Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт з листкового тіста

Торт з листкового тіста

17-01-2015, 23:19
3 970
Торт з листкового тіста
Життя господинь в рази полегшила поява на ринку готового листкового тіста. Тісто на будь-який смак з додаванням дріжджів, або без них, годиться для приготування як солодкою, так і солоної випічки.
У цій статті ми поділимося з вами рецептами тортів з листкового тіста, а також способом приготування домашнього листкового тіста, яке здатне значно заощадити ваші кошти.

Рецепт торта з листкового тіста «Наполеон»


«Наполеон» є, мабуть, самим знаменитим тортом, приготовленим на основі з листкового бездріжджового тіста, тому така стаття як наша, просто не могла обійтися без такого роду рецепта.
Інгредієнти:
Для листкового тіста:

  • вершкове масло - 400 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 150 мл;

  • борошно - 6 ст.;

  • горілка - 3 ст. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для заварного крему:

  • яєчні жовтки - 7 шт.;

  • молоко - 6 ст.;

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • борошно - 1 ст.;

  • вершкове масло - 150 р.


  • Приготування
    Воду змішуємо з оцтом і горілкою. В іншій мисці збиваємо яйця і сіль. З'єднуємо обидві приготовлені суміші.
    Борошно просіваємо і змішуємо з рубаним холодним маслом. Додаємо до борошняної крихти воду і замішуємо гладке і пружне тісто. Ділимо тісто на 12 кульок і залишаємо їх у холодильнику на годину.
    Тим часом займемося кремом. У мисці збиваємо яйця і цукор, додаємо молоко (100 мл). Підсипаємо в суміш борошно і знову все збиваємо до гладкості. Залишилося молоко доводимо до кипіння. Яєчну суміш перелити в каструльку і, інтенсивно помішуючи, підливаємо до яєць гаряче молоко. Варимо крем на малому вогні, не перестаючи помішувати, до загустіння. Додаємо в крем масло, ще раз все перемішуємо і накриваємо каструлю плівкою.
    Тісто дістаємо з холодильника, тонко розкачуємо і випікаємо до золотистого кольору при 200 градусах. Один корж кришимо на дрібні шматочки, а решта промазуємо заварним кремом . Посипаємо торт крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на 2 години.

    Закусочний торт з листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 1 упаковка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ч. ложки;

  • коріандр (мелений) - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • тертий твердий сир - 150 г;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вершки - 100 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Листкове дріжджове тісто розкачуємо і нарізаємо на коржі. Кожен корж випікаємо згідно інструкції на упаковці. Готові коржі охолодити.
    На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Слідом за цибулею на сковороду кладемо фарш і смажимо м'ясо до готовності. Розвести томатну пасту в склянці води, додаємо сіль, цукор, перець і мелений коріандр. Заливаємо томатною сумішшю фарш і тушкуємо до загустіння. При необхідності можна додати трохи борошна.
    В іншій сковороді обсмажуємо до золотистого кольору борошно на вершковому маслі. Розводимо суміш молоком, приправляємо за смаком і варимо соус до загусання.
    На коржі по черзі викладаємо м'ясної і білий соус. Останній корж посипаємо тертим сиром і ставимо торт в духовку, щоб сир розплавився. Подаємо торт до столу.

    Рибний торт з готового листкового тіста


    Інгредієнти:

  • готові коржі листкового тіста - 1 упаковка;

  • копчений лосось - 300 г;

  • сир «Філадельфія» - 1 упаковка;

  • перець - за смаком;

  • Торт з листкового тіста

  • зелень кропу - за смаком;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Такий торт готується за лічені хвилини. У миску кладемо сир «Філадельфія», додаємо до нього перець, лимонний сік і рубану зелень кропу. Ретельно збиваємо сирну масу міксером. Змащуємо запечені листкові коржі сирною масою і викладаємо поверх тонкі скибочки копченого лосося. Перед подачею даємо торту постояти в холодильнику хоча б годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон» відомий не сильно, оскільки класичний десерт його затьмарює. Однак це не означає, що його не варто готувати. Ніжні
    Торт на кефірі - рецепт
    Торт на кефірі - рецепт
    Кефір використовують у приготуванні багатьох страв, у тому числі і смачних десертів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення тортів на
    Лимонний торт
    Лимонний торт
    Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
    Листковий торт - рецепт
    Листковий торт - рецепт
    Рецепт торта з листкового тіста неодмінно знадобиться всім господиням, які люблять радувати гостей смачною домашньою випічкою. І якщо у вас
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
    Тістечко «Наполеон»
    Тістечко «Наполеон»
    Один з найпопулярніших десертів, який мало кого залишає байдужим - тістечко «Наполеон», з ніжним кремом і приголомшливо тонкими коржами. І в нашій