» » Сироп для просочення коржів

Сироп для просочення коржів

Сироп для просочення коржів
На відміну від крему і глазурі, такий сироп робиться досить швидко і не вимагає особливих навичок: досвідчена господиня приготує його буквально за п'ять хвилин.

Цукровий сироп для просочення коржів з коньяком


Спиртне давно стало невід'ємним елементом різних урочистостей. Але йому можна придумати і досить незвичайне застосування, приготувавши з нього сироп для просочення коржів для торта.
Інгредієнти:

  • коньяк (можна не дорогий) – 1 ст. ложка;

  • цукор – 5 ст. ложок;

  • вода очищена – 5 ст. ложок;

  • лікер будь – 7 ст. ложок.


  • Приготування
    У каструлю середнього розміру насипте цукор і залийте його водою. Добре перемішайте і переставте каструлю на плиту, виставивши сильний вогонь. Після закипання залиште сироп охолоджуватися і тільки після остигання влийте в нього коньяк і лікер, ретельно перемішавши все.

    Солодкий сироп для просочення коржів з варенням


    У кожному будинку знайдеться варення або повидло, яке вже набридло їсти з чаєм. Ви можете знайти йому нове незвичайне застосування, приготувавши сироп для просочення торта.
    Інгредієнти:

  • вода – 250 мл;

  • горілка – 50 г;

  • повидло або варення – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Покладіть в варення воду і постарайтеся перемішати як можна ретельніше. Поставте суміш на вогонь, дочекайтеся закипання і проваріть кілька хвилин сироп. Після охолодження влийте туди горілку і ще раз перемішайте.

    Сироп для просочення медових коржів


    Медовик – одна з найбільш популярних різновидів випічки на наших теренах. Однак деяким кулінарним естетам він здається трохи сухуватим. Якісна просочення докорінно змінить вашу думку.
    Інгредієнти:

  • згущене молоко – 05 банки;

  • порошок какао – 25г;

  • вершкове масло – 95 р.


  • Приготування
    Згущене молоко, какао порошок, розтоплене вершкове масло покладіть в невелику каструльку, яку помістіть в ємність більшого обсягу, наповнену киплячій водою. Добре перемішуємо все, намагаючись не доводити до кипіння, і проварюємо близько 2-3 хвилин.

    Як зварити цукровий сироп для просочення коржів з кавою?


    Такий сироп додасть оригінальний шоколадний смак навіть самого простого торта.
    Інгредієнти:

  • мелена кава – 50 г;

  • очищена вода – 1 склянка;

  • цукор – 1 склянка;

  • коньяк не дорогий – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цукор залийте половиною склянки води, перемішайте, щоб досягти повного розчинення, і дочекайтеся закипання. Використовуючи решту воду, варимо каву і залишаємо його настоятися приблизно на півгодини. Потім процідіть кави і з'єднайте його з цукровим сиропом, заправивши коньяком. Ретельно перемішайте все і поставте охолоджуватися.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:40
    Переглядів: 66