Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чим просочити бісквітні коржі для торта?

Чим просочити бісквітні коржі для торта?

1-11-2015, 21:54
4 599
Чим просочити бісквітні коржі для торта?
Для того щоб бісквітний торт вийшов ніжним і неповторним на смак, коржі, неодмінно, необхідно обробляти перед нанесенням крему різного роду просоченням. Це забезпечить більш тісне сусідство бісквіта і крему, а також зробить десерт соковитим і збалансованим. В якості підходящої субстанції для цієї мети підійде будь-кисло-солодка чи солодка рідина.
Далі ми докладно розповімо, чим і як правильно просочити бісквітні коржі для торта.

Чим краще бісквітні коржі просочити?


Не можна сказати напевно, що виявиться краще в певному випадку. Все залежить від поєднання смаку бісквіта і крему, а також супроводжуючих наповнювачів. Просочення має гармонійно доповнювати смак десерту, а ніяк не перебивати його, позбавляючи основні його компоненти здатності розкрити свій аромат, ніжність і насиченість.
Найпростішим варіантом для просочення є звичайний цукровий сироп. Причому його концентрацію ви можете визначати по своєму смаку. Традиційно його готують з 250 мілілітрів окропу і 100 грамів цукрового піску. Можна при бажанні підкислити сиропчик лимонним соком, замінити цукор медом, а також ароматизувати його будь-яким доступним способом. При приготуванні торта для дорослої аудиторії можливе використання в якості добавки в сироп алкогольних напоїв. Для цієї мети підійде коньяк, ром, бренді, або лікери з найрізноманітнішими смаками.
Можна не готувати сироп цілеспрямовано, а скористатися тим, що є під рукою. Наприклад, гідною просоченням може бути будь-ягідний або фруктовий сік, солодкі компоти або сироп від варення, головне, щоб обраний варіант поєднувався зі смаком самого десерту. Також як варіант можна використовувати сироп від консервованих фруктів.
Багато господинь успішно просочують бісквітні коржі звичайною чайною заваркою, в яку додають за смаком цукор-пісок і лимонний сік або свіжозвареною і охолодженою кавою.
Як правильно просочувати бісквітні коржі?
Визначившись з видом використовуваної просочення дуже важливо правильно застосувати її за призначенням. Краще скористатися для цього кондитерської пензлем, змочуючи її трохи солодкої суміші і наносячи на бісквіт тонким шаром. Але можна, безумовно, скористатися звичайною чайною ложкою, набираючи зовсім трохи сиропу, переносячи його на корж і рівномірно розподіляючи по поверхні. Не варто наносити занадто багато просочення, інакше бісквіт розмокне, і смак торта буде безнадійно зіпсований.
Дуже важливо наносити холодну просочення на вже добре остиглі коржі. А ще краще дати їм вистоятися після випікання кілька годин. Тоді ризик надмірного намокання зведеться до мінімуму.

Чим просочити покупні бісквітні коржі?


Багато господинь задаються питанням: чи потрібно просочувати покупні бісквітні коржі ? Відповідь тут неоднозначна. Якщо ви використовуєте сметанний або будь-який інший крем з високим вмістом вологи, а також багато соковитих фруктів в якості додаткового наповнення, то просочення тут напевно буде зайвою і коржі можуть надмірно розмокнути. В інших випадках можна зовсім небагато просочити заготівлю будь-яким сиропом.

Як просочити бісквітні коржі коньяком?


Пропонуємо один з численно можливих варіантів просочення коржів з додаванням коньяку.
Чим просочити бісквітні коржі для торта?

Інгредієнти:

  • коньяк – 20 мл;

  • очищена вода – 250 г;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • ванільний цукор – 5 г;

  • сік лимона – 10 мл


  • Приготування
    Очищену воду прогріваємо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і остуджуємо. Додаємо в сироп ванільний цукор, лимонний сік, коньяк і перемішуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати плов в казані?
    Як приготувати плов в казані?
    Не секрет, що ідеальним плов завжди виходить, приготований саме в чавунному посуді. Завдяки цьому нехитрому прийому страва виходить неймовірно
    Просочення для бісквіта
    Просочення для бісквіта
    Приготувати смачний бісквітний торт не завжди легко, особливо якщо ви вирішили не розрізати корж, а просто змастити його кремом. В цьому випадку вам
    Просочення для торта
    Просочення для торта
    Просочення для торта надає домашнього виробу особливу смакову пікантність і ніжність. Як її правильно приготувати, які використовувати інгредієнти,
    Крем для вафельних коржів
    Крем для вафельних коржів
    Швидкі десерти з вафельних коржів блискавично здобули популярність зразу ж, при попаданні останніх на полиці супермаркетів. Кремом для вафельного
    Сироп для просочення бісквіта
    Сироп для просочення бісквіта
    Бісквіти - це, безперечно, чудова основа для тортів. Але найчастіше вони виходять сухуватими. І щоб зробити їх більш ніжними та смачними, нам
    Бісквітні тістечка
    Бісквітні тістечка
    Якщо ви любите солодке, то вам точно сподобається наші рецепти бісквітних тістечок. Готувати їх можна по-різному, що дає простір фантазії і уяві.