Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сироп для просочення бісквіта

Сироп для просочення бісквіта

18-01-2015, 20:08
4 440
Сироп для просочення бісквіта
Бісквіти смачні самі по собі. Але можна зробити їх ще краще. Зараз ми підкажемо вам варіанти приготування сиропу для бісквіта.
Сиропи
Рецепт сиропу для бісквіта
Інгредієнти:

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • вода - 6 ст. ложок.


  • Приготування
    У невелику каструльку наливаємо воду і всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо ємність на невеликий вогонь. Помішуючи, щоб суміш не пригоріла, доводимо до кипіння. Кип'ятити не треба, головне, щоб розчинився цукор. Після цього сироп знімаємо з вогню і охолоджуємо приблизно до 37-40 градусів. Це у нас вийшов класичний цукровий сироп для бісквіта. Для ароматизації часто використовують різні фруктові соки, лікери, настоянки і навіть коньяк.
    Полуничний сироп для просочення бісквіта
    Інгредієнти:

  • полуниця - 300 г;

  • цукор - 50 г;

  • вода - 300 м;

  • коньяк з розрахунку 1 ст. ложка на 200 г сиропу.


  • Приготування
    Вичавлюємо сік з полуниці. Готуємо цукровий сироп - у воду додаємо цукор і макуха полуниці, кип'ятимо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Потім сироп проціджують, вливаємо в нього заздалегідь підготовлений сік і знову доводимо до кипіння. Проварюємо хвилини 3. Після цього знову сироп проціджують і даємо йому охолонути. І тільки в охолоджений сироп вливаємо коньяк і перемішуємо.
    Рецепт кавового сиропу для просочення бісквіта
    Інгредієнти:

  • натуральна мелена кава - 2 ч. ложки;

  • вода - 200 мл;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • коньяк - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Спочатку готуємо кавовий настій: натуральна мелена кава заливаємо киплячою водою, на невеликому вогні доводимо до кипіння, потім вогонь вимикаємо, ємність з кавовим напоєм накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15. Після цього кава проціджуємо, додаємо цукор і знову доводимо до кипіння. Коли він охолоне, вливаємо коньяк і перемішуємо.
    Апельсиновий сироп для бісквіта
    Інгредієнти:

  • цукор - 1/4 склянки;

  • апельсиновий сік - 1/2 склянки;

  • цедра 1 апельсина.


  • Приготування
    Цедру апельсина дрібно-дрібно нарізаємо. Поміщаємо в каструлю цедру, цукор і апельсиновий сік. Варимо на повільному вогні, поки не розчиниться цукор. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо сироп ще хвилин 10 поки він не зменшиться в об'ємі в 2 рази. Потім проціджуємо і просочуємо бісквітні коржі .
    Сироп для просочення бісквіта з лікером
    Інгредієнти:

  • цукор - 3/4 склянки;

  • вода - 3/4 склянки;

  • лікер - 1/4 склянки.


  • Приготування
    У невеликій каструльці змішуємо всі інгредієнти. Поміщаємо її на вогонь і проварюємо до розчинення цукру. Потім вогонь зменшуємо і уварюють до зменшення обсягу приблизно в 2 рази. Після цього сироп знімаємо з вогню, даємо йому трохи охолонути і ще теплим просочуємо торт.

    Як просочити бісквіт сиропом?


    Ми запропонували вам кілька варіантів сиропу. А зараз ми вам розповімо, як правильно просочити бісквіт сиропом.
    Отже, спочатку визначаємо, які у нас коржі. Мова йде про те, що потрібно визначити, сухуваті вони або ж вологі. Якщо перед нами перший варіант, то сиропу знадобиться багато. Якщо ж коржі маслянисті і без того вологі, то сиропу піде зовсім трохи. Дуже добре і рівномірно розпорошує сироп по поверхні коржа звичайний пульверизатор. Набираємо в нього ще теплий сироп і розпилюємо його рівномірно по поверхні. Якщо ж такого пристосування під рукою не виявиться, то можна просочити корж і за допомогою чайної ложки. Наливаємо сироп потроху, важливо, щоб він розподілився рівномірно,
    Сироп для просочення бісквіта
    в іншому ж випадку в одному місці він може протекти, а в інший корж буде сухувате. До речі, для просочення коржа можна також скористатися звичайною щіткою.
    Після того, як процедура завершена, прибираємо торт в холодильник годин на 5-6 а ще краще на всю ніч.
    Яким сиропом просочити бісквіт - це справа смаку. Вище наведені основні рецепти. Або ж ви завжди можете приготувати основний цукровий сироп, а для аромату додати в нього трохи, наприклад, вишневого, шоколадного, абрикосового лікеру . Для цієї мети підійдуть і настоянки. Зверніть увагу, що будь-які доповнення слід вносити до вже остиглий сироп, так з гарячого всі аромати зникнуть.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кавовий лікер
    Кавовий лікер
    Кавовий лікер - це досить міцний і насичений напій, який напевно оцінять шанувальники справжніх лікерів. Його рідко п'ють в чистому вигляді, частіше
    Шоколадний сироп
    Шоколадний сироп
    Якщо ви є прихильницею солодощів, то вам відомо такі ласощі як шоколадний сироп. Його можна додати в напій, до морозиву, тістечок і будь-якого іншого
    М'ятний сироп
    М'ятний сироп
    М'ятний сироп - основа для приготування багатьох страв і напоїв з чудовим освіжаючим смаком. Тепер немає потреби купувати ці ласощі в магазинах, адже
    Просочення для бісквіта
    Просочення для бісквіта
    Приготувати смачний бісквітний торт не завжди легко, особливо якщо ви вирішили не розрізати корж, а просто змастити його кремом. В цьому випадку вам
    Просочення для торта
    Просочення для торта
    Просочення для торта надає домашнього виробу особливу смакову пікантність і ніжність. Як її правильно приготувати, які використовувати інгредієнти,
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт
    Трюфельний торт - вишукане й непросте ласощі, для приготування якого потрібно багато часу. Набираємося терпіння і приступаємо до готування, за