Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

З дріжджового тіста виходять приголомшливі пиріжки з начинкою з ягід. Зараз ми вам розповімо, як приготувати печені і смажені пиріжки з брусницею.

Рецепт пиріжків з брусницею в духовці


Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

Інгредієнти:

  • молоко коров'яче – 300 мл;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 15 г;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • картопляний крохмаль – 50 г;

  • цукор – 275 г;

  • пшеничне борошно – 760 г;

  • рослинне масло – 140 мл;

  • брусниця – 350 г;

  • сіль.


  • Приготування

  • Спочатку замішуємо тісто. Для цього в половині теплого молока розводимо сухі дріжджі. Даємо постояти хвилин 20. Потім додаємо трохи борошна і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 20 поки не з'явиться «шапочка».

  • У великій ємності злегка збиті яйця з'єднайте з рослинним маслом, цукром і сіллю. Вливаємо залишилося тепле молоко, підготовлену опару. В утворену суміш всипаємо борошно. Ложкою добре перемішуємо.

  • Замішуємо тісто, формуємо колобок. Поміщаємо його у велику форму, змащену маслом. Накриваємо, ставимо в тепло і на годинку-півтори залишаємо. Тісто має добре збільшитися в об'ємі.

  • Після закінчення даного часу обминаємо тісто знову і знову на годинку-півтори прибираємо в тепло.

  • Для начинки змішуємо ягоди з цукром. Перемішуємо акуратно, щоб з ягід не витікав сік. Додаємо крохмаль і знову добре розмішуємо.

  • Тепер приступаємо до формування пиріжків. Руки злегка змащуємо маслом, відриваємо від загального шматка невелику частину тесту, розминаємо в коржик. У центр кладемо приблизно чайну ложку начинки, а скріплюємо краю.

  • Поміщаємо заготовки на змащений маслом деко швом вниз. Верх змащуємо збитим яйцем. Даємо заготівлях постояти хвилин 15 після чого випікаємо пиріжки з брусницею в духовці.


  • Смажені пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

    Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста

    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне просеянная – 700 г;

  • молоко – 250 мл;

  • вода питна – 250 мл;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • свіжі дріжджі – 30 г;

  • цукор – 125 г;

  • коньяк – 20 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • ягоди брусниці і чорниці – 600 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 100 г;

  • цукор – 100 р.


  • Для смаження:

  • рослинне масло.


  • Приготування

  • У миску вливаємо тепле молоко і воду. Розводимо дріжджі, додаємо сіль і цукор. Вливаємо коньяк, олива. Всипаємо просіяне борошно і добре розмішуємо. Залишаємо для підйому.

  • Коли тісто добре піднялося, обминаємо його і викладаємо на стіл. При необхідності додаємо борошно.

  • Ділимо тісто на шматочки і залишаємо на столі. Коли тісто підніметься, формуємо коржі, в центр яких кладемо ягоди. Посипаємо їх крохмалем з цукром. Скріплюємо краю тесту, формуючи пиріжок.

  • Нагріваємо сковороду, наливаємо в неї масло і капаємо буквально кілька крапель оцту. Доводимо до кипіння і викладаємо пиріжки. До рум'яності смажимо з двох сторін.