На відміну від крему і глазурі, такий сироп робиться досить швидко і не вимагає особливих навичок: досвідчена господиня приготує його буквально за п'ять хвилин.
Цукровий сироп для просочення коржів з коньяком
Спиртне давно стало невід'ємним елементом різних урочистостей. Але йому можна придумати і досить незвичайне застосування, приготувавши з нього сироп для просочення коржів для торта.
Інгредієнти: коньяк (можна не дорогий) – 1 ст. ложка; цукор – 5 ст. ложок; вода очищена – 5 ст. ложок; лікер будь – 7 ст. ложок. Приготування У каструлю середнього розміру насипте цукор і залийте його водою. Добре перемішайте і переставте каструлю на плиту, виставивши сильний вогонь. Після закипання залиште сироп охолоджуватися і тільки після остигання влийте в нього коньяк і лікер, ретельно перемішавши все.
Солодкий сироп для просочення коржів з варенням
У кожному будинку знайдеться варення або повидло, яке вже набридло їсти з чаєм. Ви можете знайти йому нове незвичайне застосування, приготувавши сироп для просочення торта.
Інгредієнти: вода – 250 мл; горілка – 50 г; повидло або варення – 2 ст. ложки. Приготування Покладіть в варення воду і постарайтеся перемішати як можна ретельніше. Поставте суміш на вогонь, дочекайтеся закипання і проваріть кілька хвилин сироп. Після охолодження влийте туди горілку і ще раз перемішайте.
Сироп для просочення медових коржів
Медовик – одна з найбільш популярних різновидів випічки на наших теренах. Однак деяким кулінарним естетам він здається трохи сухуватим. Якісна просочення докорінно змінить вашу думку.
Інгредієнти: згущене молоко – 05 банки; порошок какао – 25г; вершкове масло – 95 р. Приготування Згущене молоко, какао порошок, розтоплене вершкове масло покладіть в невелику каструльку, яку помістіть в ємність більшого обсягу, наповнену киплячій водою. Добре перемішуємо все, намагаючись не доводити до кипіння, і проварюємо близько 2-3 хвилин.
Як зварити цукровий сироп для просочення коржів з кавою?
Такий сироп додасть оригінальний шоколадний смак навіть самого простого торта.
Інгредієнти: мелена кава – 50 г; очищена вода – 1 склянка; цукор – 1 склянка; коньяк не дорогий – 1 ст. ложка. Приготування Цукор залийте половиною склянки води, перемішайте, щоб досягти повного розчинення, і дочекайтеся закипання. Використовуючи решту воду, варимо каву і залишаємо його настоятися приблизно на півгодини. Потім процідіть кави і з'єднайте його з цукровим сиропом, заправивши коньяком. Ретельно перемішайте все і поставте охолоджуватися.