» » Яблучна пастила в домашніх умовах - старовинний рецепт

Яблучна пастила в домашніх умовах - старовинний рецепт

Яблучна пастила в домашніх умовах - старовинний рецепт
Пироги та пиріжки, запіканки і консервація – класичні супутники яблучної пори, але серед інших страв одним з найбільш стародавніх в російській кухні є рецепт пастили. Нижче ми поговоримо про старовинних рецептах яблучної пастили в домашніх умовах, які ви легко зможете повторити власноруч.
Незважаючи на те, що пастила нагадує щось середнє між турецьким лукумом і американськими маршмеллоу на ділі це – традиційне російське блюдо, яке народилося в Коломні. Там і донині існує музей пастили, в якому всі бажаючі можуть скуштувати старорусское ласощі і забрати з собою традиційний рецепт. Правда за дегустацією не обов'язково їхати в Коломну, адже повторити приготування можна і на власній кухні.

Яблучна пастила – рецепт приготування


Інгредієнти:

  • яблука – 570 г;

  • цукор – 240 г;

  • яєчний білок – 1 шт.


  • Приготування
    Для пастили прийнято вибирати кислі або кисло-солодкі яблука, які не тільки додадуть десерту необхідний смак, але і допоможуть зберегти текстуру. Для пастили яблука слід запекти цілком до повного розм'якшення, далі плоди перекладають на сито і починають поступово вирішувати. Отримане пюре потім слід збити з дрібним цукровим піском до тих пір, доки воно не побіліє. Ви здивуєтеся тому, наскільки збиті в пюре яблука нагадують зефір. Окремо збийте один яєчний білок до стійких піків. Змішайте яйця разом з яблучним пюре і розподіліть частина маси в покритою пергаментом форму для випікання. Розрівнявши поверхню пастили, залиште її сушитися в розігрітому до 100 градусів духовій шафі протягом 6-7 годин. Наріжте остиглу пастилу і промажте шматочки збитою яблучною масою між собою. Залиште страву в духовці ще на пару годин. Старовинний рецепт яблучної пастили припускав досушування в печі, але в сучасній варіації куди зручніше використовувати духова шафа, особливо, якщо в ньому є режим конвекції.

    Як зробити яблучну пастилу в домашніх умовах без цукру?


    Для приготування пастили не прийнято використовувати солодкі яблука, тому якщо ви вирішите обійтися без класичного підсолоджувача у вигляді цукрового піску, то пустіть в хід мед.
    Запечіть яблука прямо в шкірці і з серцевиною. Для швидкості приготування плоди можна розділити навпіл і укласти зрізом вгору. Запечені яблука пюрируйте, протерши через сито, а потім заміряйте отримане пюре: на кожні дві склянки пюре необхідно буде використовувати склянку меду. Поєднавши мед разом з яблуками, добре збийте пюре, щоб воно посвітлішало і збільшилася в обсязі.
    Приготування яблучної пастили в домашніх умовах майже добігло кінця, залишилося лише взяти половину яблучної маси, розподілити по пергаменту рівномірним шаром, а потім підсушити все в розігрітій до 100 градусів духовці близько 4-5 годин. Потім пастилу складають удвічі, промащують залишилася яєчно-яблучною масою і досушують ще 15-2 години.
    Яблучну пастилу домашнього виготовлення зберігають герметично закритому, сухому і прохолодному місці. Між собою шматочки перекладають пергаментом.

    Домашня яблучна пастила – рецепт


    Бажане кількість несолодких яблук очистіть від серцевини і крупно наріжте. Покладіть шматочки яблук в каструлю, слідом влийте трохи води і відправте всі нудитися на середньому вогні до розм'якшення. Перебити яблука в пюре, а потім розподіліть його на аркуші якісного пергаменту шаром не більше сантиметра. Підсушуйте пастилу при 80 градусах від 4 до 6 годин. По закінченні приготування лист пастили відокремлюють від паперу, перевертають і досушують в такому вигляді, після чого нарізають.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:55
    Переглядів: 379