» » Пиріг з яблуками без яєць

Пиріг з яблуками без яєць

Пиріг з яблуками без яєць
Існує маса рецептів яблучної випічки, і практично всі вони припускають використання для приготування виробів яєць. Але що ж робити тим, кому вживання таких не рекомендоване чи взагалі протипоказане? Рекомендуємо в такому випадку скористатися рецептами, які ми пропонуємо нижче в нашому матеріалі. Відсутність в рецептурі яєць не заважає виробам, виготовленим з урахуванням наведених рекомендацій, вийти дуже смачними, ароматними та смачними.

Пиріг з яблуками – рецепт без яєць на кефірі з манкою


Інгредієнти:

  • кефір середньої жирності – 255 мл;

  • борошно пшеничне – 155 г;

  • манка – 155 г;

  • яблука – 550 г;

  • цукровий пісок – 275 г;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – 120 мл;

  • розпушувач – 20 г;

  • кам'яна сіль – щіпка;

  • ванільний цукор – 20 р.


  • Приготування
    Цей пиріг по своєму смаку чимось нагадує шарлотку, але має зовсім іншу технологію приготування. Спочатку для тіста просіваємо борошно і змішуємо її з манною крупою. Всипаємо суху суміш в кефір, додаємо сіль, цукровий пісок і ванільний цукор і перемішуємо. Олія соняшникова вмішуємо в останню чергу і добиваємося максимально однорідної текстури тіста по густоті, як сметана.
    Тепер готуємо яблука. Вимиті плоди очищаємо, нарізаємо шматочками і викладаємо тісто. Перемішуємо компоненти для рівномірного розподілу між собою і викладаємо основу пирога в промаслений добре і посипану манною крупою форму для випічки.
    Залишилося тільки спекти пиріг в духовці. Для цього її прогреем завчасно до температури 185 градусів і помістимо на середню полицю форму з виробом.

    Швидкий пиріг з яблуками без яєць в мультиварці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 95 г;

  • борошно пшеничне – 155 г;

  • манка – 155 г;

  • яблука – 550 г;

  • цукровий пісок – 225 г;

  • лимонний сік – 20 мл;

  • розпушувач – 20 г;

  • кориця мелена, ваніль і подрібнені горіхи – за смаком.


  • Приготування
    Незважаючи на відсутність яєць і досить банальну технологію приготування пирога по даному рецепту, його смак виходить просто божественним і неймовірно ніжним. Приготувати його можна і в духовці, але ми розглянемо варіант випікання вироби в мультиварці.
    Для тіста просто змішуємо в мисці манну крупу, борошно, розпушувач і цукровий пісок, додавши при цьому щіпку ваніліну. Начинкою в нашому випадку будуть перетерті на крупній тертці яблучка, змішані з лимонним соком, меленою корицею і подрібненими волоськими горіхами. Для ласунів в яблучну масу варто додати трохи меду або цукрового піску.
    Тепер у промаслений мультикастрюлю насипаємо по черзі шар за шаром суху суміш для тіста (чотири шари) і начинку (три шари). Зверху розподіляємо перетерте на тертці заморожене вершкове масло і вмикаємо прилад в режимі «Випічка» на сорок п'ять хвилин.

    Пісочний пиріг з яблуками без яєць


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 265 г;

  • борошно пшеничне – 425 г;

  • яблука – 550 г;

  • цукровий пісок в тісто – 65 г;

  • цукровий пісок або коричневий цукор для яблук – 65 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • кориця мелена – за смаком.


  • Приготування
    Щоб приготувати пісочне тісто для яблучного пирога без яєць, змішуємо масло з цукром і борошном і розтираємо компоненти між собою руками до отримання дрібної крихти. Якщо пропорції дотримані правильно, крихта чудово збирається в ком, який розсипається при найменшому натисканні.
    Викладаємо підготовлену пісочну основу пирога в промаслений форму і притрамбовываем трохи, формуючи невеликі бортики. Зверху викладаємо яблучні дольки, які в свою чергу посипаємо корицею і цукром (білим або коричневим).
    Випікатися такий пиріг хвилин тридцять-сорок при температурі 185 градусів.
    Додав: admin | 18-11-2016, 18:55
    Переглядів: 80