Існує маса рецептів яблучної випічки, і практично всі вони припускають використання для приготування виробів яєць. Але що ж робити тим, кому вживання таких не рекомендоване чи взагалі протипоказане? Рекомендуємо в такому випадку скористатися рецептами, які ми пропонуємо нижче в нашому матеріалі. Відсутність в рецептурі яєць не заважає виробам, виготовленим з урахуванням наведених рекомендацій, вийти дуже смачними, ароматними та смачними.
Пиріг з яблуками – рецепт без яєць на кефірі з манкою
Інгредієнти: кефір середньої жирності – 255 мл; борошно пшеничне – 155 г; манка – 155 г; яблука – 550 г; цукровий пісок – 275 г; олія соняшникова або оливкова без аромату – 120 мл; розпушувач – 20 г; кам'яна сіль – щіпка; ванільний цукор – 20 р. Приготування Цей пиріг по своєму смаку чимось нагадує шарлотку, але має зовсім іншу технологію приготування. Спочатку для тіста просіваємо борошно і змішуємо її з манною крупою. Всипаємо суху суміш в кефір, додаємо сіль, цукровий пісок і ванільний цукор і перемішуємо. Олія соняшникова вмішуємо в останню чергу і добиваємося максимально однорідної текстури тіста по густоті, як сметана.
Тепер готуємо яблука. Вимиті плоди очищаємо, нарізаємо шматочками і викладаємо тісто. Перемішуємо компоненти для рівномірного розподілу між собою і викладаємо основу пирога в промаслений добре і посипану манною крупою форму для випічки.
Залишилося тільки спекти пиріг в духовці. Для цього її прогреем завчасно до температури 185 градусів і помістимо на середню полицю форму з виробом.
Швидкий пиріг з яблуками без яєць в мультиварці
Інгредієнти: масло вершкове – 95 г; борошно пшеничне – 155 г; манка – 155 г; яблука – 550 г; цукровий пісок – 225 г; лимонний сік – 20 мл; розпушувач – 20 г; кориця мелена, ваніль і подрібнені горіхи – за смаком. Приготування Незважаючи на відсутність яєць і досить банальну технологію приготування пирога по даному рецепту, його смак виходить просто божественним і неймовірно ніжним. Приготувати його можна і в духовці, але ми розглянемо варіант випікання вироби в мультиварці.
Для тіста просто змішуємо в мисці манну крупу, борошно, розпушувач і цукровий пісок, додавши при цьому щіпку ваніліну. Начинкою в нашому випадку будуть перетерті на крупній тертці яблучка, змішані з лимонним соком, меленою корицею і подрібненими волоськими горіхами. Для ласунів в яблучну масу варто додати трохи меду або цукрового піску.
Тепер у промаслений мультикастрюлю насипаємо по черзі шар за шаром суху суміш для тіста (чотири шари) і начинку (три шари). Зверху розподіляємо перетерте на тертці заморожене вершкове масло і вмикаємо прилад в режимі «Випічка» на сорок п'ять хвилин.
Пісочний пиріг з яблуками без яєць
Інгредієнти: масло вершкове – 265 г; борошно пшеничне – 425 г; яблука – 550 г; цукровий пісок в тісто – 65 г; цукровий пісок або коричневий цукор для яблук – 65 г; розпушувач – 10 г; кориця мелена – за смаком. Приготування Щоб приготувати пісочне тісто для яблучного пирога без яєць, змішуємо масло з цукром і борошном і розтираємо компоненти між собою руками до отримання дрібної крихти. Якщо пропорції дотримані правильно, крихта чудово збирається в ком, який розсипається при найменшому натисканні.
Викладаємо підготовлену пісочну основу пирога в промаслений форму і притрамбовываем трохи, формуючи невеликі бортики. Зверху викладаємо яблучні дольки, які в свою чергу посипаємо корицею і цукром (білим або коричневим).
Випікатися такий пиріг хвилин тридцять-сорок при температурі 185 градусів.