» » Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді
Існує маса способів спекти пісний бісквіт, який стане прекрасною основою для приготування смачних домашніх десертів або самостійним ласощами для подачі до чаю, компоту, фруктового соку. Подібний варіант випічки підійде не лише в піст, але і коли яйця виключені з раціону з інших причин.

Як приготувати пісний бісквіт?


Варіанти випікання бісквіта без скоромних компонентів різноманітні і не мають чітких встановлених загальних рекомендацій або пропорцій: кожна технологія по-своєму унікальна і неповторна. Однак дотримання певних правил допоможе поліпшити результат.

  • Борошно обов'язково просівають, в ідеалі кілька разів, насичуючи її киснем.

  • Перед випіканням в тесті не повинно залишатися крупинок цукру, який слід розчиняти в рідкій базі без залишку.

  • Пишний пісний бісквіт набуває легкості за рахунок спушування основи погашеної оцтом або лимонним соком содою, розпушувачем.


  • Пісний бісквіт на мінералці

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Поданий далі рецепт пісного бісквіта без яєць виконується мінеральної сильногазованою воді. Бульбашки газу додадуть коржу додаткову пористість і легкість. При бажанні тісто можна ароматизувати замість прянощів додаванням свіжої лимонної або апельсинової цедри, ваніліну, кориці.
    Інгредієнти:

  • вода мінеральна – 250 мл;

  • борошно – 2 склянки;

  • олія – 05 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх, кардамон, імбир – по щіпці;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування

  • Просіюють борошно.

  • Додають сіль, цукор, погашену соду і цукор, перемішують.

  • Вливають воду і олію рафіновану, збивають тісто до розчинення цукрових кристалів.

  • Виливають отриману основу в промаслений форму і випікати 40-50 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний шоколадний бісквіт – рецепт


    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Приготований пісний бісквіт для торта з додаванням какао дозволить переконатися в тому, що випічка без яєць та інших скоромних продуктів чудово може конкурувати з виробами з великою кількістю всілякої здоби. Крім того багато хто вважає подібну основу на порядок смачніше і використовують для оформлення звичайних (не пісних) десертів.
    Інгредієнти:

  • вода – 250 мл;

  • борошно – 15 склянки;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • цукор – 1 склянка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • оцет – 1 ст. ложка;

  • какао – 3 ст. ложки;

  • ванільний цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування

  • У воді розчиняють цукор, додають масло і оцет.

  • Окремо змішують борошно, какао-порошок, соду і ванільний цукор.

  • Виливають рідкі інгредієнти до сипучим, перемішують віночком або ложкою до однорідності.

  • Печуть пісний шоколадний бісквіт у формі, вистеленний пергаментом 40 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний бісквіт на апельсиновому соку

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Пісний апельсиновий бісквіт готується на апельсиновому соку з додаванням цедри цитрусових, завдяки чому виходить неймовірно фруктовим смаком і ароматним. Якщо сік солодкий з мінімальною кислинкою, необхідно додати трохи лимонного соку і оцту для якісного гасіння соди у складі тесту.
    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік – 250 мл;

  • борошно – 2 склянки;

  • олія – 05 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • апельсинова цедра – 05-1 ст. ложка;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування

  • В апельсиновому соку розчиняють цукор, додають масло.

  • Окремо змішують просіяне борошно, соду і апельсинову цедру.

  • Потроху вмішують сипучі інгредієнти до рідких складових, розмішуючи основу віночком.

  • Викладають отримане тісто в промаслений або выстеленную пергаментом форму і печуть пісний бісквіт при 180 градусах 45 хвилин.


  • Пісний морквяний бісквіт – рецепт

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Не тільки смачним, але і більш корисним буде пісний морквяний бісквіт. В якості рідкої основи підійде будь сік з м'якоттю: персиковий, абрикосовий, мультифруктовий. Горіхи в рецепті не є обов'язковим компонентом, їх можна в тісто не додавати, обмежившись щіпка ваніліну або кориці.
    Інгредієнти:

  • сік – 250 мл;

  • морква – 150 г;

  • борошно – 150 г;

  • олія – 05 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • горіхи волоські – 100 г;

  • сіль і ванілін – по 1 щіпці.


  • Приготування

  • У соку з маслом розчиняють цукор.

  • Додають лимонний сік, перетерту на дрібній тертці моркву і подрібнені попередньо обсмажені горіхи.

  • Окремо перемішують борошно з содою, сіллю і ваніліном, засипають до рідких складових, розмішують віночком або ложкою.

  • Печуть пісний морквяний бісквіт в промасленим формі 40 хвилин при 200 градусах.


  • Пісний медовий бісквіт

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Для шанувальників медової випічки кращий пісний бісквіт буде тільки той, що приготований за участю улюбленого компонента. Солодкість тесту можна відтінити додаванням до складу основи замороженої або свіжої вишні, журавлини, інших ягід, які додадуть не лише приємний смак, але ароматизують десерт.
    Інгредієнти:

  • вода – 250 мл;

  • мед – 100 г;

  • борошно – 3 склянки;

  • олія – 05 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор – 1 ст. ложка;



  • ягоди, фрукти, цукати – за смаком.


  • Приготування



  • У воду додають цукор і мед.

  • Мають ємність з основою на водяній бані і прогрівають до розчинення всіх кристалів.

  • Додають масло, суміш розмішують і охолоджують.

  • Борошно просівають з содою і ванільним цукром, вливають рідку медову базу, додають за бажанням ягоди або інші добавки.

