряної.
Окремо з'єднуємо половину цукру з молоком і сіллю, перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо практично до закипання. Вливаємо гаряче молоко до яєць, безперервно помішуючи. Приготування заварного крему для «Медовика» майже завершено, залишається лише повернути суміш назад на вогонь, помішуючи, дочекатися поки крем загусне, додати ваніль, масло і шоколад, а потім повністю остудити масу перед використанням.
Заварний вершковий крем для «Медовика»
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку наливаємо молоко, додаємо смужку лимонної цедри, ваніль і паличку кориці, доводимо суміш до закипання і знімаємо з вогню. Проціджуємо молоко через сито. Окремо, з допомогою міксера, збиваємо жовтки з цукром в пишну білу масу, додаємо крохмаль, попередньо розведений в 50 мл холодної води. Заливаємо яєчну суміш гарячим молоком і ставимо на вогонь. Додаємо вершкове масло, чекаємо, поки крем загусне і знімаємо його з вогню. Зважаючи на те, що заварний крем швидко псується, бажано охолодити його максимально також максимально швидко, так що, в ідеалі, відразу переливайте заварний крем для торта «Медовик» в холодну миску, накривайте плівкою і відправте в холодильник. Як тільки крем охолоне, залишиться лише добре перемішати його, переконавшись у відсутності грудочок, і використовувати для приготування десерту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний крем для «Медовика»
Медовик зі сметанним кремом виходить дуже ніжним і смачним, трохи з кислинкою. Крем зі сметани дуже добре просочує коржі,завдяки чому торт виходить
Шоколадний ганаш - рецепт
Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні
Крем для вафельних коржів
Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
Класичний заварний крем - рецепт
Класичний заварний крем - це чудова начинка для тістечок, еклерів, трубочок, прошарку тортів. Способів його приготування досить багато. У нашій
Шоколадно-банановий крем
Крем з бананів і шоколаду - відмінне доповнення для улюблених десертів, хоча і далеко не дієтичне. Давайте розглянемо декілька варіантів його
Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить