» » Сироп для просочення торта

Сироп для просочення торта

Сироп для просочення торта
Із-за браку досвіду в кондитерській справі багато господині при приготуванні торта отримують його щільним і сухим. І не думайте навіть, що це з-за того, що ви поклали мало крему! Адже яким би не був його шар, він все одно не зможе проникнути через всю товщину бісквіта. Тому, щоб смак вашого домашнього торта був незабутнім для просочення необхідно використовувати сироп, а як його правильно приготувати розповімо нижче, запропонувавши цікаві рецепти.

Рецепт цукрового сиропу для просочення бісквітного торта


Інгредієнти:

  • дрібний білий цукор – 90 г;

  • чиста вода – 140 мл;

  • екстракт ванілі – 6 крапель.


  • Приготування
    В ковшике доводимо воду до стадії закипання, тонкою цівкою всипаємо дрібний цукор, розмішуючи чекаємо, поки кристали розчиняться.
    Буквально через хвилину на поверхні сиропу почне утворюватися піна, яку ми обов'язково знімаємо шумівкою. Проваріть ще пару хвилин, відставляємо кухлик з вогню і ставимо його остигати у прохолодне місце. Як тільки просочення досягне кімнатної температури, вводимо в неї екстракт ванілі і сміливо можемо просочувати нею бісквітні коржі.

    Простий сироп для просочення шоколадного торта


    Інгредієнти:

  • натуральна кава (мелена) – 15 ст. ложки;

  • питна вода – 280 мл;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • коньяк – 2 десертні ложки.


  • Приготування
    На дно турки насипаємо хорошої якості мелену каву і заливаємо його окропом. Довівши каву до закипання варимо рівно 2 хвилини. Знімаємо турку з вогню і накриваємо її блюдцем мінімум на півгодини. Далі кави профильтровываем. Знову відправляємо його на плиту і додаємо цукровий пісок і кип'ячене молоко. Коли кавово-молочний сироп подасть ознаки закипання, відставляємо його і чекаємо повного остигання. Потім вливаємо коньяк і просочуємо цим прекрасним сиропом шоколадні коржі.

    Апельсиновий сироп для просочення торта


    Інгредієнти:

  • цукор – 125 г;

  • апельсиновий сік – 165 г;

  • цедра 1 великого апельсина.


  • Приготування
    Цедру дрібно нарізаємо, поміщаємо в каструлю з цукром і лимонним соком. Варимо на мінімальному вогні, поки не розчиняться солодкі кристали. Продовжуємо варити ще хвилин 10 поки маса не зменшиться в 2 рази. Потім сироп проціджують і просочуємо коржі.

    Сироп з коньяком для просочення торта


    Інгредієнти:

  • сироп з вишневого варення – 75 г;

  • вода – 165 мл;

  • коньяк – 45 мл;

  • цукор – 45 р.


  • Приготування
    Спочатку наливаємо у ковшичек воду, додаємо вишневий сироп і перемішуємо. Всипаємо цукор і вливаємо коньяк. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин, помішуючи, щоб цукор не пригорів. Знімаємо з плити і чекаємо, поки просочення охолоне!
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:39
    Переглядів: 59