  • Печуть пісний бісквіт на меду 45 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний бісквіт на лимонад

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Ті, хто вже оцінив переваги ласощі на мінералці, будуть раді приготувати пісний бісквіт на лимонад без яєць. Виріб виходить м'яким, ніжним, з вологим, ароматною, пористої м'якоттю. Далі представлена версія ласощі з додаванням какао, кількість якого можна відрегулювати за смаком.
    Інгредієнти:

  • лимонад – 250 мл;

  • какао – 1-3 ст. ложки;

  • борошно – 2 склянки;

  • олія – 05 склянки;

  • цукор – 05 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Змішують просіяне борошно з содою, какао, цукром і сіллю.

  • В окремому посуді з'єднують лимонад з маслом і вливають до сухих компонентів, розмішуючи масу ложкою.

  • Отримане рідкувате тісто переливають у форму і печуть пісний бісквіт 50 хвилин при 180 градусах.


  • Пісний банановий бісквіт

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Приємний незвичайний смак набуває приготований пісний бісквіт з бананом. Після охолодження корж можна розрізати на 2-3 поздовжні частини і просочити бананово-шоколадним кремом, додавши при цьому нарізані скибочки фрукта. Замість міцного чорного чаю допускається використання фруктових соків або компотів.
    Інгредієнти:

  • чай – 250 мл;

  • банан – 05 шт.;

  • борошно – 2 склянки;

  • мед – 70 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • цукор – 2/3 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Збивають окремо чай з цукром, бананової м'якоттю, медом і олією.

  • Додають борошно з сіллю і содою, вимішують до однорідності і ще трохи збивають.

  • Печуть пісний банановий бісквіт в промасленим формі, в прогрітій до 180 градусів духовці.


  • Пісний бісквіт на яблучному пюре

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Пісний бісквіт з яблуками можна спекти з яскраво вираженим яблучним смаком, зробити його цитрусовим, додавши сік і цедру лимона, або просто ароматизувати основу ваніллю або корицею, яка якнайкраще доповнить цю фруктову палітру. Якщо пюре солодке, кількість цукру можна зменшити.
    Інгредієнти:

  • пюре яблучне – 1 склянка;

  • яблучний сік – 50 мл;

  • борошно – 2 склянки;

  • борошно рисова – 1 склянка;

  • масло рослинне – 70 мл;

  • цукор – 1 склянка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль, кориця, ваніль, цедра – за смаком.


  • Приготування

  • Цукор розтирають з пюре, маслом і соком.

  • Окремо просіюють два види борошна, додавши соду, сіль, прянощі.

  • Вливають рідку базу до сипких інгредієнтів, розмішуючи масу ложкою.

  • Бісквіт випікають в промасленим формі, обсипаної борошном, налаштувавши духовку на 190 градусів і встановивши таймер на 40 хвилин.


  • Пісний бісквіт на кокосовому молоці

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Чудовий пісний бісквіт, рецепт якого буде викладено в цьому розділі, набуває незвичайний тропічний смак за рахунок використання в якості рідкої основи кокосового молока. Отриманий корж після остигання переважно розрізати на частини і просочити будь-яким доречним пісним кремом, доповнивши його кокосовою стружкою.
    Інгредієнти:

  • борошно – 280 м;

  • цукор – 150 г;

  • кокосове молоко – 400 мл;

  • розпушувач – 15 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування

  • Просіюють борошно з розпушувачем, додають сіль і цукор, перемішують.

  • Вливають теплу кокосове молоко. Розмішують до розчинення цукрових кристалів і переливають отриману основу у відповідну форму.

  • Печуть ароматний бісквіт при 180 градусах 40 хвилин або до сухої дерев'яної скіпки.


  • Пісний бісквіт в мультиварці

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Приготувати пісний шоколадний бісквіт в мультиварці можна на яблучному, апельсиновому, будь-якому іншому соку або навіть на воді. Перший варіант кращий і дозволить отримати більш багаті смакові і поживні характеристики десерту. Щоб уникнути осідання важливо не діставати корж з чаші до повного його охолодження.
    Інгредієнти:

  • сік – 250 мл;

  • какао – 6 ст. ложок;

  • борошно – 2 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • олія – 1/4 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Просіюють борошно з розпушувачем.

  • Додають сіль, цукор, соду, вливають олію, а потім і сік.

  • Розмішують і збивають тісто міксером до розчинення цукру, переливають в промаслений і обсипану борошном чашу.

  • Налаштовують прилад на режим «Випічка» і готують 50 хвилин.

  • Залишають корж до повного остигання в чаші при відкритій кришці пристрою.


  • Пісний бісквіт в мікрохвильовці

    Пісний бісквіт для торта в мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на апельсиновому соку, мінералці і лимонаді

    Приготувати шоколадний пісний бісквіт з горіхами можна і за допомогою мікрохвильової печі, заощадивши левову частку часу і отримавши при цьому вельми вражаючий результат. Для виконання задуму знадобиться спеціальна скляна форма для готування в СВЧ пристрої або звичайна вода.
    Інгредієнти:

  • вода або сік – 300 мл;

  • какао – 2-3 ст. ложки;

  • борошно – 240 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • олія – 1/3 склянки;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • сіль, ваніль – за смаком.


  • Приготування

  • Змішують в мисці борошно, какао, соду, ваніль і цукор.

  • Вливають воду з маслом і перемішують масу до однорідності.

  • Виливають масу у форму.

  • Для приготування при потужності пристрою встановлюють таймер на 7 хвилин. При меншій потужності готувати бісквіт потрібно буде не менше 10 хвилин, оцінюючи ступінь готовності щохвилини.
    Додав: admin | 21-03-2018, 19:07
    Переглядів: 34