» » Пісочний пиріг з сиром і яблуками

Пісочний пиріг з сиром і яблуками

Пісочний пиріг з сиром і яблуками
Пропонуємо вам зробити з пісочного тіста незрівнянний пиріг з смачним сиром і соковитими садовими яблуками.

Рецепт насипного пісочного пирога з сиром і яблуками в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове (825%) – 220 г;

  • пшеничне борошно – 720 г;

  • цукровий пісок – 240 г;

  • розпушувач – 1 ст. ложка.


  • Для начинки:

  • жирний сир – 450 г;

  • яйця (великі) – 2 шт.;

  • ванілін – 1 пакет;

  • цукрова пудра – 140 г;

  • яблука (кисло-солодкі) – 2 шт.


  • Приготування
    Масло викладаємо на стіл і протягом 30-40 хвилин даємо йому полежати. Тепер перекладаємо його в миску і в неї ж просіваємо попередньо з'єднану з розпушувачем борошно і всипаємо дрібний цукровий пісок. Руками перетираємо інгредієнти так, щоб з них вийшов не суцільний клубок тесту, а сипка крихта.
    Беремо ще одну мисочку і вбиваємо в неї великі курячі яйця. До них додаємо цукрову пудру, ароматну ваніль і збиваємо все ручним віночком. Вводимо в суміш з яєць і цукру жирний сир і, зануривши в ємність блендер, збиваємо масу до пишної однорідності. Глибоке деко або форму повністю застеляємо пекарським папером і по всій її поверхні викладаємо половину нашого тесту. Поверх нього рівномірно розміщуємо повітряний сир і покриваємо його дрібною соломкою з м'якоті очищених яблук. Завершуємо пиріг шаром з решти крихти і відразу ж відправляємо його в прогрітий до 195-градусної температури духова шафа. Через півгодини витягаємо пиріг з шафи і насолоджуємося його ніжністю.

    Рецепт тертого пісочного пирога з сиром і яблуками


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • високоякісна борошно – 620 г;

  • вершкове масло -90 г;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • сметана – 2 десертні ложки;

  • дрібний цукор – 220 г;

  • розпушувач – 1 пакет.


  • Для начинки:

  • домашній сир – 420 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • дрібний цукор – 130 г;

  • яблука (великі) – 3 шт.;

  • яблучне повидло – 2/3 ст.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо в мікрохвильовці, вводимо в нього свіжі яйця, дрібний білий цукор, сметану і гарненько розтираємо все віночком. Далі додаємо в цю суміш розпушувач і з борошном ретельно вимішуємо досить щільне тісто. Закутуємо його в шматок харчової плівки і на 35-40 хвилин кладемо в камеру морозилки.
    У велику чашу блендера викладаємо весь сир, додаємо до нього свіжі яйця, дрібний цукор і сметану. Включаємо електроприлад і збиваємо інгредієнти до легкості сирної маси. Яблука очищаємо від насіння і шкірки, а саму м'якоть подрібнюємо на кубики. Охолоджене пісочне тісто, подрібнені яблука і повидло поділяємо на дві частини, а після формуємо шари пирога на вистелене в глибокій формі пергамент: тремо на тертці тісто, змащуємо повидлом, на них кладемо яблука і покриваємо їх масою з повітряного сиру, а потім знову, яблука-повидло-тісто. Випікаємо наш чудовий пиріг при 175 градусах в центрі духовки протягом 40 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:08
    Переглядів: 94