Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

18-11-2016, 18:50
373
З дріжджового тіста виходять приголомшливі пиріжки з начинкою з ягід. Зараз ми вам розповімо, як приготувати печені і смажені пиріжки з брусницею.

Рецепт пиріжків з брусницею в духовці


Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

Інгредієнти:

  • молоко коров'яче – 300 мл;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 15 г;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • картопляний крохмаль – 50 г;

  • цукор – 275 г;

  • пшеничне борошно – 760 г;

  • рослинне масло – 140 мл;

  • брусниця – 350 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • Спочатку замішуємо тісто. Для цього в половині теплого молока розводимо сухі дріжджі. Даємо постояти хвилин 20. Потім додаємо трохи борошна і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 20 поки не з'явиться «шапочка».

  • У великій ємності злегка збиті яйця з'єднайте з рослинним маслом, цукром і сіллю. Вливаємо залишилося тепле молоко, підготовлену опару. В утворену суміш всипаємо борошно. Ложкою добре перемішуємо.

  • Замішуємо тісто, формуємо колобок. Поміщаємо його у велику форму, змащену маслом. Накриваємо, ставимо в тепло і на годинку-півтори залишаємо. Тісто має добре збільшитися в об'ємі.

  • Після закінчення даного часу обминаємо тісто знову і знову на годинку-півтори прибираємо в тепло.

  • Для начинки змішуємо ягоди з цукром. Перемішуємо акуратно, щоб з ягід не витікав сік. Додаємо крохмаль і знову добре розмішуємо.

  • Тепер приступаємо до формування пиріжків. Руки злегка змащуємо маслом, відриваємо від загального шматка невелику частину тесту, розминаємо в коржик. У центр кладемо приблизно чайну ложку начинки, а скріплюємо краю.

  • Поміщаємо заготовки на змащений маслом деко швом вниз. Верх змащуємо збитим яйцем. Даємо заготівлях постояти хвилин 15 після чого випікаємо пиріжки з брусницею в духовці.


  • Смажені пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

    Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне просеянная – 700 г;

  • молоко – 250 мл;

  • вода питна – 250 мл;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • свіжі дріжджі – 30 г;

  • цукор – 125 г;

  • коньяк – 20 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • ягоди брусниці і чорниці – 600 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 100 г;

  • цукор – 100 р.


  • Для смаження:

  • рослинне масло.


  • Приготування

  • У миску вливаємо тепле молоко і воду. Розводимо дріжджі, додаємо сіль і цукор. Вливаємо коньяк, олива. Всипаємо просіяне борошно і добре розмішуємо. Залишаємо для підйому.

  • Коли тісто добре піднялося, обминаємо його і викладаємо на стіл. При необхідності додаємо борошно.

  • Ділимо тісто на шматочки і залишаємо на столі. Коли тісто підніметься, формуємо коржі, в центр яких кладемо ягоди. Посипаємо їх крохмалем з цукром. Скріплюємо краю тесту, формуючи пиріжок.

  • Нагріваємо сковороду, наливаємо в неї масло і капаємо буквально кілька крапель оцту. Доводимо до кипіння і викладаємо пиріжки. До рум'яності смажимо з двох сторін.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з яйцем і зеленню
    Пиріжки з яйцем і зеленню
    Хорошим варіантом для наповнення пиріжків з будь основи стане суміш вареного яйця і різноманітної зелені. Такі вироби виходять особливо смачними і
    Дріжджові пиріжки, смажені на сковороді
    Дріжджові пиріжки, смажені на сковороді
    Для любителів смачних домашніх пиріжків пропонуємо прості рецепти, які напевно припадуть до душі кожному. Розповімо, як посмажити на звичайній
    Смажені пиріжки з дріжджового тіста на сковороді
    Смажені пиріжки з дріжджового тіста на сковороді
    Смажені дріжджові пиріжки - це чудовий спосіб порадувати рідних смачною стравою. Далі запропонуємо кілька нових і досить цікавих рецептів
    Смачні пиріжки з дріжджового тіста в духовці
    Смачні пиріжки з дріжджового тіста в духовці
    Безсумнівно, найсмачніші пиріжки - домашні. А якщо ви боїтеся братися за приготування дріжджового тіста, то відкиньте всі сумніви і впевнено
    Пиріжки з чорницею на сковороді
    Пиріжки з чорницею на сковороді
    Варіантів начинки для пиріжків існує неймовірна кількість. Проте найпопулярнішими вважаються ягідні. Адже їх так люблять діти. А щоб не возитися з
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.