» » Яблучний пиріг без яєць

Яблучний пиріг без яєць

Яблучний пиріг без яєць
Як правило, у випічці завжди використовуються яйця. Але є люди, яким даний продукт протипоказаний. З цієї статті ви дізнаєтеся рецепти простих і смачних яблучних пирогів без яєць.

Яблучний пиріг без яєць – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 1 склянка;

  • кефір – 180 г;

  • манка – 200 г;

  • олія рафінована рослинна – 100 мл;

  • сода – 2/3 ч. ложки;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 180 г;

  • яблука – 1 кг


  • Приготування
    Яблука миємо й нарізаємо тоненькими скибочками. Змішуємо кефір з сіллю і цукром, додаємо манку, вливаємо олію і всипаємо заздалегідь просіяне борошно. Вийде тісто, нагадує сметану. Гасимо соду оцтом, додаємо в тісто і розмішуємо. В самому кінці викладаємо яблука і акуратно розмішуємо. Покласти тісто у форму, не забувши перед ці змастити її маслом, і випікаємо при 180 градусах наш яблучний пиріг без яєць з манкою 40 хвилин.

    Яблучний пиріг без яєць в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно вищого сорту сорту – 180 г;

  • масло натуральне вершкове – 150 г;

  • цукор – 200 г;

  • холодна вода – 4 ст. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • яблука кисло-солодкі – 2 шт.;

  • мигдаль мелений – 3 ст. ложки;

  • цукор – 40 г;

  • джем грушевий – 50 р.


  • Приготування
    Масло ріжемо дрібненькими кубиками, додаємо борошно і розтираємо інгредієнти в крихту. Додаємо цукор, сіль, потроху підливаємо холодну воду і вимішуємо. Формуємо з тіста кулю, кладемо його в пакет і відправляємо в холод. Яблуко чистимо від насіння і шкірки, а потім шаткуємо тоненькими скибочками. Через півгодинки тісто дістаємо, поміщаємо на притрушений борошном стіл і розкачуємо, надаючи коржику форму кола. Після цього акуратно переносимо тісто в каструлю, формуючи бортики. Дно так званої кошики з тіста змащуємо грушевим джемом, притрушиваем зверху подрібненим мигдалем і викладаємо яблучні дольки. Посипаємо цукром і в режимі «Випічка» готуємо наш яблучно-грушевий пиріг без яєць 50 хвилин.

    Яблучний пиріг без яєць – рецепт в духовці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 200 г;

  • масло натуральне вершкове – 180 г;

  • морква середнього розміру – 1 шт.;

  • вершки – 5 ст. ложок;

  • розпушувач – 10 г;

  • яблука великі – 3 шт.,

  • цукор – 140 г;

  • сир – 400 г;

  • сметана жирна – 80 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    Борошно висипаємо на робочу поверхню викладаємо 150 г масла. За допомогою ножа рубаємо його на шматочки і змішуємо з борошном. Потім додаємо 80 г цукру, терту на маленькій тертці моркву і розпушувач. Масу ретельно вимішуємо руками, скачуємо в кулю, загорнути пакетом або харчовою плівкою і прибираємо в холод приблизно на чверть години.
    Тепер займаємося начинкою для пирога: міксером збиваємо сир зі сметаною, цукром, ваніліном і вершками. Дістаємо з холодильника тісто, рівномірно розподіляємо його по формі, попередньо змащену маслом, і обов'язково формуємо бортики. Зверху прикриваємо папером для випічки, на яку всипаємо сухий горох. Робимо це, щоб тісто при випічці не роздулося. Отже, при 200 градусах печемо основу чверть години.
    Тепер готуємо яблука. Чистимо їх, вирізаємо насіння і нарізаємо м'якоть тоненькими часточками. На сковороді розтоплюємо масло, що залишилося. Коли воно розчиниться, додаємо 10 г цукру і викладаємо яблука. На середньому вогні готуємо їх, помішуючи, до приємної рум'яності. Коли вже тісто підрум'яниться, виймаємо його з духовки, горох і папір прибираємо. В отриману форму з тіста викладаємо сирну начинку, а за нею розподіляємо часточки яблук в карамелі. Знову відправляємо пиріг в духовку на 15-20 хвилин, але зараз температуру вже варто зменшити. Вона не повинна перевищувати 160-170 градусів.
    Приємного чаювання!
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:10
    Переглядів: 53