Бісквіти смачні самі по собі. Але можна зробити їх ще краще. Зараз ми підкажемо вам варіанти приготування сиропу для бісквіта.
Сиропи Рецепт сиропу для бісквіта
Інгредієнти: цукор - 4 ст. ложки; вода - 6 ст. ложок. Приготування У невелику каструльку наливаємо воду і всипаємо цукор, перемішуємо і ставимо ємність на невеликий вогонь. Помішуючи, щоб суміш не пригоріла, доводимо до кипіння. Кип'ятити не треба, головне, щоб розчинився цукор. Після цього сироп знімаємо з вогню і охолоджуємо приблизно до 37-40 градусів. Це у нас вийшов класичний цукровий сироп для бісквіта. Для ароматизації часто використовують різні фруктові соки, лікери, настоянки і навіть коньяк.
Полуничний сироп для просочення бісквіта
Інгредієнти: полуниця - 300 г; цукор - 50 г; вода - 300 м; коньяк з розрахунку 1 ст. ложка на 200 г сиропу. Приготування Вичавлюємо сік з полуниці. Готуємо цукровий сироп - у воду додаємо цукор і макуха полуниці, кип'ятимо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Потім сироп проціджують, вливаємо в нього заздалегідь підготовлений сік і знову доводимо до кипіння. Проварюємо хвилини 3. Після цього знову сироп проціджують і даємо йому охолонути. І тільки в охолоджений сироп вливаємо коньяк і перемішуємо.
Рецепт кавового сиропу для просочення бісквіта
Інгредієнти: натуральна мелена кава - 2 ч. ложки; вода - 200 мл; цукор - 2 ст. ложки; коньяк - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку готуємо кавовий настій: натуральна мелена кава заливаємо киплячою водою, на невеликому вогні доводимо до кипіння, потім вогонь вимикаємо, ємність з кавовим напоєм накриваємо кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15. Після цього кава проціджуємо, додаємо цукор і знову доводимо до кипіння. Коли він охолоне, вливаємо коньяк і перемішуємо.
Апельсиновий сироп для бісквіта
Інгредієнти: цукор - 1/4 склянки; апельсиновий сік - 1/2 склянки; цедра 1 апельсина. Приготування Цедру апельсина дрібно-дрібно нарізаємо. Поміщаємо в каструлю цедру, цукор і апельсиновий сік. Варимо на повільному вогні, поки не розчиниться цукор. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо сироп ще хвилин 10 поки він не зменшиться в об'ємі в 2 рази. Потім проціджуємо і просочуємо бісквітні коржі .
Сироп для просочення бісквіта з лікером
Інгредієнти: цукор - 3/4 склянки; вода - 3/4 склянки; лікер - 1/4 склянки. Приготування У невеликій каструльці змішуємо всі інгредієнти. Поміщаємо її на вогонь і проварюємо до розчинення цукру. Потім вогонь зменшуємо і уварюють до зменшення обсягу приблизно в 2 рази. Після цього сироп знімаємо з вогню, даємо йому трохи охолонути і ще теплим просочуємо торт.
Як просочити бісквіт сиропом?
Ми запропонували вам кілька варіантів сиропу. А зараз ми вам розповімо, як правильно просочити бісквіт сиропом.
Отже, спочатку визначаємо, які у нас коржі. Мова йде про те, що потрібно визначити, сухуваті вони або ж вологі. Якщо перед нами перший варіант, то сиропу знадобиться багато. Якщо ж коржі маслянисті і без того вологі, то сиропу піде зовсім трохи. Дуже добре і рівномірно розпорошує сироп по поверхні коржа звичайний пульверизатор. Набираємо в нього ще теплий сироп і розпилюємо його рівномірно по поверхні. Якщо ж такого пристосування під рукою не виявиться, то можна просочити корж і за допомогою чайної ложки. Наливаємо сироп потроху, важливо, щоб він розподілився рівномірно,
в іншому ж випадку в одному місці він може протекти, а в інший корж буде сухувате. До речі, для просочення коржа можна також скористатися звичайною щіткою.
Після того, як процедура завершена, прибираємо торт в холодильник годин на 5-6 а ще краще на всю ніч.
Яким сиропом просочити бісквіт - це справа смаку. Вище наведені основні рецепти. Або ж ви завжди можете приготувати основний цукровий сироп, а для аромату додати в нього трохи, наприклад, вишневого, шоколадного, абрикосового лікеру . Для цієї мети підійдуть і настоянки. Зверніть увагу, що будь-які доповнення слід вносити до вже остиглий сироп, так з гарячого всі аромати зникнуть.