Життя господинь в рази полегшила поява на ринку готового листкового тіста. Тісто на будь-який смак з додаванням дріжджів, або без них, годиться для приготування як солодкою, так і солоної випічки.
У цій статті ми поділимося з вами рецептами тортів з листкового тіста, а також способом приготування домашнього листкового тіста, яке здатне значно заощадити ваші кошти.
Рецепт торта з листкового тіста «Наполеон»
«Наполеон» є, мабуть, самим знаменитим тортом, приготовленим на основі з листкового бездріжджового тіста, тому така стаття як наша, просто не могла обійтися без такого роду рецепта.
Інгредієнти: Для листкового тіста:
вершкове масло - 400 г; яйця - 2 шт.; вода - 150 мл; борошно - 6 ст.; горілка - 3 ст. ложки; оцет - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Для заварного крему:
яєчні жовтки - 7 шт.; молоко - 6 ст.; цукор - 1 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; борошно - 1 ст.; вершкове масло - 150 р. Приготування Воду змішуємо з оцтом і горілкою. В іншій мисці збиваємо яйця і сіль. З'єднуємо обидві приготовлені суміші.
Борошно просіваємо і змішуємо з рубаним холодним маслом. Додаємо до борошняної крихти воду і замішуємо гладке і пружне тісто. Ділимо тісто на 12 кульок і залишаємо їх у холодильнику на годину.
Тим часом займемося кремом. У мисці збиваємо яйця і цукор, додаємо молоко (100 мл). Підсипаємо в суміш борошно і знову все збиваємо до гладкості. Залишилося молоко доводимо до кипіння. Яєчну суміш перелити в каструльку і, інтенсивно помішуючи, підливаємо до яєць гаряче молоко. Варимо крем на малому вогні, не перестаючи помішувати, до загустіння. Додаємо в крем масло, ще раз все перемішуємо і накриваємо каструлю плівкою.
Тісто дістаємо з холодильника, тонко розкачуємо і випікаємо до золотистого кольору при 200 градусах. Один корж кришимо на дрібні шматочки, а решта промазуємо заварним кремом . Посипаємо торт крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на 2 години.
Закусочний торт з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 1 упаковка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томатна паста - 2 ч. ложки; коріандр (мелений) - 1/2 ч. ложки; цукор - 1/2 ч. ложки; яловичий фарш - 250 г; тертий твердий сир - 150 г; вершкове масло - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; вершки - 100 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Листкове дріжджове тісто розкачуємо і нарізаємо на коржі. Кожен корж випікаємо згідно інструкції на упаковці. Готові коржі охолодити.
На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. Слідом за цибулею на сковороду кладемо фарш і смажимо м'ясо до готовності. Розвести томатну пасту в склянці води, додаємо сіль, цукор, перець і мелений коріандр. Заливаємо томатною сумішшю фарш і тушкуємо до загустіння. При необхідності можна додати трохи борошна.
В іншій сковороді обсмажуємо до золотистого кольору борошно на вершковому маслі. Розводимо суміш молоком, приправляємо за смаком і варимо соус до загусання.
На коржі по черзі викладаємо м'ясної і білий соус. Останній корж посипаємо тертим сиром і ставимо торт в духовку, щоб сир розплавився. Подаємо торт до столу.
Рибний торт з готового листкового тіста
Інгредієнти: готові коржі листкового тіста - 1 упаковка; копчений лосось - 300 г; сир «Філадельфія» - 1 упаковка; перець - за смаком; зелень кропу - за смаком; лимонний сік. Приготування Такий торт готується за лічені хвилини. У миску кладемо сир «Філадельфія», додаємо до нього перець, лимонний сік і рубану зелень кропу. Ретельно збиваємо сирну масу міксером. Змащуємо запечені листкові коржі сирною масою і викладаємо поверх тонкі скибочки копченого лосося. Перед подачею даємо торту постояти в холодильнику хоча б годину.