З дріжджового тіста виходять приголомшливі пиріжки з начинкою з ягід. Зараз ми вам розповімо, як приготувати печені і смажені пиріжки з брусницею.
Рецепт пиріжків з брусницею в духовці
Інгредієнти: молоко коров'яче – 300 мл; сухі швидкодіючі дріжджі – 15 г; курячі яйця – 4 шт.; картопляний крохмаль – 50 г; цукор – 275 г; пшеничне борошно – 760 г; рослинне масло – 140 мл; брусниця – 350 г; сіль. Приготування Спочатку замішуємо тісто. Для цього в половині теплого молока розводимо сухі дріжджі. Даємо постояти хвилин 20. Потім додаємо трохи борошна і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 20 поки не з'явиться «шапочка». У великій ємності злегка збиті яйця з'єднайте з рослинним маслом, цукром і сіллю. Вливаємо залишилося тепле молоко, підготовлену опару. В утворену суміш всипаємо борошно. Ложкою добре перемішуємо. Замішуємо тісто, формуємо колобок. Поміщаємо його у велику форму, змащену маслом. Накриваємо, ставимо в тепло і на годинку-півтори залишаємо. Тісто має добре збільшитися в об'ємі. Після закінчення даного часу обминаємо тісто знову і знову на годинку-півтори прибираємо в тепло. Для начинки змішуємо ягоди з цукром. Перемішуємо акуратно, щоб з ягід не витікав сік. Додаємо крохмаль і знову добре розмішуємо. Тепер приступаємо до формування пиріжків. Руки злегка змащуємо маслом, відриваємо від загального шматка невелику частину тесту, розминаємо в коржик. У центр кладемо приблизно чайну ложку начинки, а скріплюємо краю. Поміщаємо заготовки на змащений маслом деко швом вниз. Верх змащуємо збитим яйцем. Даємо заготівлях постояти хвилин 15 після чого випікаємо пиріжки з брусницею в духовці. Смажені пиріжки з брусницею з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне просеянная – 700 г; молоко – 250 мл; вода питна – 250 мл; рослинне масло – 100 мл; свіжі дріжджі – 30 г; цукор – 125 г; коньяк – 20 мл; сіль – щіпка. Для начинки:
ягоди брусниці і чорниці – 600 г; кукурудзяний крохмаль – 100 г; цукор – 100 р. Для смаження:
рослинне масло. Приготування У миску вливаємо тепле молоко і воду. Розводимо дріжджі, додаємо сіль і цукор. Вливаємо коньяк, олива. Всипаємо просіяне борошно і добре розмішуємо. Залишаємо для підйому. Коли тісто добре піднялося, обминаємо його і викладаємо на стіл. При необхідності додаємо борошно. Ділимо тісто на шматочки і залишаємо на столі. Коли тісто підніметься, формуємо коржі, в центр яких кладемо ягоди. Посипаємо їх крохмалем з цукром. Скріплюємо краю тесту, формуючи пиріжок. Нагріваємо сковороду, наливаємо в неї масло і капаємо буквально кілька крапель оцту. Доводимо до кипіння і викладаємо пиріжки. До рум'яності смажимо з двох сторін.