» » Просочення для бісквітного торта

Просочення для бісквітного торта

Просочення для бісквітного торта
Бісквіт – мабуть, найпоширеніша основа для приготування різних тортів. Взявши його за основу, можна досхочу експериментувати з кремами. І кожен раз буде виходити щось новеньке. Але сам по собі бісквіт виходить досить сухим. І щоб в результаті не вийшов і торт, дуже часто використовують різні просочення. Рецепти їх приготування чекають вас нижче.
Рецепт просочення для бісквітного торта
Інгредієнти:

  • цукор – 125 г;

  • лікер – 130 мл;

  • коньяк – 20 мл;

  • вода – 200 мл


  • Приготування
    У ємність насипаємо цукор, заливаємо його водою. І прогріваємо, помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім охолоджуємо отриманий сиропчик, вливаємо коньяк, лікер і перемішуємо.
    Медова просочення для бісквітного торта
    Інгредієнти:

  • натуральний мед – 200 г;

  • сік лимона – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Виливаємо В каструльку мед і, постійно помішуючи, доводимо його практично до закипання. Після цього вливаємо сік лимона, перемішуємо. Тут же, поки просочення ще не охолола, наносимо її на коржі.
    Просочення зі згущеним молоком для бісквітного торта
    Інгредієнти:

  • вершкове масло 73% жирності – 90 г;

  • згущене молоко – 120 г;

  • какао – 20 р.


  • Приготування
    Готувати просочення будемо на водяній бані. Наливаємо у велику каструлю воду. Ставимо її на вогонь, всередину кладемо в каструльку меншого розміру, в якій і будемо готувати нашу просочення. Поміщаємо в неї вершкове масло, згущене молоко і какао порошок. Щоб масло швидше розтануло, його краще порізати на шматочки. Ретельно все перемішуємо, добре прогріваємо, але до кипіння не доводимо. Коржі бісквіту поливаємо гарячої просоченням.
    Як зробити кавову просочення для бісквітного торта?
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;

  • вода – 1 склянка;

  • коньяк – 1 ст. ложа;

  • кава розчинна – 20 р.


  • Приготування
    В цукор вливаємо приблизно половину води, ставимо на вогонь і, помішуючи, доводимо до розчинення цукру. Залишилася воду доводимо до кипіння, додаємо кави і ретельно перемішуємо. Вливаємо в нього цукровий сироп, коньяк і приступаємо до просочення бісквітних коржів.
    Вишнева просочення для бісквітного торта
    Інгредієнти:

  • сік вишневий – 1/3 склянки;

  • коньяк – 4 ст. ложки;

  • вода – 1/3 склянки;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Нагріваємо воду, всипаємо в неї цукор і розмішуємо до повного розчинення. Додаємо вишневий сік, коньяк, ще раз перемішуємо і все, можна просочувати тортик.
    Рецепт смородинової пропитии для бісквітного торта
    Інгредієнти:

  • вода – 1 склянка;

  • сироп зі смородини – 05 склянки;

  • цукор – 50 р.


  • Приготування
    Воду доводимо до кипіння, додаємо цукор, розмішуємо до розчинення, вливаємо смородиновий сироп. Ще раз розмішуємо.
    Просочення для бісквітного торта з повидлом і горілкою
    Інгредієнти:

  • журавлинна горілка «Фінляндія» - 50 мл;

  • холодна кип'ячена вода – 250 мл;

  • грушеве повидло – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для просочення з'єднуємо всі інгредієнти, ретельно перемішуємо і виливаємо на наш торт.
    Ананасова просочення для бісквітного торта
    Інгредієнти:

  • ананасовий сироп – 200 мл;

  • вода – 50 мл;

  • сік лимона – 1 ст. ложка;

  • коньяк – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    В ананасовий сироп (можна брати з-під консервованих ананасів) вливаємо воду, додаємо сік лимона, коньяк. Ставимо масу на вогонь. Прогріваємо її, але не кип'ятимо, а потім відразу поливаємо нею коржі.
    Як зробити молочну просочення для бісквітного торта?
    Інгредієнти:

  • молоко – 3 склянки;

  • цукор – 1 стакан.


  • Приготування
    Вливаємо в каструлю молоко, додаємо цукор. Доводимо масу до кипіння. Коли цукор розчиниться, вимикаємо вогонь. Просочення злегка остуджуємо і поливаємо нею коржі.
    Як зробити апельсинову просочення для бісквітного торта?
    Просочення для бісквітного торта

    Інгредієнти:

  • апельсиновий сік – 05 склянки;

  • цукор – 025 склянки;

  • шкірка 1 апельсина.


  • Приготування
    Шкірку апельсина подрібнюємо. Зручніше за все це зробити за допомогою невеликої терки. Поміщаємо її в каструльку, вливаємо апельсиновий сік, всипаємо цукор. На повільному вогні уварюють до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю. Просочуємо коржі ще теплою сумішшю.
    Додав: admin | 3-11-2015, 20:58
    Переглядів: 664