Пропонуємо вам зробити з пісочного тіста незрівнянний пиріг з смачним сиром і соковитими садовими яблуками.
Рецепт насипного пісочного пирога з сиром і яблуками в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове (825%) – 220 г; пшеничне борошно – 720 г; цукровий пісок – 240 г; розпушувач – 1 ст. ложка. Для начинки:
жирний сир – 450 г; яйця (великі) – 2 шт.; ванілін – 1 пакет; цукрова пудра – 140 г; яблука (кисло-солодкі) – 2 шт. Приготування Масло викладаємо на стіл і протягом 30-40 хвилин даємо йому полежати. Тепер перекладаємо його в миску і в неї ж просіваємо попередньо з'єднану з розпушувачем борошно і всипаємо дрібний цукровий пісок. Руками перетираємо інгредієнти так, щоб з них вийшов не суцільний клубок тесту, а сипка крихта.
Беремо ще одну мисочку і вбиваємо в неї великі курячі яйця. До них додаємо цукрову пудру, ароматну ваніль і збиваємо все ручним віночком. Вводимо в суміш з яєць і цукру жирний сир і, зануривши в ємність блендер, збиваємо масу до пишної однорідності. Глибоке деко або форму повністю застеляємо пекарським папером і по всій її поверхні викладаємо половину нашого тесту. Поверх нього рівномірно розміщуємо повітряний сир і покриваємо його дрібною соломкою з м'якоті очищених яблук. Завершуємо пиріг шаром з решти крихти і відразу ж відправляємо його в прогрітий до 195-градусної температури духова шафа. Через півгодини витягаємо пиріг з шафи і насолоджуємося його ніжністю.
Рецепт тертого пісочного пирога з сиром і яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
високоякісна борошно – 620 г; вершкове масло -90 г; куряче яйце – 1 шт.; сметана – 2 десертні ложки; дрібний цукор – 220 г; розпушувач – 1 пакет. Для начинки:
домашній сир – 420 г; курячі яйця – 2 шт.; сметана – 3 ст. ложки; дрібний цукор – 130 г; яблука (великі) – 3 шт.; яблучне повидло – 2/3 ст. Приготування Масло розтоплюємо в мікрохвильовці, вводимо в нього свіжі яйця, дрібний білий цукор, сметану і гарненько розтираємо все віночком. Далі додаємо в цю суміш розпушувач і з борошном ретельно вимішуємо досить щільне тісто. Закутуємо його в шматок харчової плівки і на 35-40 хвилин кладемо в камеру морозилки.
У велику чашу блендера викладаємо весь сир, додаємо до нього свіжі яйця, дрібний цукор і сметану. Включаємо електроприлад і збиваємо інгредієнти до легкості сирної маси. Яблука очищаємо від насіння і шкірки, а саму м'якоть подрібнюємо на кубики. Охолоджене пісочне тісто, подрібнені яблука і повидло поділяємо на дві частини, а після формуємо шари пирога на вистелене в глибокій формі пергамент: тремо на тертці тісто, змащуємо повидлом, на них кладемо яблука і покриваємо їх масою з повітряного сиру, а потім знову, яблука-повидло-тісто. Випікаємо наш чудовий пиріг при 175 градусах в центрі духовки протягом 40 хвилин.