Вернуться назад Распечатать

Торт з листкового тіста

Торт з листкового тіста
Життя господинь в рази полегшила поява на ринку готового листкового тіста. Тісто на будь-який смак з додаванням дріжджів, або без них, годиться для приготування як солодкою, так і солоної випічки.
У цій статті ми поділимося з вами рецептами тортів з листкового тіста, а також способом приготування домашнього листкового тіста, яке здатне значно заощадити ваші кошти.

Рецепт торта з листкового тіста «Наполеон»


«Наполеон» є, мабуть, самим знаменитим тортом, приготовленим на основі з листкового бездріжджового тіста, тому така стаття як наша, просто не могла обійтися без такого роду рецепта.
Інгредієнти:
Для листкового тіста:

  • вершкове масло - 400 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 150 мл;

  • борошно - 6 ст.;

  • горілка - 3 ст. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Для заварного крему:

  • яєчні жовтки - 7 шт.;

  • молоко - 6 ст.;

  • цукор - 1 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • борошно - 1 ст.;

  • вершкове масло - 150 р.


  • Приготування
    Воду змішуємо з оцтом і горілкою. В іншій мисці збиваємо яйця і сіль. З'єднуємо обидві приготовлені суміші.
    Борошно просіваємо і змішуємо з рубаним холодним маслом. Додаємо до борошняної крихти воду і замішуємо гладке і пружне тісто. Ділимо тісто на 12 кульок і залишаємо їх у холодильнику на годину.
    Тим часом займемося кремом. У мисці збиваємо яйця і цукор, додаємо молоко (100 мл). Підсипаємо в суміш борошно і знову все збиваємо до гладкості. Залишилося молоко доводимо до кипіння. Яєчну суміш перелити в каструльку і, інтенсивно помішуючи, підливаємо до яєць гаряче молоко. Варимо крем на малому вогні, не перестаючи помішувати, до загустіння. Додаємо в крем масло, ще раз все перемішуємо і накриваємо каструлю плівкою.
    Тісто дістаємо з холодильника, тонко розкачуємо і випікаємо до золотистого кольору при 200 градусах. Один корж кришимо на дрібні шматочки, а решта промазуємо заварним кремом . Посипаємо торт крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на 2 години.

    Закусочний торт з листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 1 упаковка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ч. ложки;

  • коріандр (мелений) - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • тертий твердий сир - 150 г;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • вершки - 100 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Листкове дріжджове тісто розкачуємо і нарізаємо на коржі. Кожен корж випікаємо згідно інструкції на упаковці. Готові коржі охолодити.
    На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Слідом за цибулею на сковороду кладемо фарш і смажимо м'ясо до готовності. Розвести томатну пасту в склянці води, додаємо сіль, цукор, перець і мелений коріандр. Заливаємо томатною сумішшю фарш і тушкуємо до загустіння. При необхідності можна додати трохи борошна.
    В іншій сковороді обсмажуємо до золотистого кольору борошно на вершковому маслі. Розводимо суміш молоком, приправляємо за смаком і варимо соус до загусання.
    На коржі по черзі викладаємо м'ясної і білий соус. Останній корж посипаємо тертим сиром і ставимо торт в духовку, щоб сир розплавився. Подаємо торт до столу.

    Рибний торт з готового листкового тіста


    Інгредієнти:

  • готові коржі листкового тіста - 1 упаковка;

  • копчений лосось - 300 г;

  • сир «Філадельфія» - 1 упаковка;

  • перець - за смаком;

  • Торт з листкового тіста

  • зелень кропу - за смаком;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Такий торт готується за лічені хвилини. У миску кладемо сир «Філадельфія», додаємо до нього перець, лимонний сік і рубану зелень кропу. Ретельно збиваємо сирну масу міксером. Змащуємо запечені листкові коржі сирною масою і викладаємо поверх тонкі скибочки копченого лосося. Перед подачею даємо торту постояти в холодильнику хоча б годину.