» » Шарлотка з яблуками без яєць – рецепт

Шарлотка з яблуками без яєць – рецепт

Шарлотка з яблуками без яєць – рецепт
Причин відмови від яєць у випічці може бути безліч, але якими б вони не були, не варто переживати щодо того, що ваші улюблені пироги втратять що-небудь у відсутність яєць. Довести це беремося рецептами шарлотки з яблуками без яєць, які ні за смаком, ні за своїм видом чи текстурі не відрізняються від випічки, приготовленої з яйцями в основі.

Шарлотка без яєць з яблуками в духовці


Крім яйця з рецепту, необхідно враховувати, що в тесті все одно має бути якийсь компонент. У нашому випадку їм стане рослинний замінник яєць – борошно з льняного насіння, яка після додавання теплої води розбухає і дуже нагадує по консистенції яєчний білок.
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 110 г;

  • борошно гречана – 160 г;

  • мелені насіння льону – 35 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • кориця – 2 ч. ложки;

  • мускатний горіх – 1 ч. ложка;

  • яблучне пюре – 370 г;

  • кефір – 230 мл;

  • цедра і сік одного лимона;

  • яблука великі – 4 шт.;

  • по жмені родзинок і волоських горіхів;

  • кокосова стружка – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Залийте насіння льону теплою водою, перетворюючи борошно в кашку. Залиште льон набухати на пару хвилин, а самі з'єднайте інші сухі складові (борошно, розпушувач і прянощі) разом. Окремо збийте яблучне пюре разом з кефіром, додайте кашку з меленого льняного насіння. Влийте рідини до сухих інгредієнтів і перемішайте рівно до моменту усунення грудочок і не більше. Розподіліть тісто в покритою пергаментом форму, посипте поверхню горіхами, родзинками, стружкою, а потім викладіть яблучні дольки поверх. Випікайте шарлотку на кефірі без яєць з яблуками при 180 градусах 30-35 хвилин.

    Рецепт простий шарлотки з яблуками без яєць


    Якщо вам не хочеться возитися з замінниками яєць, то віддайте перевагу цьому простому пирога, тісто для якого зроблено на основі молока. Воно не вийде таким же пишним, як класична шарлотка, але результат все одно буде смачним.
    Інгредієнти:

  • борошно – 155 г;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • цукор – 75 г;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • яблучний оцет – 10 мл;

  • яблука – 430 г;

  • кориця – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Змішайте молоко з оцтом і відкладіть його вбік на пару хвилин. Тим часом прийміть за сухі інгредієнти, змішавши разом просіяне борошно і розпушувач. Окремо збийте масло з цукром. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, і як тільки температура дійде до необхідної позначки, швидко сухі інгредієнти з'єднайте з маслом і молоком. Розподіліть тісто у формі і викладіть скибочки яблук поверх. Присипте поверхню корицею і залиште шарлотку з яблуками на молоці без яєць запікати протягом 40 хвилин.

    Як приготувати пишну шарлотку з яблуками без яєць?


    Інгредієнти:

  • молоко – 245 мл;

  • яблучний оцет – 5 мл;

  • яблука – 430 г;

  • цільнозернові борошно – 155 г;

  • пшеничне борошно – 165 г;

  • мелений імбир – 1/4 ч. ложки;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • рослинне масло – 115 мл;

  • екстракт ванілі – 15 мл


  • Приготування
    Змішайте першу пару інгредієнтів разом і відставте в сторону. Одне яблуко розділіть на часточки, а друге наріжте кубиками. Змішайте сухі складові: борошно, прянощі і розпушувач. Окремо збийте настоявшееся з оцтом молоко, ваніль і цукор. Змішайте рідини разом з сухими складовими і кубиками яблук, розподіліть у формі і доповніть часточками яблук зверху. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин. Виймайте пиріг з форми лише після його охолодження.
    Шарлотку з яблуками без яєць можна зробити і в мультиварці, повторивши описані вище маніпуляції, а потім виставивши режим «Випічка» на одну годину.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:00
    Переглядів: 90